[]

Haftasonu kamp yapmak istiyoruz- nereye gidelim?

Aslinda iki sorum var.
1- gotumuz donar mi?
Yazlik cadirimiz var. Kat kat giyinip yorgan battaniye falan sarilip kurtarabilir miyiz gece 0 derece civari bir sicaklikta?
2- nereye gidelim?
Istanbula 4-5 saat uzaklikta nereler vardir? Amac dogayla ic ice olmak.

Kis kamp tecrubesi olmayan 4 kisi olarak vaz mi gecsek bu sevdadan?

Tesekurler.

 
merhaba
1. yazlık çadırdan kastınız ne bilmiyorum, şu 50 - 60 liralık tek katlı çadırlardansa ve su da geçiriyorsa eğer donulabilir. özellikle su geçiriyorsa bence gitmeyin çünkü yağmurlu olacak büyük ihtimalle. su geçirmiyor ama gene de dandik bir çadırsa, iyi bir uyku tulumunuz da varsa kurtarırsınız. yoksa da birkaç battaniye serin altınıza. tabiki mutlaka en altta matınız olsun.
2. şile'de sahilkamp diye bir yer var, hem çok yakın hem deniz orman temiz hava iç içe. gene de daha doğanın içinde olsun in cin istiyorsanız anahtar kelimeleriniz sülüklügöl, maşukiye, ballıkayalar.
  • istanbul kanatlarimin altinda  (25.10.16 09:11:36) 
* "in cin top oynasın" demek istedim. telefondan da düzeltemiyorum. sonra ne diyor bu manyak demeyin :)


  • istanbul kanatlarimin altinda  (25.10.16 09:15:40) 
yedigollere gitmeyin, baharda bile soguk oluyor bu mevsimde dusunemiyorum, daglarin arasinda kaldigi icin gunes gormuyor falan.

bence baya usuyeceksiniz, altinizdaki izolasyonu saglam yapin. ustunuze de allah ne verdiyse gomun. ciddi soguk oluyor aksamlari ve hareket etmediginiz icin usuyorsunuz.

ruzgarin esmedigi kuytu bir kose bulmaya calisin yoksa direk iceride de esiyor :)

kafaniza birer bere almayi unutmayin. kalin corapta sart tabi.

yatmadan once biraz isinma hareketleri yapin mutlaka.

usurseniz arabaya gecersiniz klimayi acarsiniz en kotu. bol sans.
  • jedilance  (25.10.16 14:13:03) 
bir yerden baslamak lazim. soguktan olmezsiniz. sadece cok usumekten keyif alamayabilirsiniz ve gece uyuyamayabilirsiniz.

suluklugol ve yedigoller gibi yerlere gitmeyin ilk sefer icin. iyi malzeme ile bile soguk oralar. deniz seviyesinden cok yukselmeyin.

aklima ilk kelen kiyikoy-kostro-igneada. saroz tarafina inerseniz orda orman kamplari var. gokcetepe vs. sakarya duzce tarafi soguk olur.

4 kisi bir cadirda kalacaksa isinir ortam zaten. mumkunse zemine sisme mat serin. (pilates mati degil, sisme mat olacak. icerideki hava sirtinizin yerle temasini kesecek.) uyku tulumuna iclikle girin. kat kat giyinirseniz daha cok usursunuz. ayak onemli. kalin yun corap olsun ayaginizda. uyku tulumu yoksa bol bol battaniye is gorur gene. yatmadan once pet siselerin icine sicak su koyup yatarken karniniza ayaginiza fln koyun. cadirin icinde sakin ates-koz-ocak vs. olmasin. (isinicaz darken yakarsiniz cadiri)

yagmur yagma olasiligi bile varsa iptal edin kampi. yazlik cadirla olmaz. esyalar islanirsa kabus olur. bol bol yedek giysiniz olsun.

ates yakamazsaniz gene keyifsiz olur. agaclar islakken de tutusturmak zor. mumkunse biraz kuru odun atin bagaja. biraz tutusturucu jel vs.

ve ic isitan icecekler olsun. rom belki.
  • jimicik  (25.10.16 14:46:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.