[]

Yüz temizliği/bakımı için ürün tavsiyesi

Bu aralar yüzümden pek memnun değilim. Gözenekler arttı, yanaklarımda biraz da egzamanın etkisiyle soyulmalar oluyor.

Hiç anlamıyorum bu işlerden. Hem yüz temizliği için hem de yukarıda bahsettiğim sorunların çözümü için neler kullanıyorsunuz, tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Bu arada erkeğim, bu tarz ürünlerin kullanımında cinsiyetin önemi var mı, onu da bilmiyorum :) yine de baştan belirteyim.

 
cinsiyetin önemi yok, kanma öyle for men yazan saçma ürünlere.

ben yıllardır yüzüm için la roche posay'nin effaclar jelini kullanıyorum, aha da şu: www.en.laroche-posay.ca dermatolog tarafından önerilmişti bana. memnunum etkisinden.

bir de son zamanlarda neutrogena'nın visibly clear scrub'ına sardım: www.dermokozmetik.com çok etkili midir bilmem ama scrub yapınca cildimi iyice ferahlamış gibi hissediyorum. placebo bile olsa değer yani. kokusu da pek güzel.

ek: şu maske de bayağı iyidir bak: www.nivea.com.tr gerçi her paket iki kere kullanıldığı için uzun vadede fiyat açısından pek avantajlı değil. bir ara haftada bir yapıyordum, bayağı "bebek poposu gibi" yapıyor yüzü. gerçi sende de sakal bıyık varsa oralardan temizlemesi pek zahmetli, sırf o yüzden bırakmıştım kullanmayı.

ek 2: şöyle bir okuyunca yazdığımı, bir şeyin altını çizmek isterim. hayır, tabii ki sakalıma maske sürmüyorum. ucundan da olsa bulaşanları temizlemekten bahsetmiştim.
  • knight of cydonia  (26.10.16 22:50:47 ~ 22:58:16) 
baktığımızda hepsi aynı işi görüyor, değil mi? sadece uygulamaları farklı?

bir de bunları watsons'da, gratis'de falan bulabiliyor muyuz?
  • cikmaz sokaktan cikagelen cocuk  (26.10.16 23:03:22) 
effaclar olmayabilir oralarda. ben görmedim hiç en azından. eczaneden alıyorum onu. diğer ikisi var, hatta migros'ta falan bile varlar.

evet, etkileri hemen hemen aynı. en azından vadettikleri etkileri diyeyim.
  • knight of cydonia  (26.10.16 23:20:02) 
Nem maskesi gözenekleri küçültüyor.
Garnier nem bombası diye bi maske yapmış, tek kullanımlık, haftada 1 yapmak yeterli, çok güzel :)
www.gokkusagininustunde.com

Temizleme için egzamana zarar vermeyecek, kozmetik olmayan ürünleri kullanmalısın. Mesela Innova Köpük çok güzel. suslusirine.blogspot.com.tr

Edit: nem maskesi kağıt maske olduğu için temizlemede sorun yaşamazsın. Hatta ben hiç temizlemedim çıkarınca azck masaj yaptm zaten yedi yüzüm hepsini.
  • megalomaniac  (26.10.16 23:30:58 ~ 23:34:12) 
garnierin yüz temizleme toniği var sıklaştırıcı etkili olan. ben de erkek arkadaşımda kullanıyoruz memnunuz, günde bi defa pamuk yardımıyla siliyorsun yüzünü. gözenekleri kapatıyor ve yağlanmayı azaltıyor. cildi düzeltiyor. egzamaya etkisi ne olur bilemiyorum ama? biraz yakıyor çünkü sürerken.

edit: watsonsdan alıyorum hep. daha birsürü çeşit de var dediğin yerlerde.
  • jonestown  (26.10.16 23:42:28 ~ 23:53:27) 
organik hindistan cevizi yağı alın, az miktarlarda nemlendirici olarak kullanın,özellikle gece yatmadan yarım saat önce.. soyulmalara iyi gelecektir.. ve bal zerdeçal maskesi yapın haftada 1.. zerdeçalın antibakteriyel etkisi egzamanıza iyi gelecektir.. gözenekler için de gül suyunu tonik olarak kullanın.. ya da elma sirkesini suyla inceltip sürün yüzünüze, yağlıysa cildiniz.. ben artık para vermiyorum kozmetik temizleyicilere..


  • chatrefhill  (27.10.16 00:49:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.