[]

yabancı plakalı araç türkiye'ye girerken

araç sahibi de olmalı mı mutlaka? mesela ben yunanistandan yunan vatandaşı arkadaş üzerinden araba alsam, kendim onu yurda sokabilir miyim? kendi üstüme alamadığımı varsayıyorum.
türkiyeye girdim diyelim 6 ay ya da 2 yılda bir çıkıp girmem mi gerek? nasıl işliyor süreç? bu sürede çıkmazsam başıma neler gelir?
teşekkürler


 
yabancı plakalı araçla türkiye'ye girmek için en az 185 gün yurtdışında bulunmuş olman gerekir. Araç Türkiye'ye giriş yapınca 2 yıl gezme hakkı var. 2 yıl sonunda ülkeden çıkmak zorunda. Çıkınca da yine 185 gün bekleyip öyle gelebilir. Yani vergisini paşa paşa ödeyip yerli plaka almadan araç sahibi olamazsın.


  • anten  (27.10.16 21:42:59) 
girmiş aracı yurtiçinde yurttaşlar kullanabiliyor mu ?


  • lupelius  (27.10.16 21:55:12) 
  • senolll  (27.10.16 21:56:21) 
"Vekaletle yutdışından kişisel kullanıma mahsus yabancı plakalı araç getirilmesi halinde; hem vekalet verenler için, hem vekaleten aracı getirenler için, hem de aracın kendisi için, araçla Türkiye'ye giriş yapıldığı tarihten itibaren geriye doğru son 1 yıl içinde kesintili veya kesintisiz toplam 185 gün veya daha fazla süre ile yurtdışında bulunmuş olma şartı aranır."

Aracı başkası kullanamaz bu arada
  • burya  (27.10.16 22:01:50) 
gürcü plakalar cirit atıyo trafikte bunlar hep kendi arabaları mı yani :/


  • cekilmis gayfe  (27.10.16 22:13:32) 
Gürcü plakalı araçlar toplanıyor görüldüğü zaman. Yasadışı olarak satış işlemleri yapılıyor


  • burya  (27.10.16 22:15:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.