[]

Apartman Görevlisi ve Su Sorunu

Çok özet olarak konu şudur:

1- Su merkezi sistem olduğu için, apartman görevlisi aidatın yetişmediğini söyleyerek daire başı aidatı 40 TL yükseltmek istedi. Ve kimse kabul etmedi.

2- Apartman görevlisi o zaman bir şekilde insanları darlayarak ve yakaladığı yerde teker teker imza attırarak apartmanın merkezi su sistemini değiştirmeye karar verdi. Her daireden 1100 TL istedi. Çoğunluğu elde ettiği an tesisat işlemini başlattı.

3- Şimdi eli mahkum bu parayı vereceğiz. Ancak o zaman aidatı düşürmek gerekmez mi? Aidatın ne kadar düşürülmesi makul olur bilemiyorum.

4- Bu apartman görevlisi çakal mı yoksa işini mi yapmaya çalışıyor, bilemiyorum.

 
apartman görevlisi dediğiniz kişi kapıcı mı, yoksa yönetici mi?

gerçi fark etmez. byle bir para toplayabilmek için yöneticinin genel kurulu toplayıp karar alması gerekli. toplanacak para, aidat miktarı falan usulüne uygun toplanmış bir genel kurulda görüşülür, karar alınır. kimse öyle kafasına göre sorun belirleyip para toplayamaz, aidatı düşürüp arttıramaz.

beş kuruş vermeyin, bir de dava açın o kişiye.
  • kibritsuyu  (24.10.16 18:36:00) 
@kibritsuyu

Kendisi kapıcı. Yönetici vefat edince yeni bir yönetici seçilmedi. Beni toplantılara vs. çağırmıyorlar zaten. Mülk arkadaşımın ve orada kira kontratsız, onun bilgisiyle kalıyorum. Aidatı ben ödüyorum.

Kapıcıya ne diyeceğimi bilemiyorum şu an. Önce benden imza istedi, mülk sahibi yerine imza at dedi. dedim ki 'ben yetkili kişi değilim ve atmam'. Çoğunluğun imzası olunca işlemi hemen başlatabiliyor mu? Herkesin imzasını mı alması gerekiyor? Apartman yöneticisi ile kapıcı aynı kişi olabilir mi? Belki de yönetici vefat edince, bir süre kendisi apartman yöneticiliği yapıyordur?

of of.
  • buak  (24.10.16 18:47:08) 
bu paranın ödenmesi mülk sahibinin sorumluluğunda değil mi?
o niye ilgilenmiyor?

  • supermatik  (24.10.16 19:04:17) 
genel kurul kararı olmadan toplanan paranın ödenmesi hiç kimsenin sorumluluğunda değil. mülk sahibinin de değil, kiracının da değil. aidatı yükseltmek de öyle. o attırdığı imzanın da hiçbir geçerliliği yok. bu yapılan kafaya silah dayayıp senet imzalatmaktan farklı değil.

dava açmak yerine doğrudan savcılığa dilekçe verin. davayı savcı açsın. yetkili olmadığı halde zorla para toplamak neymiş görsün. apartman yönetmek dışarıdan göründüğü gibi kolay değil. apartmanın herhangi bir anonim şirketten pek de farkı yok. öyle aidat topla, kalorifer yak ile bitmiyor bu işler. yönetici öldüi yenisini seçmedik, kapıcıya değneği verdik, o dürte dürte milletten istediğini topluyor diyerek apartman idare edilmez.
  • kibritsuyu  (24.10.16 19:06:06 ~ 19:07:33) 
yapilan işin yasal zemini yok gibi ama çoğunluk razı olduysa siz de uyum sağlasanız iyi olur bence. zaten mülk sahibinin esas sorumluluk.


  • supermatik  (24.10.16 19:20:10 ~ 19:20:51) 
Mülk sahibi ile aramda sözlü bir anlaşma var.
Ben kira ödemiyorum. Ama masraflardan ben sorumluyum.
Bu nedenle bunu ödemek de bana düşüyor.
Öderim de, sıkıntı değil. Sadece işlerin yolunda ve düzgün yapılmasını istiyorum.
Kandırılmak istemiyorum.
  • buak  (24.10.16 19:25:37) 
kibritsuyu +1
ayrica illa odeyecegim parayi derseniz mutlaka ya makbuz alin ya da banka havalesi yapin.

  • kassiopeia  (24.10.16 19:29:23) 
adamın günahını da almak istemiyorum ama apartman paralarından tırtıklıyor olma ihtimali nedir? nedense bana biraz öyle bir izlenim bıraktı. ne kadar para toplanmış, ne nereye gitmiş kaydıyla belgesiyle mevcut değil mi adamda? mevcutsa zaten suya ne kadar para gittiğini biliyor ve kanıtlayabiliyor olması gerekir (ki daire başı 40 tl zam gerekiyor diyorsa demek ki eksik belli, dolayısıyla su için harcanan miktar da belli).


  • kayranin kedisi  (24.10.16 21:19:52) 
bugün karşılaştık. yönetici kim diye sordum. 'benim' dedi. Nasıl yani olmaz ki öyle şey, dedim. O zaman apartman görevlisi kim? dedim. 'Karım' dedi.

Banka hesap no aldım, parayı havale yapacağım.
  • buak  (25.10.16 17:58:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.