[]

Müşterilerin whatsapptan yazması

Bir hata yapıp şirket hattını kabul etmedim ve özel hattımı iş içinde kullanıyorum. Gel gör ki gece gündüz haftasonu dinlemeden hem arıyorlar hem whatsapptan yazıyorlar. Üstelik whatsapp mesajlarına cevap vermediğim için beni patronuma şikayet ettiler.

Yalan yok üstten okudum mesajları ama bu whatsapp tacizinden bıktığıö için girip mavi tik yapmadım ve cevap vermedim acilse arasın diye düşündüm ertesi gün aynı müşteri tekrar whatsapptan durum acildir filan yazdı. Ben de yine içimden acilse ara o zaman dedm ve whatsappa girmedim. Sonra kendisi patronumu aramış ve cevap vermediğimden bahsetmiş. Tabi patrona anlatamıyorum yaptıklarının artık taciz boyutuna vardığını ona göre müşteri ne dese haklı. Sonra ben de müşteriyi arayıp acil bi durum varsa arasaydınız whatsappa bakmıyorum dedim. Ama artık gerçekten sinirlerim bozuluyor. Siz işinizin ne kadarını whatsapptan yürütüyorsunuz ?


 
şirket telefonu al, o müşteriye artık işleri şirket whatsappına yönlendirdiğini söyle, iş telefonunu işten çıkınca kapat.

özel telefonuna gelen iş mesajlarına cevap verme. vereceksen iş telefonuna yazın de. olmadı başkası gibi davran, bu numara yeni de.

işler boka sararsa kocasıyım ben yazmayın bu numara benim lan diyin.
  • kurnaz  (23.10.16 20:36:27 ~ 20:37:37) 
@kurnaz ya iki telefon işi açıkçası çok zor geliyor. Patronda zaten iş bitince kapa telefonu kafasında değil hep açık kalmalo ona göre. Zaten iş hattı olsa whatsapp kurmam bile ona çünkü saçma geliyor iş ve acilse ara whatsapptwn yazıp ne zaman bakcağı belirsiz bi şekilde beklemek çok saçma üstüne acil deyip patrona şikayet etmek filan


  • Esinsin  (23.10.16 20:38:32) 
@esinsin

zor geliyorsa buna devam o zaman. tek çözüm iş telefonunu ayırmak. yoksa burada yakardığınız şeyin çözümü yok. 2 telefon zor ne demek yahu. iş telefonuna her dakika bakılmaz iş dışında.

patronda akıllı olsun, müşterilerde. iş dışında iş yaptırıyorsa 1 saat mesai yazın her cevaba.

bu arada whatsapp işte kullanılmaz, mail atsın adam. ufacık ekrandan cevap mı yazılır müşteriye.
  • kurnaz  (23.10.16 20:41:14 ~ 20:42:24) 
işime neredeyse hiç whatsapp sokmuyorum sokmama gerek kalmıyor
mail yada acilse aranarak durum çözülyor

  • basond  (23.10.16 20:43:14) 
@kurnaz işte çözüm aramadım aslında hani iş hayatında ne kadar kullanılıyor whatsapp diye merak ettim bence de ya arasın ya mail atsınlar


  • Esinsin  (23.10.16 20:44:29) 
@esinsin

iş telefonu diye bir şey var zaten bundan dolayı. çoğu zaten smartphone olmaz bu tarz nedenlerden dolayı. mis gibi pilide haftadan haftya gider.

bunu patrona söylemek bu kadar zor olmamalı.
  • kurnaz  (23.10.16 20:46:19) 
Benim işimde de müşteri whatsapptan "bak gör, rakip neler yapıyor" tarzı şeyler atmaya bayılıyor. Normal şartlarda zaten düzenli görüşmeler ve mail yoluyla iletişim kuruluyor ama bir yerde bir şey görünce şak diye arıyorlar, olmadı whatsapptan yazıyorlar.
İlk başta sırf iki telefon olayına üşendiğim için kendi telefonumu kullanmaya devam etmeyi düşünüyordum ama olan biteni gördükten sonra bu işin böyle olmayacağına ikna oldum. Hani kadınlar yine omuz çantasıyla falan geziyor, iki telefonu bi nebze daha kolay kaldırabilir ama ben bin kahır bela olacak diye istememiştim de öbür türlüsü daha beter belaymış. Gelsin şirket telefonu kullanalım. Böyle hayat geçmez.

Şirket telefonu al sen de. Müşterilerin hepsinin üstüne de meteor yağsın.
  • naberabi  (23.10.16 20:58:35) 
Sırf bu nedenle vatsap kurmadım, kullanmıyorum.


  • manuel mandalina  (23.10.16 22:37:35) 
cozum: is telefonuna gec ama wassap kurma


  • jedilance  (23.10.16 23:12:40) 
Sırf bu yüzden whatsappı sildim. Paşa paşa mail atıyorlar.


  • old possum  (24.10.16 08:36:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.