[]

Protein tozu kullanan kadın var mı? Kilo vermemek veya almak için?

Varsa öneriler alabilir miyim, nasıl, ne zaman, ne kadar kullanılıyor?

Amacım kilo vermemek.

3 senedir fitness yapıyorum, kilom hep 54-55 arası sabitti.

Bir süredir koşularımı düzene koydum (günlük 7-10k), haftaya 15k'ya çıkacağım (istanbul maratonununa hazırlık). Düzenli koşmaya başladığım hafta 4 kilo birden verdim (50 kilo oldum:/). Şimdi kilo vermem durdu gibi ama kendimi çok yorgun ve halsiz hissediyorum antrenman sonrası. İyice eriyeceğim bu gidişle, beslenmem de yetersiz sanırım.

Et sevmiyorum, az yiyebiliyorum, tavuktan yumurtadan vs oehh gına geldi artık. Protein tozunu denemek istiyorum.

İnternette doğru düzgün kaynak bulamadım copy-paste yapılmış birkaç yazı var, ingilizce bulduğum kaynaklar hep bodybuilding çalışan kadınların tavsiyeleri.

Kullanan varsa birebir yorum almak isterim.

Teşekkürler efendim.

 
belki dogru eti bulmamissindir daha :)
ben tavuk yemiyorum, hindi ve kirmizi et yiyorum, et olarak da sadece kiyma falan degil az orta pismis steak yiyorum, onun disinda brokoli, bulgur, mercimek, yulaf gibi bitkisel protein kaynaklarini da es gecmemek gerekir. ben protein tozunu saglikli bulmadigim icin tuketmiyorum ama paketli urun tuketen, mesela soya urunlerini yiyen bir insansaniz bence yardirin gitsin.

  • mavicorap  (26.10.16 18:30:05) 
protein tozunun cinsiyetle pek bir ilgisi yok aslında. ya da kilo alıp vermeyle. genelde 20 gram civarı protein oluyor bir ölçekte. eğer günlük protein ihtiyacını karşılayamadığını düşünüyosan kullanabilirsin. kalorisi çok yüksek değil, yağ ve karbonhidrat da yok içinde, yani kilo almanı destekleyecek bir şey değil protein tozu.

biraz kilo almak istiyosan kendi kendine shake hazırlayabilirsin. 100 gram yulaf ezmesi, bir bardak süt, bir tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı, bir avuç badem, muz bunları blenderdan geçiriyorum. çok güzel bir içecek oluyor. aldığın kalori miktarını arttırmadan kilo alamazsın. daha bir ton tarif var youtube'ta (gainer shake falan yazarsan bulabilirsin).
  • nathanieltroy  (26.10.16 18:37:53 ~ 18:42:14) 
Bir ölçek protein tozu demek, 100 gram tavuk göğsü demek. Yani bunun kadını erkeği genci yaşlısı yok. 1 ölçek protein tozu içtiğinde 100 gram tavuk göğsündeki proteini almış oluyorsun o kadar. Kilo vermek istesen de böyle kilo almak istesen de böyle; sabit bir durum, değişkenliğe açık bir şey değil.


  • angelus  (26.10.16 19:22:51) 
Anladım, orası öyle tabii ama kadın ve erkeğin alması gereken protein miktarı farklı olduğu için 1 ölçek bana çok mu gelir diye düşüdüm. Normal öğünlerime de devam edeceğim tabii. 1 ölçek ile başlayayım o halde bakalım kilomu toparlayabilecek miyim.

Mavicorap, soya ürünü yemiyorum, sadece et ile aramda seviyeli bir ilişki var:p

Çok teşekkürler cevaplar için.
  • peggy  (26.10.16 21:07:53) 
1 ölçek protein tozu ortalama 110/115 kalori yapar, kalori bakımından etkisi bu kadar olur. Ayarlamanı ona göre yaparsan sorun yaşamazsın. Onun dışında soyaya bulaşmanı ben de önermem, çok fazla bitkisel östrojen içerdiğinden androjenik sistem için oldukça zararlı.


  • angelus  (26.10.16 21:59:18) 
kalça çalıştığım günler ya da advanced pilates yaptığım günler protein tozu yada protein bar kullanıyorum. benim kullanma amacım kilo vermek/almaktan çok kas oranımı arttırmak ve definasyonu sağlamak. gün içinde yeterince protein alamıyorum ya da alsam bile özellikle kendimi zorladığım günler kasların iyileşmesi için fazladan protein takviyesi yapıyorum. protein tozu kilo almaktan çok ihtiyacın olan proteini almak için. eğer kilo vermemek istiyorsan spor sonrası laktozsuz kakaolu süt içip, muz yiyebilirsin. ben koşu/zumba sonrası öyle yapıyorum. bulklanma filan da olmadı.


  • you are my lethe  (26.10.16 22:14:08) 
Uzun koşularda protein kadar karbonhidrat yüklemeleri de faydalı oluyor. Üzüm suyu + whey şeklinde koşu sonrası yüklemeler yapabilirsin.


  • arnold schwarzeneger  (27.10.16 10:22:18) 
@you are my lethe, süt değil ama muz vs yerim hep antrenman sonrası. ama bir haftada 4 kilo birden gidince noluyoruz dedim. tahminim bu kilonun büyük bölümü kastan gitti çünkü beslenmem zayıf.
kilo almak demeyeyim de o zaman, ağır kardiyonun sonucunda kaslarımın erimesini istemiyorum olayın özeti. geçen sene de koştum, ama böyle bir sorun olmamıştı. sanırım o zaman beslenmem iyiydi, bilemedim.

dün akşam başladım denemeye. spordan sonra, saat 8 gibi su, protein tozu ve muzu blenderda karıştırıp içtim. 8.45 gibi de standart akşam yemeğimi yedim ve 11de uyudum.
gece bir sürü kabus gördükten sonra saat 4 gibi uyandım. midem kazınıyor ve yanıyordu. bunun verdiği rahatsızlık yüzünden 6ya kadar uyuyamadım. acaba protein tozunun bir ilgisi var mıydı bununla? denemeye devam edip göreceğim.

@nathan, tarifini yarın deneyeceğim, malzemelerim yok henüz, teşekkürler:)
  • peggy  (27.10.16 10:36:00) 
özelden mesaj atıcaktım ama herkes yararlansın diye buraya yazayım istedim. beslenme yada spor uzmanı değilim ama uzun süredir pilates,fitness, koşma ve yüzme gibi sporlarla ilgiliyim. hem kendim araştırıyorum hem de yakın arkadaşım olan bir diyetisyenden gerektiğinde yardım alıyorum.

ben genel olarak beslenmeme dikkat ediyorum. sabah salatalık, domates, lor peyniri, dil peyniri, omlet, meyve yiyerek kahvaltı ediyorum. ara öğünlerimde badem,ceviz,kuru kayısı, kuru üzüm, ananas, yoğurt, süt, nescafe yiyorum/içiyorum. hepsini değil ama günüme göre ayarlıyorum. öğle ve akşam yemeklerinde et/sebze ve yanında mutlaka az yağlı salata ve yoğurt yiyorum. asla aç kalmıyorum.

spor olarak pilates, fitness, zumba, yoga, koşu yapıyorum. artık kış geldiği için yüzmeyi bıraktım :( spora gitmeden 2 saat önce dil peynirli, kepekli ekmekli sandviç yiyorum. dil peynirini protein oranı yüksek olduğu için kaşar yerine tercih ediyorum. spordan bir saat önce az sütlü nescafe ve yanında 7 badem/yarım veya tam muz/ kuru kayısı yiyorum. yediğim şeyler yapacağım egzersize göre değişiyor. misal sadece pilates, yoga gibi çok zorlamayan birşey yapacaksam sandviç sonrası nescafe yeterli ama zumba, ağırlık kaldırma yapacaksam ekstra enerji için eklemeler yapıyorum. o tamamen sana kalmış. spordan sonra hemen yarım saat içinde laktozsuz süt (kakaolu ya da sade yaptığım egzersize göre) / yağsız sütten yapılmış ayran / 1 etimek üstüne 2 yemek kaşığı lor peyniri / protein bar / protein shake içiyoum/yiyorum. akşam yemeğinde de et yemeye (hindi, tavuk, kırmızı et gibi) özen gösteriyorum. ton balığından çok cıva içerdiği için uzak duruyorum. protein shake genelde son tercihim. onu da kalça çalıştığım günler içiyorum.

bunlar benim yaptıklarım. 54-55 kilo arasında gidip geliyorum. amacın lean muscle dedikleri kas oranını arttırmak. yazdıklarım seni korkutmasın. bende bunların hepsine her gün uyamıyorum. bir gün eksiltip, bir gün ekleyebiliyorum. kas yapmak zor. 2.5 ayda sadece 0.8 kg kas yapabildim. bulklanma, şişme vs olmadı aksine çok daha ince ve düzgün hatlarım oldu. kadınlar genelde kas yaparım diye çok korkuyorlar, proteinden kaçıyorlar ama kas yapmak çoooook zor.

protein tozu mideni yakmış olabilir. markaya ya da sana bağlı olarak değişen birşey. bende hiç olmadı ama olması normal. istersen bigjoy classic protein bar'ları dene. 1 tanesi 270 kalori ve 27 gr protein var. ben genelde 1 tanesini 3 e bölüp spordan sonra 1 tane yiyerek tüketiyorum.

benim yaptıklarım bunlar, böyle. fikir vermesi için sana da yazdım.
  • you are my lethe  (27.10.16 16:08:07) 
@you are my lethe, öncelikle teşekkürler tavsiyeler için:)
benim de beslenmem az çok bu şekilde. ama akşam yemeklerim protein bakımından yetersiz. midem çok yemek almıyor zaten akşamları.

protein barlar da sempatik geldi. deneyecek şeyler çoğaldı, süper:)
  • peggy  (27.10.16 16:36:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.