[]

Bakayı cezası ödenmeli mi?

Şu an askerdeyim. Askere gelmediğim yaklaşık 2 yıllık bakaya sürem için 1000 tl den fazla para cezası bana tebliğ edildi. Askere kendi isteğimle geldiğim için de yarısını ödemem gerekiyormuş. 530 lira civarı bir para. Hemen ödersem de 3/4 ünü istiyor devlet. Ben de bu parayı hiç mi hiç ödemek istemiyorum. İtiraz dilekçesi yazacaktım, komutanım dava açman gerekir, 200-300 lira masraf çıkar, sonunda da kaybedersin dedi. Ödemezsem de devlet özel banka hesabıma el koyar, yine alırmış alacağını.

Bu doğru mu? Ödeyen var mı ya da ödemediği için başına bir iş gelen var mı?


 
Arkadaşım nesine itiraz ediyorsun? Bangır bangır bağırdılar gidin askere diye, yoksa para cezası gelir diye.

Komutanın doğru demiş. Erkenden öde kurtul.
  • teknikekip  (24.10.16 18:01:44) 
2 senedir odemedim oyle duruyor faizi falan yok. odeme dursun.


  • partizan  (24.10.16 18:33:19) 
@teknikekip ameliyat raporlarımı ve fizik tedavi dosyalarımı askerlik şubeme iletmiştim. Ceza kesilmiş, bu raporlara bişey yapamayız dediler. Mazeret sundum, itiraz hakkım var. Ne demek bangır bangır bağırmak... Olayları bilmeden yorum yapmayın.


  • yetkili birine benzeyen abi  (24.10.16 18:59:21) 
sal gitsin ya, devlet paraya el koma işini yapmıyor. hiçbir şey olmaz, af falan çıkar.


  • tavukbanalop  (24.10.16 19:09:56) 
@tavukbanalop, emin misin yapmadığına?


  • yetkili birine benzeyen abi  (24.10.16 21:50:50) 
Devlet hastanesinden alınan raporu askeri hastane tanımaz. O vakit gidip alacaktın oradan. Ben nasıl askerlik yaptıysam 18 ay sen de yapacaksın!


  • teknikekip  (24.10.16 22:28:49) 
@yetkili biri

benim baya bir devlet babamıza vergi/kyk borcum falan vardı, başıma hiçbir şey gelmedi. zaen bu tarz borçlara genelde af geliyor. başına gelecek olan en kötü şey, şimdi değil hesabına blok konduğunda ödeme yapmak olur. bence bırak, devlet böyle şeyleri kafaya takmıyor artık.
  • tavukbanalop  (24.10.16 23:41:09) 
@tavukbanalop, faiz falan işlemezse sorun değil tabii.

@teknikekip ahshgsshasgsds bu neyin kuyruk acısı birader :)
Ben zaten kısa dönemim ve askerliğimin yarısından çoğu bitti. Giren sana girmiş, geçmiş olsun :)
  • yetkili birine benzeyen abi  (25.10.16 19:46:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.