[]

Omuzda tendon problemi

Kolumu geriye dogru cekerken yada bir seyi havaya kaldirirken problem yasiyorum.

Doktor kas ile kemigi bir birine baglayan dokunun zedelendigini söyledi.

Böyle bir sey yasamis olan biri var mi? Ne kadar zamanda iyilesti yada tedavide neler kullandi?

 
Zedelenmenin seviyesine bağlı. Koptuysa iyileşmez, yırtıksa kısmi iyileşir vs.


  • arnold schwarzeneger  (24.10.16 14:27:10) 
Benimki de zedelenmişti, kolumu ağrısız havaya kaldırmam 1 seneyi bulmuştu. Üstünden 3 sene geçti ama şu an bile sol omzumu iyice ısıtmadan antrenman falan yaparsam ufak da olsa ağrır.


  • angelus  (24.10.16 14:39:50) 
Gelecek hafta bir uzmana göstericem, gerekirse ameliyata kadar giderim, yeterki spor hayatimi etkilemesin.


  • VIPCH  (24.10.16 14:42:59) 
benim tenis oynarken CART diye ses geldi omuz kapsülümden. 3 gün sonra dayanılmaz bir acı vermeye başladı. 1 ay fizik tedaviye gittim ve bu sayede güçlendirince geçmeye başladı ama angelusun dediği gibi hala ısınmadan başlarsam acıyor. 6 ay ila 1 sene arasında değişir diye düşünüyorum iyileşme zamanı. (benimki de yırtık değil zedelenmeymiş)


  • safepassage  (24.10.16 14:48:47) 
fizik tedavi artı evde her gün yaptığım güçlendirme hareketleriyle 1,5 yılda iyileştim. omuz sakatlığı sıkıntılı ama belki sizin için şu açıdan faydası olur, bundan sonra spor yapacaksanız daha bilinçli yaparsınız. eskiden hiç ısınmadan saçma sapan spor yapıyordum. sakatlandığım dönemde okuduğum makaleler, izlediğim videolar sayesinde, artık çok daha bilinçliyim. geçmiş olsun.
edit: bu alanda, doğru düzgün hekim bulmak çok zor. spor hekimi, ortopedist, fizik tedavi uzman vs 5-6 doktora gitmiştim. hepsi ayrı telden çalıyordu. yaşlı bir spor hekimi "ağırlık kaldırma. yürü, daha faydalı" bile demişti, düşün artık. ben sakatlandığımda rice metodu (rest, ice, compression, elevation) tavsiye ediliyordu. yakın dönemde, bunun işe yaramadığı söylenmeye başlandı. mr çektirdiniz mi bilmiyorum. öncelikle problemin ne olduğunu tam olarak öğrenin. rotator yırtığı mı, tendinit mi, bursit mi? bursit falan varsa bir kaç ay dinlenin. vücudunuzu dinleyin. bu omuz problemleri genelde oturma pozisyonundaki hatalardan, çekme kasları yerine itme kaslarını kuvvetlendirmekten kaynaklanıyor. omuzlar öne doğru kavis alınca, bir de rotator kasları güçsüzse, omuz ekleminin hareket edecek yeri kalmıyor ve tendon zamanla aşınıyor. size tavsiyem, nasıl olacak bilmiyorum ama, iyi bir hekim bulun. o izin verdikten sonra güçlendirme çalışmalarına başlayabilirsiniz. önünüzde uzun ve sıkıntılı bir yol var.

  • marcelorios  (24.10.16 15:14:08 ~ 15:27:04) 
marcelorios omuz uzmanina gelecek hafta gidecegim. O zaman ayrintilara bakicaz heralde. Ayrica fizik tedavi icinde yarin basliyorum.

Beni islerimden alikoyan bir sakatlik degil ama üstteki arkadaslarinda söyledigi gibi beni senelerce rahatsiz etmesinide kabul edemem. O yuzden bakalim ne sonuc ortaya cikacak.
  • VIPCH  (24.10.16 15:32:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.