[]

sim kilidi kırıldığında imei'ye gerek kalmıyor mu?

elimizde yurtdışından gelen 2016 model bir samsung j3 var. Telefon burada kullanılamıyordu, kırma işlemini yaptırdık, şu an sorunsuz bir şekilde kullanılabiliyor. kırma işlemi aynı zamanda telefona imei atılması anlamına geliyor mu yoksa e-devlet üzerinden ayrıca imei kaydı yaptırmamız gerekli mi?

teşekkürler.


 
Zaten telefon pat diye kapanmiyor imei kaydi yaptirmayinca, 2-3 ay surebiliyor kapanmasi.

Sim kilidiyle ayni sey degil telefon kaydi.

Ha bu arada yapan kisi imei klonlamistr filan bilemicem.
  • kuehles blondes  (25.10.16 09:40:58) 
ikisi farklı işlemler, sim kilidi kırmakla imei kaydının alakası yok. o telefonu kayıt ettirmen gerekiyor yani. bazı telefonlarda klon imei filan yapılıyormuş, eski bi telefonun imeisini senin telefona yüklüyorlarmış kullanıyormuşsun ama detayını hangi telefonları kapsadığını bilmioyrum.

ayrıca, imei kayıt süresi 120 gün.
  • battal gemalmaz  (25.10.16 09:51:37) 
ikisi farklı şeyler, kesin yeni imei çakılmıştır diyemeyiz. telefonun orijinal imei numarası ile şu ankini karşılaştırın anlarsınız zaten. değişmemişse pasaport kaydı lazım, değişmişse e-devletten sorgulayabilirsiniz durumunu.


  • nrmnm  (25.10.16 09:52:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.