[]

hoca öğrenci aşkına ne diyorsunuz?

lisede ya da üniversitede hocasıyla aşk yaşaya kızlar oğlanlar var. Bunu etik buluyor musunuz, yoksa masum bir aşk gibi geliyor mu size




 
"lisede hocasıyla aşk yaşayan kız" çok nadir görülür ve bu durum genellikle hocanın sonunu hazırlar.

üniversitede ise durum biraz farklı... ben hiçbir anne babanın kızını ya da oğlunu hocasıyla aşk yaşasın diye üniversiteye gönderdiğini sanmıyorum. birkaç akademisyen arkadaşımla sırf bunu normal karşıladıkları için arkadaşlığımı sonlandırdım.
  • conrad moricand  (23.10.16 23:15:17) 
duzgun bir iliski olamaz. kiz tarafi carpik yetisme duzeninin kurbanidir, erkek tarafi ise abazalik, asosyalligin. rolleri tersine cevirseniz de ayni durum.


  • mayeskuel  (23.10.16 23:16:29) 
Karşıyım özellikle lise öğrencisi henüz reşit bile değil, ne aşkı yahu?


  • cemallamec  (23.10.16 23:17:30) 
Yivrenç diyorum

Edit: merak ettim de bu konunun açılmasında şu serenayla nejatın yeni filminin bir etkisi oldu mu acaba? Bu kadar .
  • dene  (23.10.16 23:22:08 ~ 23:26:57) 
lisedeki hoca ve öğrenci ile aşkın nesi masum olsun. suç bile sayılır.


  • hononu  (23.10.16 23:22:28) 
en iyimser bakış açımla baksam, üniversitede olanı hoca açısından sapıklık falan içermiyor olsa bile (öyle farz edelim) aptallık ve ahmaklıktır bana göre.

lisede olanı, doğrudan sapıklık. masumiyet falan hiç öyle normalleştirmem. lisede öğrencisiyle aşk yaşayan insan benim gözümde sapkındır. böyle şeylere normal diyen arkadaş, meslektaş, tanıdık görürsem o kişiden soğurum.
  • wilhelmwasmuss  (23.10.16 23:23:06) 
Unide hocayla ask yasanabilir ama hocanin soz konusu ogrencinin dersine girmemesi lazim. Yoksa kayirmayacak bile olsa bir laf cikti mi ikisi de zan altinda kalir.

Trde bu isin cikarsizca yapilacagini cok sanmiyorum ama.

Lisedeki zaten normal degil.
  • kuehles blondes  (23.10.16 23:25:51) 
lisede etik olmayı bırak yasal değil zaten. ama ergen bünye karşısında yetişkin gördü mü zaten idol belliyor kendini kaptırıyor. öğrenciler aşık olabilir bu normaldir, o sırada öğrenciler biyoloji dersindeki iskelete bile aşık olabilecek havadalar zaten. öğretmenin karşılık vermesi anormal.

üniversitede ise genelde benim izlenimim kız öğrenciler, karşılarında böyle donanımlı bir adam görünce etkileniyorlar. halbuki adam vasat bile olsa liseden yeni çıkmış halleriyle bir anda dünyanın en bilgili adamı gibi gözüküyor kendilerine. bir de diğer kız öğrenciler de adama hayransa iyice kaptırıyorlar kendilerini. bu noktada çok ilginç biçimde kız öğrenciler yaş filan umursamıyor. 50lik profesörlere bile kapılıp gidiyorlar. baba figürüyle mi alakalı bilmiyorum o kadar, ama sonuçta kızlar için o koskoca profesör yani. bilgiyi yalayıp yutmuş adam ama kendilerine ilgi gösteriyor diye bakıyorlar sanırım. egoları okşanıyor. tabii bu ilk sınıflar için geçerli. genelde yine gördüğüm kadarıyla ikinci sınıftan sonra bu hıyarlığı yapmıyor hanım kızlarımız. ikinci sınıftan sonra özel durumlar dışında gönül ilişkisi oluyor. kendilerine yaşca yakın öğretmen ya da asistan, diğer kızların da ayılıp bayıldığı yakışıklı bir öğretmen falan.

meraklısına not; daha şimdiye kadar iyi giden bir öğrenci-öğretmen ilişkisi görmedim üniversitede. çünkü öğrenci için o öğretmen aşkı ilk olabilir ama o öğretmen için bu senenin hasadı oluyor o kız. salaklık etmeyin yani.
  • elestirman  (23.10.16 23:30:43 ~ 23:31:57) 
@dene evet esinlenme var. Görüyoruz duyuyoruz özellikle üniversitede hocasıyla evlenen kızlar, hocasıyla evlenen erkek öğrenci bile gördüm akademik camiadan. Bir de filmlerde dizilerde aşk ve masumiyet sosuna bulanıp veriliyor bunlar normalleştirilip. Görüşünüzü merak ettim.


  • limoncello  (23.10.16 23:36:22) 
üniversite normal diye düşünüyorum. yaşı 18+ olan iki kişi sonuçta.


  • yüzyıllık yalnızlık  (23.10.16 23:45:19) 
liseyi direkt geçiyorum da üniversitede durum her zaman sandığınız gibi olmuyor.

40 yaşındaki akademisyen ve 20 yaşındaki kız gibi yani... benim hocam kendi yaşlarındaki öğrencisiyle, okul bittikten sonra evlendi. daha doğrusu onlar okulda öğrenci ve hoca, dışarda sadece iki insan... dışarıda evlenmesinde herhangi bir sakınca görülmeyen insanların okul çatısı altında girince evlenmesi neden garip karşılanıyor? bu insanların okul kantininde sarmaş dolaş aşk yaşadığını falan mı sanıyorsunuz?
  • kemence  (23.10.16 23:48:33) 
@limoncello tabi canım görmeyen duymayan yoktur herhalde. Bizim okulda da yar doç iken (kadın) doktora öğrencisiyle (erkek) evlenen vardı... bi ara ev arkadaşım da kendi bölüm asistanıyla takıldı 1 hafta falan sınav dönemi ! Sonracığıma kadınlar kulübünden, önemli bi 'hocamdı kocam oldu' ekolü var... bunları gözardı edemeyiz... bunlar hep başa çıkılamayan cinsel enerji diyorum ben


  • dene  (23.10.16 23:52:15) 
Lisede genellikle resit olmayan bir ogrenci oluyor, saglikli iliski kurulmasi imkansiz zate o yasta. Ama universitede iki tarafinda resit olmasi, karar verecek seviyede olmasi vs nedeniyle etik acidan bir sorun yok. Yalniz elbette kesinlikle dersine girmemesi lazim.
Boyle bir iliski bizim bolumde vardi ve hoca sinav gozetmenligi bile almiyordu. Ogrenci ise iliski oncesinde ufak tefek kopya cekebilen ama yine de basarili bir ogrenci iken iliski sonrasinda sirf bu durum karsisina cikmasin diye hayvan gibi calismaya baslamisti. Kadin bu sure zarfinda kendisini entellektuel olarak da bayagi gelistirmisti, saygi duyarim o yuzden. Bir de yas farkini onemsemem ama zaten aralarinda da oyle aman aman bir fark yoktu.
Ama benzer bir iliski daha gordum, durum hic yukarida anlattigim gibi degildi.
Kisacasi lisede hic hos karsilamam ama universitede iki taraf da kendini bilen, etik degerlere onem veren insanlarsa sorun yok. Aksi durumda, cok sacma seyler olabiliyor: odatv.com
  • evrim halkasi  (24.10.16 00:10:43) 
bir hocam yüksek lisans öğrencisiyle evlendi ve görünüşe göre baya mutlular.

ders verdiği biri ya da en azından ders verirken olmamalı, sonra olursa kimse pek bişey demez bence çünkü onların sosyal ortamı da üniversite gibi bişey. Ha statüyü de kullanmış oluyorsun biraz ama kadınlar hep ona tav oluyor kendi zaafları aslında. Tam tersini (erkek öğrenci kadın hoca) hiç duymadım.

fakat bunu bariz kullanan, evine sürekli kız öğrenciler girip çıkan hocalar da duyduk, o rezalet bence.

ayrıca bunu koymasam olmazdı :D
www.youtube.com
  • rodriguez2  (24.10.16 00:29:12 ~ 00:29:21) 
Liseyi söz konusu bile yapmıyorum ama lisedeyken evli hocasıyla gey hamamlarına gidenden, evli hocasıyla garsoniyer tutanına kadar tanıdığım arkadaşlarım vardı. O zaman arkadaş anlatıyodu gülüyodum da şimdi sinirleniyorum.

Üniversitedeki hoca öğrenci aşkına loserlık olarak bakıyorum. o kadar mı kısıtlı bir dünyan var falan diyorum içimden, başarısız buluyorum. tek etkileyebildiği insan öğrencisiymiş gibi geliyor. Öğrenciyi de loser buluyorum. Ne bileyim 18-22 yaş aralığında olucam ve 6 paxi olmayan ağzı laf yapan bir memur peşinde koşucam. Çok düşük bir hedef. 30 falan olsam neyse deen güzel yıllarımı akademisyen aşkıyla harcayamam.
Neyse, yurt dışında da sevdiğim bir hocaya öğle yemeğine gidelim demiştim -okulda yiyecektim- adam çok isterim ama bize yasak öğrenciyle yemek yemek,kahve içmek demişti. Orada da bu tip durumlarda sözleşme yenilememe gibi şeyler oluyor.
  • cocodancer  (24.10.16 00:31:24) 
Kesinlikle profesyonelce bulmuyorum, hoca öğrencisine yazacaksa da mezun olunca yazsın. Ama halen öğrenciyken gözümde rüşvet yiyen memurdan hallice bir tip oluyor ve söz konusu akademisyene saygı duymuyorum. Profesyonel akademisyenlerin asla bu tarz şeylerde taviz vermemesi lazım. Ergenken herkes hocasına hayranlık besleyebilir ama hocanın öğrencisine hayranlık beslemesi ergenlikle açıklanabilecek bir şey değil.

Not: üniversite için konuştum, lise için pedofili konusuna hiç girmiyorum bile.
  • neferkitty  (24.10.16 00:50:00 ~ 00:50:36) 
bunun tartışma konusu yapılabiliyo olması dahi, iğrenç ve hastalıklı. demek ki bürokrasi, kimin kiminle sevişebileceğine dahi karışabilir ve bunu etik ismiyle yutturabilir, benimsetebilirmiş.


  • dafaisss  (24.10.16 02:46:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.