[]

atanamayan ogretmenler hk.

konuya uzak biri olarak anlamaya calisiyorum su atanamayan ogretmenler konusunu.
- bir yilda istihdam edilebilen ortalama ogretmen sayisi ne kadar?
- toplam atanmayi bekleyen ogretmen sayisi ne kadar?
- bir yilda atanmayi bekleyen ogretmen sayisina ne kadar sayi daha ekleniyor?

Bunlari goz onunde bulundurmak gerek yorumlarken.
Rakamlari bilmiyorum ama atanan ile atanmayi bekleyen kuyruguna eklenen sayi baya farkli olsa gerek. Yuzbinlerden bahsediliyor.
Bu durumun olusumuna sebep olarak devletin atanmayi bekleyen ogretmenlik icin halen daha universitelerde kontenjan actigini goruyoruz. Evet bu bariz bir yanlis. İktidarin cikarina kullanabilecegi bir potansiyel var ve vazgecmiyor bu havuzdan.
Neyse, isin devlet tarafinda bir yanlislik var. Kasitli giderilmiyor.
Kendimi meslek secme donemecine koyuyorum. Baktigimda devletin eksikliginden kaynaklanan birikmis ogretmen adaylari var. Benim icin muazzam bir rekabet bekliyor demek bu. Yillarca beklemem gerekiyor atanmam icin. Kesin de degil.
Devlet beni dusunmedigi icin artik kendimi dusunmem gerekiyor. Neden bu yola girmeliyim, alternatiflerim neler. Meslek secimi yapilirken piyasaya bakmak gerekmiyor mu biraz da?

 
çünkü öğretmenlerin çoğu puanı sadece ona yettiği için tercih ediyor. bir şey olamadım bari öğretmen olayım düşüncesi. gerçekten öğretmen olmak isteyenler atanıyor zaten. mesela lisede iyi bir puan alan ve öğretmen olmak isteyen bir arkadaşım pdr okudu ve mezun olur olmaz atandı. bir kişi zaten lisede başarılı bir öğrenciyse böyle ataması yüksek bölümlere yöneliyor ve sıkıntısız atanıyor. atanamayanlar da puanı anca ona yetenler.

liseden mezun olduğumda ataması yüksek diye sınıf öğretmenliğinin puanı hukukla denkti. buna rağmen aklıma bile gelmedi sınıf öğretmeni olmak. çünkü matematik öğretmeni olsan dersanede çalışırsın, özel ders verirsin falan. ama sınıf öğretmeni olursan devlete giremezsen yandın. devletin de ne yapacağı belli olmaz diye düşündüm. daha sonra 2012de 4+4+4 çıktı sınıf öğretmenliğinin puanı düştü.

bence atanamayan öğretmenler zaten atanmasın da. lys'de en başarılı öğrenciler zaten öğretmenlik yazmıyor. yazanlar da mezun olur olmaz atanacağı bölümlere gidiyor ve atanıyor. yani atanamayan öğretmenler tamamen algı yönetimi ve lisedeki başarısız öğrenciler. diğer taraftan üzülüyorum. bu insanlar genelde alt-orta sınıftan geliyor. ellerinde çok alternatif yok. ama ülkenin genelinde olan devlete sırtını dayama isteğinin sonucu bu.
  • black mamba  (23.10.16 14:34:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.