[]

apartman aidat sorunu

selam ulu romalılar,

şimdi oturduğum bina 12 dairelik bi bina. binanın %70'i doğu kökenli ama öyle efendi tipler değil hır çıkaracak tipler. 4 sene önce taşındım bu apartmana ve 2.5 sene istisnasız aidat ödedim. aidat dediğim de 25 lira bi şey. aidatı da bi zabıta var o topluyor yönetici falan değil ama iş buna kalmış rizeli bi adam.

neyse 2.5 sene ödedikten sonra kaç kişi aidat veriyor diye sordum bi keresinde 6 daire dedi. benim tabi şalter attı. apartman merdivenleri silen bi kadın, otomatik parası ve asansör yıllık bakım parası(artık ne kadar bilmiyorum) masraflar ve binanın yarısı aidat vermiyor.

ben bunu öğrendikten sonra ben de vermemeye başladım zira gidip adamların kapısına niye vermiyorsun desem dediğim gibi barzo tipli adamlar başım belaya gireceğinden ben de vermiyorum fakat zabıta ara ara beni yakalayınca darlıyor aidat için işte madem öyle siz idare edin apartmanı vs. pek umrumda olmuyor zira çekilecek dert değil konuşulacak tipler değil.

sonuç olarak yaklaşık 4 senedir adamlar 1 kuruş aidat vermiyor toplamda 6 daire. şimdi ben yarın bi gün evi satarken bu zabıta bana yapışırsa aidat aidat diye ne yapayım? kendi evimde kaçak oldum resmen yakalanmamak için ya!

 
iyi de sen de 1,5 senedi ödemiyormuşsun. başkasını eleştirdiğin durumu kendin de yapıyorsun. ev satmakla aidat arasında bağ bile kuramadım. zabıta bunca süredir sana yapışmamış evi satınca mı yapışacak.


  • cemallamec  (24.10.16 21:11:40) 
@cemallamec

hocam herkes verse ben 100 lira da olsa vereceğim 500 lira da olsa vereceğim. 6 daire verip 6 daire vermiyorsa burada kötü niyet var. ben kimseden zengin değilim onlar benden fakir değil. ben de gidip tek tek kapılara aidat istemeye gitmek istemiyorum çünkü hır çıkaracak adamlar. atıyorum köyünden gelmiş istanbul'a apartmana oturuyor. bu adamlara gidip aidat istemektense kim topluyorsa gelsin ben de izah edeyim. durum bu yani.
  • pomaks  (24.10.16 21:20:51) 
Şimdi anlattığın olayda resmi hiçbirşey olmadığı için kimse senden hak iddia edemez ve o aidatı alamaz.Zira sen dedin ki ; yönetici falan değil bu zabıta.

Neyse , eğer apartmanın yönetimi olsa, yönetici secilse, apartman defteri olup aidat mevzuları deftere işlense , her aidat sonrasında size verildi diye bir makbuz verilse ve bunlar deftere işlenseydi, o zaman vermediğin ispatlanır ve resmi evraklada sabit olacağı için İCRA'ya bile verebilirlerdi seni.Ama bu tarz bir durum olmadığı için gönül rahatlığıyla ödememeye devam edebilirsin.
  • josefen  (25.10.16 11:23:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.