[]

kitap çıkarmak

elimde hali hazırda yazdığım bir kitap var diyelim. Bu kitap nasıl çıkar, yayınevi nasıl bulunur, neye göre senin kitabını basıp satışa koyarlar, nasıl bir süreç var no name bir yazar için? Tanıdık bir yayıncı yok.




 
yayınevlerinin internet sitelerinde gerekli yönlendirmeler var. örneğini yollarsın, 6 ay vs. sürede olumlu/olumsuz dönerler. bazıları dönmez. olumlu olursa istedikleri düzeltmeler, öneriler ve sözleşme için çağırırlar, anlaşırsanız süreç içinde basılır.


  • hkaan  (26.10.16 21:14:54) 
bu iş oldukça meşakkatli olabiliyor. üstelik verdiğin bilgilere göre ilk eserin olacak, tanınmıyorsun ve tanıdık yok; bunlar işi biraz daha zorlaştırabilir.

Birebir tecrübe etmedim ama bildiğim, eserini değerlendirmeleri için yayınevlerinin editörlerine gönderiyorsun. Ardından uzun bir bekleyiş dönemi geliyor. Tahmin ediyorum editörlerin önlerinde böyle yüzlerce dosya vardır.

Daha hızlı sonuçlanacağını düşündüğüm başka bir yol da şöyle: adı sanı duyulmuş, itibarlı yarışmalar oluyor; öykü, roman vs. bu yarışmalardan bazıları dereceye girdiğinde ödül olarak eserini yayınlıyorlar. Bu yarışmaları takip etmeni tavsiye ederim. Böylece hem adını duyurmuş oluyorsun hem de sonraki çalışmalarında bir referansın oluyor.
  • puc  (26.10.16 21:25:14) 
peki sırf param var bastırmak istiyorum kardeşim, satışa da sunmak istiyorum parası neyse veririz şeklinde olmuyor galiba. Kendi eserlerini şiir kitabı vs. bastıran tanıdıklarım var ama onlarınki de daha amatörce ve satışa sunulmuyor galiba.


  • limoncello  (26.10.16 21:31:35) 
o şekilde basan yayınevleri de var ama tanınmışların çoğu yapmaz. parayı verip bastırıp dağıttırabilirsin elbette.


  • hkaan  (26.10.16 21:40:30) 
www.kozalakyayinevi.com bunlar ilgileniyor.


  • theconqueror  (26.10.16 21:45:51) 
para varsa direkt çıkartıyorlar.

kapak tasarımını düzeltmelerini yapıp basıyorlar sonra istersen tamamen sana veriyorlar ya da dağıtıyorlar.

misalen; www.milenakitap.com veya www.ikinciadamyayinlari.com.tr daha çok var bunlardan.
  • kljgslsdkjsd  (26.10.16 22:08:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.