[]

bu entry nasil debe'de oluyor? (bedelli askerlik)

eksisozluk.com

boyle salaklari neden simartiyorlar? fakirlerin burada sucu ne ben olayi anlayamadim. arkadas askere gitmedigi icin herhalde durumu bilmiyor. ben carsi iznine parasi olmadigi icin cikmayan, cikarken botlari olmadigi icin postallarla cikan tonla adam tanidim. simdi bedelli haksizlik moduna girmeyecegim de, bir insan gayet 18 bin lirayi odeyemeyebilir. bunda anlasilmayacak ne var?

kalksin akpye oy atarim diye kuculenler bir yanda, fakirlere kufredrnler bir yanda. bu kadar tantanaya gerek var mi ya?

 
Bu arkadaş net askerlik yapmamış yaptıysa da bir bok öğrenmemiş bir denyo. İnsanları hor görmek ve böyle bir entry ile debeyi işgal etmek harbiden utanç verici.

Gerçi sözlükte artık bkz veren debe oluyor çok da takma.
  • gozu acik sevisen yahudi  (27.10.16 12:57:46) 
"fakire haksızlık oluyor, bedelli çıkmasın" diyenlere cevap vermiş anladığım kadarıyla, durup dururken fakirler ölsün demek istese böyle kısa ve öz bir şekilde, cevap verir gibi yazmazdı.


  • baba jo  (27.10.16 13:05:06) 
entry editlenmeden önce hatırladığım kadarıyla şunları anlatmak istiyordu.

fakire haksızlık olmuyor. ben o fakir dediklerinizin verdiği oy yüzünden böyle bir iktidarla yaşamak ve savaşın içine girmek zorunda kalıyorsam parayı vermem ve bu duruma düşmem.. fakirler oy verip destekliyorsa para da veremeyip gitsin askere ölsün vs vs vs.
  • eeb  (27.10.16 13:05:29) 
entry'de bir sıkıntı yok.


  • doxanikee  (27.10.16 13:11:01) 
sözlükte bedelliyi bekleyen çoğunluk var. onlar oylamıştır muhtemelen.


  • yons  (27.10.16 13:11:27) 
ilk hali bu muydu ki?
"beni yöneteni seçen fakire...." gibi birşey hatırlıyorum.

eğer hatırladığım gibiyse bence tam debe'lik.

ayrca "salak" derken, entry sahibine hakaret anlamında kullanıyorsun değil mi?
yani "20 yillik sap" adlı kullanıcıya, halka açık bir platformdan hakaret ettiğini anlıyorum. doğru değil mi?
  • theli  (27.10.16 14:33:05) 
şimdi çok tuhaf bir genelleme olacak ama:
(bkz: komünist parayı feminist kocayı görene kadar)

ekşi sözlük genelde halkın yanında olduğunu, haksızlığa ve her türlü adaletsizliğe karşı çıktığını iddia eden tiplerle dolu. ama böyle konularda bu tür, halkı(ın belli bir kesimini) aşağılayıcı entry'leri debe'ye sokmakta da üstlerine yok. bu ilk değildi, son da değil. çünkü adamlarda ciddi ciddi "benden sonrası tufan" kafası var.

bu entry de "iphone alamayan fakire kafam girsin" demekle eşdeğer, ikisi de aynı ölçüde sığlık gösteriyor.
  • m e b  (27.10.16 14:38:25) 
Fakiri falan bilmem de, bedelli askerlik 30 undan önce yapılmıyor değil mi? O yaşa gelen adam da çalışsın koysun kenara kardeşim bedelli parasını. Benim eşim, çalışıp kendi ödemiş, baba parası falan da değil yani. O dönem 28 gün mü ne yapmış askerliği. Hem nitelikli, MBA, doktora filan yapmış adamın ne işi var askerde? Büyük iş gücü kaybı yaratıyor, bence gönüllü olmalı, profesyonel orduya geçilmeli, askerlik yapmak istemeyen, sivil hizmet yapmalı.


  • old possum  (27.10.16 14:53:03) 
fakirlere kafam girsin diyen adam hakaret etmiş oluyor mu?
evet.

benim fakirlere kafam girsin diyen adama salak deme hakkım var mı?
evet.

peki o adama mı salak demişim? bilmem. belki de başkasına demişimdir.

hakaret davası açmak isteyen açabilir.

ayrıca bedeli son çıktığında 1 ocak 88'e kadar doğumlu olanlara çıkmıştı. yani 30 yaş sınırı diye bir şey yok zira 88'lilerin 30 olmasına şu an bile daha iki yıl var.

bedelli yaparsın eyvallah. ben şahsen niye yaptın demem. yalnız senin karşı olduğun şey zorunlu askerlik mi, yoksa bunun parayla yapılamaması mı burası önemli. adamlar bedellinin çıkmasını askerliğin kalkmasından daha çok istiyorlar. bu çok saçma geliyor bana. kısa yoldan parayı vermek yerine neden bütün halk için askerlik kalksın gibi bir düşünceyi yaymaya çalışmıyorlar?

çok bencilce bana kalırsa. zaten konumuz da bu değildi.
  • bohr atom modeli  (27.10.16 18:54:12 ~ 19:01:25) 
Garibanın garibana ettiği zulüm gibisi yoktur. Bu gariban da kendini yükseltmek için diğer garibanları hakir görüyor.

Tersi de var. Kendini yukseltemeyince diğerini alcaltmaya çalışıyor.
  • babilbaligi  (27.10.16 20:43:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.