[]

Iyi egitimli Turk girisimciler

selam,

(cok) iyi bir egitim gorup sonrasinda kendi isini kuran basarili turk girisimciler kimler var?

bir kac ornek: husnu ozyegin, hakan bas etc.

bi kac anti-ornek: ali agaoglu, ferit sahenk etc.

tesekkurler

 
ali sabancı.


  • black mamba  (23.10.16 17:43:59) 
Haluk Okutur-Simit Sarayı kurucusu
Odtü İşletme Mühendisliği mezunu

  • body electric  (23.10.16 18:32:43) 
birebir tanıdıklarım var bir kaç tane, ünlü olan 2 kişi var bir de. isim vermek hoş olmaz bunlar açısından.

daha ünlü bildiklerim,

girişimci olarak hiç sevmesemde baybars altuntaş var iyi eğitimli girişimci.

boğaziçili cem boyner.

bülent eczacıbaşını unutmamak lazım.

bunlar dışında çok var aslında. orta halli girişimciler genelde kötü eğitimli. o bir noktayı aşmayı sağlayan eğitim ya da aile kültürü oluyor.
  • kurnaz  (23.10.16 18:51:28) 
bu arada şahenk boston ve isviçrede eğitim almadı mı?


  • kurnaz  (23.10.16 18:52:58) 
bir de çoğu girişimcinin hikayesi başarıdan sonra parlatılıyor, süsleniyor, olmayan şeyler eklenip, olanlar çıkarılıyor, birebir bildiğim bir örnekten gidiyorum garanti olsun diye.

türkiyede sektöründe lider ve 20-50 milyon dolar cirolu 3 ülkede üretim yapan niş sektörde olan bir tanıdığım/akrabamız var.

bunlar tr de iyi sayılabilecek bi ünide, ve ardından amerikada master yaptılar kardeşler. döndüler türkiyeye, o sırada iyi bir elektronik şirkette genel müdür oldu biri, 1 sene sonra kovuldu, ordan birkaç yerden daha kovuldu. 2-3 iş batırdılar kardeşiyle total değeri o zamanın parası 97-98 1-2 milyon dolar olan. babası da çok zengin bir esnaf. neyse bunlara sonra 1 milyon dolar kadar daha para verdi, babamlarla çok yakınlar o sırada, işte çok iyi bir lokasyonda ofis ve çinden ithalat yapıyorlardı, oradan büyüdüler.

geçen senelerde haberleri vardı gazete ve tv de filan, anlatıyorlar ama sanki yemeye ekmekleri yokmuş, evlerini satmışlar- doğru ama 20 evleri daha vardı :D eauheahudaushe :D böyle böyle anlatıyorlar, komik yani oldukça. adamların abşarısına lafım yok, ama böyle anlatmalarına da gerek yok.
  • kurnaz  (23.10.16 19:00:43) 
@kurnaz: aldi ama kendi kurmadi. babasindan devraldi bankayi. onun saymam.

benzer sekilde ali sabanci da sayilmaz. bulent eczacibasi da ;)
  • gerard  (23.10.16 19:01:13) 
Abi ali sabanci, cem boyner, bulent eczacibasi nasil iyi girisimci oluyor? Bunlarin babalari iyi girisimcidir. Kendileri de iyi egitimlidir. Bunun disinda bir olaylari yok yani. Girisimci kendi azmiyle, yoktan var edendir. Bu isimler gibi baba/dede sirketini sirtlarina alip is yapanlar degil.


  • sckxyss  (23.10.16 19:11:43) 
@sckxyss: aynen.


  • gerard  (23.10.16 19:21:11) 
ataman özbay


  • lapris  (23.10.16 19:31:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.