[]

Nasıl bir CV hazırlamalıyım?

Üniversite öğrencisiyim. Bu sene mezun olacağım. Birkaç yere CV göndermek istiyorum. İnternetten birçok CV örneği buldum ama hangi tarzda ve ne biçimde bir CV hazırlamam gerektiğine karar veremedim.

Daha önce lise döneminde 9 aylık bir staj yaptım ama başvuracağım yerlerle stajda yapmış olduğum işin bir alakası yok. Bundan başka da CV'ye yazabileceğim başka bir iş deneyimim yok. Birkaç ücretli ve ücretsiz sertifika programına katılmış olmama rağmen elimde "şuna katıldım bu da belgesi" diye sunabileceğim bir belge de yok. Üniversitede Almanca okuyorum, yani yazabileceğim tek meziyetim Almanca ve İngilizce bilmem olacak.

Ne tarzda bir CV hazırlamamı tavsiye edersiniz? Daha önce ciddi bir CV hazırlamadım için ne yapsam hep eksik yahut hatalı olacağını düşünüyorum. Bu konudaki her türlü tavsiyenize açığım.

Teşekkür ederim.

 
europass.cedefop.europa.eu

şurdan hazırlamak yardımcı olur belki sana.
  • borntodie  (22.10.16 18:32:03) 
yapacağınız işle alakası olsun olmasın 9 aylık stajınız bulunsun cv'de.


  • senolll  (22.10.16 18:39:47) 
1 sayfayı geçmesin. Bugün de 20 sene sonra da ;)


  • lupelius  (22.10.16 18:55:20) 
Yazım ve noktalama işaretlerine çok dikkat et. Düzgün bir yazı tipi ve boyutu seç. En başta adını, soyadını, iletişim bilgilerini yaz. Ondan sonra iş deneyimleri yazılır genelde ama sen eğitim bilgilerini yaz. Basit görünümlü olsun.


  • dissendium  (22.10.16 19:35:38) 
Tecrübelerinden ziyade cv'nin çok güzel kısa ve okunaklı bir görünüme sahip olması, yani düzenli ve anlaşılır oluşu, içerik olarak ise sahip olduğun temel edinimler (dil, varsa yurtdığı tecrübesi, not ortalaması projeler, dereceler vb.)önemli.
Bir sayfa olsun +1, bu çok önemli, anlamsız uzatmanın manası olamaz.

  • va  (22.10.16 20:10:23) 
@va +1

25 tane is tecruben olsa bile cv tek sayfa olmali. (Cok sayfali olmasi icin cok cok dolu olmali.)

Uni ogrencisiyim diyorsun. Olmak istedigin yere olman gerektigini dusundugun zaman diliminde basvur. Oncesi de sonrasi da eksi puan.

Son olarak da staj yaptigini belirtmissin. Staj senin en alt calisabilecegin seviyedir. Ben Hilton'da staj yaptim 2003 yilinda. Stajdan ogrendigim tek sey; gorebilecegim en alt nokta, calisabilecegim en alt nokta oldu.


Emin ol su an dunya piyasasinin ilk onunda bulunan sirketlerin ceo'larinin cv'leri, en fazla 1 bucuk sayfadir. Bucuk olan sayfa da verdikleri ve aldiklari konsferanslardir.
  • isott  (22.10.16 22:52:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.