[]

Duyurunun maliye işlerinden anlayan gençleri bi el atalım

2012 yılına ait verilmesi unutulan bir beyan için 2016/ ekimde kesilen bir özel usulsüzlük cezası yapılandırmaya konu olur mu?




 
muhasebeci değilim fikir yürütüyorum, ceza tarihinden çok suç tarihi esastır.


  • erty_ksk  (26.10.16 21:00:13) 
yararlanabilirsiniz, aşağıda ki örnek: www.gib.gov.tr soru 38
6736 sayılı Kanun kapsamındaki dönemlere ilişkin olarak 31.05.2016 tarihinden önce elektronik ortamda verilmesi gereken Ba-Bs bildirim formlarının kanuni süresinde verilmemesi nedeniyle kesilecek olan özel usulsüzlük cezaları sistemde yapılan tespitlere istinaden kesileceğinden; sistemde 30.06.2016 tarihinden önce tespit edilmiş olmakla birlikte, vergi dairelerince Kanunun yayımlandığı tarihten sonra düzenlenerek tebliğ edilen veya Kanunun yayım tarihinden önce düzenlenen ancak bu tarihten sonra tebliğ edilen vergi/ceza ihbarnamelerine konu özel usulsüzlük cezaları için Kanunun 4 üncü maddesi hükmünden yararlanılması mümkündür. Dolayısıyla örnek olayda 2017 Haziranında yapılacak tebliğ üzerine Kanundan yararlanılabilecektir.

  • mutlu yillar sana  (26.10.16 23:19:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.