[]

her türlü ' veriyi' depolama hastalığı

siteler, yazılar, kavramlar, görseller, videolar..... aklınıza gelebilecek her sey. bunları düzenli ve güzel bir şekilde, güvenli bir şekilde yapmazsam içim rahat etmiyor. mesela cok iyi bildiğim bir konuyla alakalı güzel bir yazı gördüm, onu da depoluyorum. bari onu yapmasam. bir yerden sonra cok yorucu oluyor ve her yer doluyor. her yerde bir sürü şey, bilgi.

siz de yapıyor musunuz bunu? açıkcası bundan bir nebze olsun kurtulmak istiyorum, nasıl yapabilirim?


 
eskiden yapardım. 1 tb porno arsivim vardı.

sonra dusundum ki, zaten internet hızım 50 mbit, istediğim veriye istediğim zaman erisebiliyorum. E o zaman anlamsız biriktirmem?

sen de boyle dusun. terabaytlarına yazık.
  • anonymice  (24.10.16 00:11:15) 
OKB'den olabilir. Bende de var biraz. Haberlere çıkan ve on yıldır çöplerle yaşayan insanlar geliyor aklıma. Kurtulmak için bu şeyin bana belli bir faydası olacak mı diye düşünmek gerekiyor.


  • dissendium  (24.10.16 00:13:50 ~ 00:14:43) 
12-13 yıl önce çekilen fotoğrafları "sende duruyordur" diye benden istiyor kuzenlerim ve evet hepsi duruyor, harddisklerden çıkarıp buluyorum. (Üstelik tarihe ve konuya göre fotoğraf arşivi tuttuğum için çabucak buluyorum.) Birkaç ayda bir bütün diskleri toparlayayım, gereksiz olanları sileyim, dijital temizlik yapayım diye gaza geliyorum ama 3-5 klasöre bakınca sıkılıp bırakıyorum. Devasa bir veri çöplüğüm var. Çözüm bulunursa ben de deneyeyim.


  • kobuzchu kiz  (24.10.16 00:22:30) 
Erteleme hastalıgı edin. Bende liseden üniversite ortalarına kadar deli gibi müzik arşivi kasıyordum. Yok böyle bir gaye. tek tek albümleri dinliyordum ayrıca birde begendiklerimi ayırıyordum. Sonra ne olduysa sanırım ugraş edindim baska baska yada okul sorumlulukları arttı bunlara zaman kalmadı. Bir iki derken şimdi bakıyorum hepsini toplu silsem olur bile diyorum.

Birde senin o dediğinin bir baska benzeri var bende. yani o gun mutlaka gündeme bakmalıyım gerekli gördüğüm caps ya da film müzik gibi seyleri kaydetmek yada fav lamalıyım sonra bakarım diye. Sonra bunlar yıgıldı. Şimdi resmen bir cizgi filmdeki kiler gibi kapısını acsam üzerime yıgılacak bir sürü sey var. Bunu da bazen yogunluktan ya da bu üzerime yıgılma olayını gördükçe erteliyorum ama bunun psikolojik adı OKB kesinlikle ya da baslangıcı da olabilir.
  • fıytfıyt  (24.10.16 00:49:11) 
bende de vardı bu 10 sene önce filan, internette ne bulsam indirip tasnifliyordum yedekliyordum vs. sanki onları indirmezsem bir daha bulamazmışım gibi geliyordu. onun dışında gerçek objelere de böyle bir zaafım vardı, mesela bir sahafta hiç hayatta kapağını açmayacağım bir derginin 20 sene önceki on sayı art arda serisini buldum, lap diye alıyordum. sonra zamanla bunların bir çoğunu kullanmadığımı gördüm ve bıraktım bu uğraşı.


  • luchetti  (24.10.16 00:51:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.