[]

öğretim görevliliği ile ilgili uzman sorusu

selam ahali. olay şöyle: ben çalıştığım ilk kurumda öğretim görevlisi ünvanına sahiptim. yeni kurumumda okutman olarak anılıyorum. yönetmeliklerden birinde "en az iki (üç?) yıl öğretim görevlisi olarak çalışmışsa, yeni kurumunda da öğretim görevlisi olarak anılmaya hak kazanır" gibisinden bir madde okumuştum. hatta bunu sarıp sarmaladım kullanmak üzere ama lazım olduğunda bilgisayarımda bulamadım.

bütün anahtar kelimeleri girmeme rağmen internette de bulamadım. eğer hafızam bana hiç etmediği bir oyunu oynamıyorsa bu yönetmelik maddesinin bir yerlerde hala duruyor olması lazım. bilen duyan varsa kanun namına, sevabına bir el atıversin.


 
Valla bu dediğini ilk kez duydum. İki kadronun amacı başka, nasıl birinden diğerine döner ki, çok tuhaf geldi. Takipteyim.


  • manuel mandalina  (27.10.16 23:17:36) 
Bu, kurumun yapısına bağlı biraz da. Gittiğin yerde öğretim görevlisi kadrosu dolu ise ya da şartları ağır ise bir alt kadrmeden alabilirler. Örneğin, bazı üniversitelerde asistanlara kalıcı kadro vermek ya da öğrrtim görevlileri kadrpsumda tutmak in yardımcı doçentlik koşullarını sağlamalarını bekliyorlar. Çünkü yardımcı doçent kadroları dolu ve zaten az olan kadroya bu şetları almayan insanları vermek istemiyorlar. Dolayısıyla öğretim görevliliği ya da Ar Gör Dr'lik bir sıra bekleme kadrosu halini alıyor. Tek dava açılma koşulu da alt kadronun üst kadrodan daha fazla şart istemesi. Örneğin, öğretim görevliliği için yardımcı doçentlik şartlarının sağlanması + 1 makale derse o zamam dava açıkabiliyor. Bu tamamen üniversitenin alım koşullarına ve kadro doluluğuna bağlı. Yine de Özlük İşleri ile görüşebilirsin.


  • aychovsky  (27.10.16 23:32:01) 
Su anda üniversitemin beni ogretim görevlisi olarak tanıması icin elde yeter sebep var. Lisansüstü egitiminin olmasi yeterli. Ancak rektör bu madde ile daha çabuk ikna olacak gibi.


  • min el garaib  (27.10.16 23:54:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.