[]

yeni nesil daha mı muhafazakar?

sizce akp sonunda gençliği değiştirebildi mi? akp 2002'den beri iktidarda ve ben de 2000'den beri örgün eğitimin içindeydim ama ben liseden mezun olana kadar akp'nin eğitimde bir ağırlığını görememiştim. evet kendini hissettiriyordu ama açık bir ağırlığı yoktu. sınıf arkadaşlarım da aileleri muhafazakar olsa bile o kadar dindar olmayan, hatta neredeyse hiç dindar olmayan insanlardı. yani bizim nesil pek etkilenmedi diye düşünüyorum. ama şu an uzaktan da olsa gördüğüme göre akp'nin okullarda çok ağır bir etkisi var. mutlaka akp'nin hayat görüşünün empoze edildiğini düşünüyorum. var mıdır net bildikleri olan bu konuda?




 
Podrostok kesinlikle haklı.

En dinli geçinen kesmin bile altı dolu değil.
  • pomknos  (24.10.16 01:58:24) 
okullar iktidarın zihin klonlama merkezleri. daha evvelden de farklı olmuyodu, sen ben düzeneği kılıfı farklı bir klonlama fabrikasından çıktığımız için bize öyle geliyor. sadece akpden ibaret olarak düşünme; ki bunda tv, internet ve tv ünlüleri, şarkıcılar, dizi karakterleri de etkili, nihayetinde ne kadar kaçınsak da zihnimizdeki rol model figürlerinde etkileri oluyo.


  • dafaisss  (24.10.16 02:12:59) 
ben tamamen justmentalamele'ye katılıyorum. herkesin yaşını bilmiyorum ama en azından burada cevap veren kimsenin akp'nin ağır egemen olduğu eğitim tedrisatından geçtiğini düşünmüyorum. biz okulda siyasi ve dini olarak ağır yönlendirmenin etkisi altında değildik o yüzden araştırdık öğrendik kendimizce. beynimiz yıkanmamıştı.

ama özellikle 2010'dan sonra ilk ve orta okulda olanlar için işin öyle olduğunu düşünmüyorum. bu çocukların beyni sağlam yıkanıyor. ama aynı zamanda globalizme de karşı gelemiyorlar ellerinin altında her an internet var. bir yandan muhafazakarlık ağır bir şekilde empoze ediliyor diğer yandan idol olarak gördükleri insanlar kendilerine öğretilen ahlaksız davranışları sergiliyor. o yüzden jma'nin kaportası muhafazakar motoru abaza olayı tamamen doğru. hem küçüklükten beri beyinlerine sokulan ve hala sokulmaya devam eden şeylere karşı zincirlerini kıramıyorlar hem de globallikten kopamıyorlar.

benim demek istediğim muhafazakarların "altın nesil" dediği, her konuda bilinçli, ahlaklı ve muhafazakar gençler değil zaten. bizim nesil mesela genel olarak daha dolu, daha ahlaklı ama çok daha az dindar yeni nesile göre. internette bile dini konularda savunmaya geçen kesimin henüz daha lise ve ortaokulda olan çocuklar olduğunu görüyorum.
  • pilavmaker  (24.10.16 02:15:33) 
dindarlık vs. dincilik

millet tiyatrocu.
eğitim yerlerde.

teknolojinin ulaşılabilirliği ayrı bir konu, internet eskiden araştırmak-bilgi edinmek için kullanılırken şimdi şunu yiyorum-şuradayım ifşaları için kullanılıyor (gençler için söylüyorum). kaba bir yorum oldu ama eğitim ile beyni yıkanan kesim internetle kendini kurtarır bir şekilde umutları feci saçma geliyor.

adamlar eğitimi domine etmek için seri üretim üniversite açıyor. bu durumda ne kadar kaliteli eğitim verilebilir düşündürücü.
adamlar muhafazakarlıktan ziyade daha organize ve daha dışa kapalı bence
  • qxgviper  (24.10.16 02:52:48) 
kabuk muhafazar görünümlü, içini ne sen söyle, ne ben.


  • oligomer  (24.10.16 10:51:55) 
muhafazakarlaştığı düşünülen kesim aslında kendini gösterdiği için ön planda, ben muhafazakarlığın artışta olduğunu düşünmüyorum "batı" kültürü ülkeye uzun süredir bu kadar sirayet etmişken. önceden muhafazakar olan insanların sesi çıkmıyordu, daha doğrusu kendi muhafazakarlıklarını kendi içlerinde yaşıyorlardı ki muhafazakar olmanın alamet-i farikalarından biri de budur; mesela normal türk muhafazakarı sokağa çıkıp elinde palayla insan kovalamaz-dı.

akp muhafazakarların içindeki ateşi körükleyerek onların ülke içinde cihatçı olmalarını sağladı, bunu popülerleştirdi.
  • baba jo  (24.10.16 10:59:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.