[]

Bozuk para

5 ve 10 kurustan olusma 200 liram var. bunlar nerede tümlestiriliyor? Ziraat bankasi halleder dediler ama gittigim ilk sube makina bozuk, ikincisi ise direk hayir, ucuncusu ise bizde cok var zaten diyerek almadi. Esnaflarla ugrasmak istemiyorum. Marketler ise gecen aldik falan dedi.

Ziraat bankasinin bozmak gibi bir zorunlulugu var ise baski yapip zorla yaptiracagim?


 
komik gelebilir belki ama minibüscüler alıyor o paraları.

hatta bir poşette 70-80 krş oluyor ve bunu 1 tl ye alıyorlar.

yani bozuk para almak için hazırlanmış olana fazla para vermeye razılar. çünkü müşteriye para üstü vermesi gerekiyor ve olmadığında 10 krş 20 krş eksik almak zorunda kalıyor.

neyse çok uzattım. vaktin varsa 1 tl olacak şekilde poşetleyerek / bantlayarak minibüscülere verebilirsin.
  • eeb  (27.10.16 16:05:58) 
büyük marketler, çok işleyen büfeler olabilir.

ya da hesabınız olan bir bankaya gidip hesabınıza para yatırın, sonra gidip atm'den çekin.
  • gkhncnzdgn  (27.10.16 16:14:34) 
Valla, minibüs tavsiyesine şaşırdım, beni "eziklediler" geçen gün.
Normalde Anadoluhisarı-Kavacık 2 TL'ye çıkarım, geçenlerde, 1, 0.5 ve iki adet de 0.25 olarak verdim. Adam beni, "bak şuradaki otobüsler daha ucuza gidiyor karşıya" diyerek, yol göstermeye kalktı (levente geçeyim yeter deyip, sabihadan gelene çifter çifter bastığım oluyor kavacık köprüsünden ama daha önce iki adet 1 tl verdiğimde hiç böyle acıyıp, gel bak burada ucuzu var dememişlerdi)

  • cedilla  (27.10.16 20:06:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.