[]

D vitamini eksiği olanlar ne yapıyorsunuz?

benim

14.05 çıktı referans 30-100 iken

GÜneşe çıkmaya çalışıyorum arada da zor oluyor çıkabilmek.hap işe yarar mı güneş olmadan?

 
Et yiyoruz. :)

Neyse eminim alternatif gıdalar bulursunuz siz olmadı hap falan. Ama klasik olarak en çok balıkta var. Yumurtada var. Süt ve peynir

Kalsiyum ve d vit gelnelde paralel seyreder. Hem kullanımda hem doğada.

Ve dediğin gibi UV lazım ki yararlanımı olsun. Güneş lazım yine aktif formu için.

Sentetik d vit hangi formdaydı hatırlamıyorum bilen yazar umarım. Yazmazlarsa biraz detaya in, D2, D4 gibi formları var.
  • bir ileti paylastim  (27.10.16 20:03:04) 
Devit


  • iddaaci  (27.10.16 20:09:24) 
Hap alma gerek yok. benimde tam 14 idi değerim. devit3 damla veya ampul al.ampul tek kullanımlık kırıp içiyorsun. yan etki falan yapmaz internetten araştır. Ben damla kullanıyodum doktorum hergün on damla kullan yeter dedi. İki ay sonra değerim 70 civarı olunca da bıraktım. yiyecekle falan d vitamini alman imkansız çare güneş yada ilaç işte.


  • fiskosortusu  (27.10.16 20:11:16) 
Mantar yiyin. Ampul formunda var bir de; içiliyor.


  • auroraaurora  (27.10.16 20:20:47) 
Devit +1


  • makarnacanavari  (27.10.16 21:49:27) 
Devit 3 diye bir damla vermisti doktor tam üç şişe onu kullanıyorum ben aklıma geldikçe. 2.si bitmek üzere şuan.
Benimde 23tü olmasi gerken ise 80miş.

  • ezkaza  (27.10.16 22:18:49) 
Her gece yatmadan önce bir yemek kaşığı hakiki pekmez.


  • dessy  (28.10.16 08:58:15) 
devit 3 degil de damla baya ise yariyor, hemen fark ettirecek degerlerinizde, insallah.

benim bir ara 5'ti, simdi 54 masallah deyin, sagolsun ampuller :)
  • kırmızıayakkabılıgargamel  (28.10.16 09:05:18 ~ 09:28:42) 
D vitamini uvb sayesinde üretilir. Uvb'nin yeryüzüne ulaşabilmesi için güneşin 50 dereceden büyük açıyla gelmesi lazım. Kış güneşinde d vitamini nanay.

Ampulle damlanın işe yaraması da bünyeyle alakalı. Bende ikisi de hiç işe yaramadı. Güneşten almam gerekiyor çünkü. Ama sen bi dene.

Google'da "woto güneşlenme takvimi" diye arama yaparsan, güzel açıklamış.
  • mandalina kokusu  (28.10.16 09:45:05) 
Hayvan sömürüsü olan cevapları kabul etmiyorum. Kişisel algılamamayalım lütfen.

çok kısa da olsa araştırmalarıma göre denildiği gibi mantarda var hayvansal olmayan. güneşle de aktive etmek gerkeiyor. SAdece hap vs ile pek etkili olmuyor gördüğüm kadarıyla ama kişiye göre değişiyor gibi de geldi.


ben yıllarca güneşten kaçtım. kendimi korum uzun kol vs giydim. Ona bağlıyorum. zaten gün içinde de güneş göremiyorum. 3-4 gündür 3-4 dakika da olsa bu soğukta çıkıp güneşi selamlıyorum. bilek alın avuç içi yüz alıyor sadece güneş. Umarım etkili oluyordur.

mantar yiyorum arada.

Vitamin almadımhenüz. Tekrar bir kan testi yaptıracağım sanırım. Saç vs güçsüzülüğü deniliyor eksikliğinde ama bende eksikliğinin bu tür kalıntıları yok gibi. ondan belki biraz rahatım.

Ama tabi tetikyeyim de bir yandan. b12den korkuyordum onda sorun yok, hiç ummadığım dikkate almadığım bunda sorn çıktı böyle.

güneşe de ten rengi vs bir sürü faktör var , dik açı filan.


Güneşte bekletilen pekmez, mantar gibi şeyler de önerilmiş burda ve internette de o konuda da kesin bilgiye ulaşamadım. Güneş vücutta ilikşiye giriyor vitaminle de mantar sapında da aybnı etki olabilmesi garp geliyor.
  • Cursed Chico  (03.11.16 21:28:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.