[]

arduino hk

çok boş vaktim var ve canım sıkıldığından bununla uğraşayım diyorum. fakat sanırım klonları falan varmış. nasıl ayırt edilir orijinaliyle. mega ve unonun ortalama fiyatı nedir? mega alayım diyorum i/o sayısı için. uno'nun ki az geldi bana sanki. uno için i/o genişletici var mı?

aslında rasberry pi istiyordum ama biraz pahalı geldi şu an.

daha düzgün bir şekilde baktım da 130 tl falan diyorlar uno'ya. fikir değiştirdim klonlar ne kadar sağlıklı klon ürünü kullanan var mı? :D

 
hocam size bir alternatif de android programcılıgı ile ugrasabilirsiniz
dev switchgearların bile android tabletlerle kontrol edildigini gordum.
daha kazanclı olur sizin icin.
saygılar
  • kingcyrax  (25.10.16 19:01:23) 
artık cihaz ne kadar büyük olursa olsun, ne kadar akım çekerse çeksin ara elemanlar sayesinde ufak bir butonla kontrol edilebiliyor. onun için de bir tane tablet şart denemeler için "öğrenciyim" demem yeterli herhalde. :)


  • seksli harf  (25.10.16 19:04:11 ~ 19:04:32) 
  • minduser  (25.10.16 19:07:47) 
klon ürünlerde sıkıntı yaşama durumu var mı? sonuç itibariyle aynı devre, aynı işlemciler vs. fark yaratmaması lazım ama.


  • seksli harf  (25.10.16 19:10:30) 
olimexino kullaniyorum ben, bulgaristan menseili, muhtesem ucuza sahane aletler yapiyorlar.

arastirirsaniz nette de fark olmadigini goreceksiniz, caki gibi aletler.
  • lanc  (25.10.16 19:13:34) 
Garanti veremem ancak 2 yıl önce orijinal Arduino aldığım zamanlarda da fiyatı bu civardaydı. Buna dayanarak problem yaşayacağınızı pek sanmıyorum.


  • minduser  (25.10.16 19:15:32) 
Klon bir nano almıştım. Bitirme projemin sabahı bozuldu sunum yapamadım onun yüzünden. Klonlarda kullanılan entegreler orijinal değil.

Elimde bitirme projesi için alıp 1 kere kullandığım bir set var

2 adet orijinal uno
1 adet klon nano
500 adet karışık direnç
60 tane her uçta jumper 20 tane falan kullandım kalanlar sıfır duruyo
Tcrt5000 sensorler
2 adet real time saat modülü
1 adet uni-t multimetre (hiç kullanılmadı)
4 adet breadboard. 2 tanesi kapalı ambalajında.


Toplamda 450 lira civarı malzeme ve hakikaten 1 kere kullanıldı.

Bir fiyat teklifin olursa bunlar için mesaj gönderebilirsin.
  • Batuhanolabilir  (25.10.16 19:23:00) 
Klonların USB çipleri orjinalden farklı ve genelde lisanssız oluyor. Sürücüsünü kurmak biraz zorlayabilir. Bunun haricinde bir sıkıntısı yok. Bozulur diye bir çekincen varsa bir tane de yedek alırsın olur biter.


  • zombi  (26.10.16 11:34:32) 
windows 8 ve üzerinde çin malı klonların (18 tl'liklerin) sürücüsü yüklü oluyor. yoksa kendin yüklüyorsun. çok basit bir iş.

orijinal (130 değil 60 tl civarı) ve avrupa klon denenlerin (25 tl) sürücü problemi yok.

klon da olsa orijinal de olsa yaptığı iş aynı. ben hepsini kullandım, orijinalin bir artısını, klonun eksisini görmedim. bozulursa ikisi de bozulur.

uno çoğu projeye yetiyor. genişletmek için shield kullanabilirsin.

olaya yeni başlıyorsan arduino, raspberry'den daha kolay ve ucuzdur.

mesela iki üstteki arkadaşın 450'ye sattığı ürünleri en fazla 200-250 tl'ye alabilirsin.

ben direnc.net ve robotistan'dan alıyorum. hangisinde ucuzsa artık.
  • lancelot du lac  (06.11.16 18:12:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.