[]

Dimethicone sorunu + likit parafin - (Şampuan, saç kremi, karışık sorular)

Kimyadan anlayan arkadaşlar da bakabilirse sevinirim. Şampuan ve saç kremlerinde kullanılan silikon "dimethicone/amodimethicone" vb isimlerle hemen hemen bütün şampuan ve kremlerde var. Ayrıca, neredeyse tüm şampuanlarda Sodium Laureth Sülfat vs diğer zararlı maddeler var. Bazı markalar da bu SLS yerine magnezyum sülfat kullanıyor. Sorular şöyle:

1. En az zararlı maddeleri içeren uygun fiyatlı şampuan ve saç kremi öneriniz var mı? Pahalı ürünleri alma şansınız yoksa neyi tercih edersiniz?

2. Silikon içermeyen şampuanlar saçı bir acayip yapıyor. Örneğin Dalin kullanınca hem saç sertleşiyor hem de taramak zorlaşıyor. Gene de Dalin, Unibaby vs ile Otacı önerir misiniz? (SLS var ama silikon yok).

3. Hobby'nin saç maskesini buldum, içeriğinde dimethicone yok. Fakat likit parafin var (liquid parrafinium), bu saça zararlı olmaz mı? Sadece uçlara değil saç derisiyle beraber tüm saça uygulanır yazıyor üzerinde. Şöyle birşey:

www.google.com.tr

www.carrefoursa.com

Bu tür bir ürünü tavsiye eder misiniz? (Bir yerde 6 liraydı fiyatı - 600 ml)

 
1-2 Uygun fiyatlı, temiz içerikli şampuan rossmann da var. Alterra diye bi markanın ürünleri tam istediğin gibi. Ama benim dalgalı-kıvırcık saçıma hiç iyi gelmedi. Silikon zaten şampuanda değil, sac kremleri ve şekillendirici kremlerde kullanılıyor genelde. Onları da rossmann da bulabilirsin. Silikonsuz saç kremleri var çeşit çeşit. Açıksasi no poo, sabun, bebe şampuanı, sulfatsiz şampuan, silikonsuz saç kremi ne bulduysam denedim. Sonra sls li şampuan ve silikonlu saç kremi kombinasyonuna geri döndüm. Ne denk gelirse onu alıyorum artık.

3- Parafin petrol türevi diye biliyorum. Ondan uzak dursan iyi olur. El kremi, losyon vb şeylerde kullanılıyor çoğunlukla
  • olmaz  (22.10.16 23:39:12) 
dalan ya da otacı kullan. ikisinde de katkı maddesi oldukça az. dalan otacıya göre daha ucuz, 6 lira şampuanı. otacı 30 lira falandı sanırım. ikisinin de sabunu saç kremi var ayrıca.


  • jonestown  (22.10.16 23:46:28 ~ 23:46:47) 
Öncelikle teşekkür ederim her ikinize de.

Açıkçası girdiğim her yerde neredeyse bütün şampuan ve kremlerin etiketini okudum, amodimethicone yani silikon içermeyen şampuan çok az ve bütün kremlerde de bu silikon var. Bir tek bu Hobby maskede olmadıgını görünce alabilirim belki diye düşünmüştüm.

@olmaz, dediğiniz ürüne bakmaya çalışacağım (Rossman epey uzak), fakat dalgalı saç için iyi değilse almayabilirim bu durumda.

@jonestown, Dalan kullandım ve dediğiniz gibi 6 lira civarı fakat normal saçlar için olanı yok ne yazık ki (mecburen kuru saç için olanını almıştım). SLS yerine magnezyum laureth sülfat var içinde. Bu iki nedenden dolayı, önceliğim olmamıştı. Otacı (ve hatta Tresan) almayı düşündüm (SLS olsa da) fakat dediğiniz gibi Dalan kadar uygun değil fiyatları ne yazık ki:(

Başka önerileri olan varsa paylaşabilir gene.
  • cymbelina  (23.10.16 00:51:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.