[]

Minimalist Bir Sefer Alınacak Ürünler

yaklaşık 2 senedir olabildiğince az tüketim yapıyorum. bunu minimalizm adına yapmıyordum ama minimalist yaşam hakkında bir şeyler okudukça daha sistemli ve bilinçli yapmayı planlıyorum.

sormak istediğim şu, minimalistler için bir alışveriş rehberi var mıdır? kastım gerçekten ihtiyaç olan ürünlerde pahalı bile olsa alacağım ve oldukça uzun süre idare edebilecek ürünleri bulabileceğim bir rehber? ya da sizin önerileriniz var mıdır? her türden ürün olabilir bunlar, ihtiyacıma göre alırım.


 
e-kitap okuyucu geldi aklıma


  • gidelimburadan  (27.10.16 15:14:44) 
bilmiyorum sorunuza cevap olur mu ama mesele neleri satın almaktan öte neleri satın almayacağınız.
bildim bileli öyle yaşayan biri olarak şöyle yapıyorum;
bir montum, bir ayakkabım, bir botum, iki kotum, iki pantolonum, iki kazağım var toplamda mesela. tüm eşyalarım orta boy bir valize sığıyor.
son üç telefonum hep birilerinin eski telefonu, asla bozulmadıkça değiştirmem.
iş gördüğü sürece ne kadar eskise de hiçbir eşyamı atmam.
evimde çalışma masası, sehpa, koltuk, kitaplık ve yatak dışında hiçbir şey yok.
çok beğendiğim bir şey olursa önce kendime "ihtiyacım var mı?" diye sorarım, cevap net şekilde evet değilse asla almam.
cevap evetse şunu sorarım; "ben aldığım bu eşyayı yarın düşürsem, kırsam, bozsam haftaya gidip yenisini alabilir miyim?" eğer alamayacaksam o eşya benim için pahalıdır.
  • brakgn  (27.10.16 15:26:13) 
böyle bir site var. istediğin ama pahalı olduğu için almadığın şeyleri kiralayabiliyorsun. www.bumerangla.com

daha yeni sayılır o yüzden çok fazla ürün yok ama ben denedim, sorunsuz çalışıyor.

tam bundan bahsetmedin sanırım ama ben de minimum gereksiz alışveriş ve harcama yapmaya çalıştığım için çok hoşuma gitti site. paylaşmak istedim.
  • istanbul kanatlarimin altinda  (27.10.16 16:24:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.