[]

AKP'lilerin Türk Milleti Özümüze Dönelim Demesi Ne Anlama Geliyor?

AKP Bursa genlik grubunda şu ileti paylaşılmış;

"Batıcı hayat tarzı, ne şefkat bıraktı, ne sevgi ne saygı. Bu dayatılan Batıcı hayat tarzı, ne şefkat bıraktı, ne sevgi ne saygı. Ne merhamet kaldı, ne de yardımlaşma-dayanışma. İnsanımız bu kadar yozlaşmamalıydı. 1000 yıllık alfabemizin değişimine, Halifemizin kovulmasına, kadınlarımızın özgürlük adı altında açılıp saçılmalarına izin vermemeliydi. Bu hale düşürülmemeliydi. Sonuçta iç dengemiz bozuldu. Çare mi?

Özümüze, kendimize dönelim. Başka çare yok! Din, insan içindir. İnsanın mutlu olması içindir. Ülkesini, milletini, ümmetini, dinini sevmeyen/sevemeyenlere mutlaka âcil bir ibretler dersi verilmelidir. Bu sınırlar içinde düşman beslemek zorunda değiliz, sevdikleri batıya göndermesini biliriz."

Benim sormak istediğim;

Türk'ün özüne dönmesi ne demek oluyor? kavimler göçü öncesi, Göktürk, Uygur belki de Timur dönemene mi dönmesini istiyorlar Tüklerin? bu islam öncesi döneme dönmek istemeleri anlamına gelmiyor mu? Türkler özüne dönrse dini şamanizm, göktanrı olcak, alfabeleri göktürk falan, yani bunu mu istiyor akpliler öze dönerek? çok şaşkınım, okuduklarıma inanamıyorum.

 
bursa'nın büyük çoğunluğu muhafazakar ve osmanlı sevdalısında bi popülasyon. tabi bu duyuruyu gelip de istanbul'da chp'li bi belediyenin olduğu semtte yapamazlar, yapamazlar derken orada daha ilerici davranmaları gerekir oy için.

gelelim özümüze dönelimden kasıt Türk'lükle ilgisi yok. Türk kelimesi orada tamamen katalizör bi kelime. Asıl dönmek istedikleri hatta dönmek değil de oluşturmak istedikleri şey iran modeli. batıcı hayat tarzı ne şefkat bıraktı ne yardımlaşma ne dayanışma demiş de ensar vakfı olayını can siperane savunan adamlar yine bunlardı en nihayetinde çocuk tacizini aklayan bi görüş var ortada hepsi hemfikir olur olmaz ama geneli bu kafada.

bu tarz şeylerin paylaşılmasının tek sebebi var ekonomi cortladı müdür. ekonomi cort. bunu bi şekilde absorve etmeye çalışıyorlar ama o kadar çok veri var ki bi tek kriz kelimesine bile geçmesine tahammüleri yok. doların fırlaması, istiklal'deki dükkanlar bağdat caddesindeki dükkanların boşalması, avm'lerin kirayı bile çıkaramaması, piyasada paranın dönmemesi, kredi notunun düşürülmesi, kamuya memur alımının sıfıra indirgenmesi bunların hepsinin ana başlığı kriz.

bu krizi arka plana atmak için akp tabi ki ümmet-vatan-türklük ve müslümanlık dozunun çok yüksek olduğu dilde konuşacaktır ki başlamışlar bile.

yani bugünkü ekonomik durum o hani meşhur bi anayasa fırlattılar kriz patladı dedikleri dönemden çok daha beter ama akp öyle bi savunma yapıyor ki kriz kelimesini ettirmiyor dahi. zira bi yerden bi patlarsa tutamayacaklar çünkü o yüzden bol bol din afyonunu sunmaları gerek.

başka bi şey değil yani.
  • pomaks  (23.10.16 21:14:27) 
bu kara cahillerin türkün t'sinden haberi olduğunu sanıyor musun cidden? bunların öz dediği, islam sonrası ortaya çıkmış arap çakması ve dejenere bir kültür/toplum işte. ciddi ciddi öz türk geleneklerinden, şamanizmden bahsettiklerini falan düşünmüyorsun herhalde?


  • der meister  (23.10.16 21:18:52) 
15 senedir kürtleri tepenize biz çıkarmamışız gibi çek panpa başkanlık için oy lazım anlamına geliyor.


  • Batuhanolabilir  (23.10.16 21:42:10) 
Öze dönmek senin dediğin gibi bunların amacı yobazlık. Arap kökenleri varsa ona da tamam bi yere kadar. İran bile özüme dönecem dese allah falan yok. Öze dönmek diye bir şey de yok gerçi.

Bu ürkütücü metin de canımı sıktı. Ne biçim bir nesil yetişiyor. Sevgi kalmadı diye beni siktir edecek. Sevdiğinden. Belki de saydığından öldürür. Bilemedim.
  • bir ileti paylastim  (23.10.16 23:01:01) 
Arapça yazıp peçe takarsak uzaya çıkarız diyor. Bizden olmayanları vuralım, daha da muhafazakar olalım, İran mollalarını mumla aratalım diyor.


  • babilbaligi  (24.10.16 08:58:34) 
göktürk alfabesi 1000 yıllık değil (daha eski). bunlar kendilerini arap sanıyor.

burada söylenme vardı. gereksiz gördüm ve sildim. yaptıkları şey saçma ve irrasyonel bir beyanat olmaktan öteye gidemez. tabii ki göktürkçeden falan bahsetmiyorlar. ya da bahsedildiği gibişamanizmden bahsetmiyorlar. kendilerini arap sanıyorlar demiştim, o da değil. bunlar savundukları adamları da tanımıyorlar bile. sadece rant için kendilerini şu koşullar altında bile kendi kendilerine ötekileştirmeye devame diyorlar. biz mağduruz, biz hak ediyoruz vs. ciddi ciddi kendilerine f-tipi tarzı kocaman bir örgüt yaratıp da uluslararası ilişkilerde ayakta kalabileceklerini/kalabileceğimizi sanıyorlarsa aldanıyorlar. atlantik tarafına güvenleri yok, avrasya ise burada atatürkçülüğün tekrar baskınlaşmasını istiyor. kimse bunların geleneğine güvenmiyor. pravda'daki, ria novosti, sputnik, presstv gibi kaynaklardaki haberlerin yalancısıyım.
  • godoşu beklerken  (24.10.16 09:26:20 ~ 09:44:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.