[]

Çapa tıp psikiyatr kapalı servisi

Psikiyatr/psikolog arkadaşlar merhaba,

Çok uzatmadan direkt soruyu sormak istiyorum,

Annem hezeyanlı depresyon hastası yani benim anladığım kadarıyla depresyonu hezeyan bozukluğu ile birlikte yaşıyor, normalde ilaçlarını düzenli kullandığı takdirde gayet normal melek gibi oluyor fakat dönem dönem inanılmaz kötüye gidiyor, iki kez intihar vakası yaşadık öncesinde şimdi de o dönemlerden birindeyiz, gerçekliği reddedip bizim ona oyun oynadığımızın üzerinden derin senaryolar kurup bunlara inanıyordu. Uzun süredir katı şekilde ilaç alımını da reddettiği için sürecin intihara doğru gidebileceğini öngördük; zorda olsa iki gün önce çapa tıpa zorunlu yatış gerçekleştirdik.

Her gün konuşuyoruz düzenli olarak fakat düşüncelerinde bir değişiklik yok. Yarın görüşmemiz olacak sürekli arayıp beni buradan çıkaracaksınız, buradakiler manyak bu mu bana layık gördüğünüz, böyle insanların arasında bu hapishanede nasıl iyi olacağımı düşündünüz? Bu da oyunun bir parçası değil mi? Benim burada iyi olacağımı düşünüyorsanız yanılıyorsunuz, burada kesinlikşe iyi olmayacağım, bunun için mi yetiştirdim ben sizi gibi şeyler söylüyor ; haliyle kötü oluyoruz biz de. Bir yandan içimiz kan ağlıyor aklımız hep onda, diğer yandan onun için iyi olanı bu diye düşünüyoruz. Doktoru girişte hızlı bir çıkış olacak öngördüğüm 10 gün gibi bir süreç dedi; fakat o hala tedaviyi reddediyor, o ortamda çok doktor da görmüyor sanırım annemi çünkü sadece ilaç verip uyutuyorlar. Sizce bu tedavinin bir kaç gün sonra faydasını görür müyüz yoksa boşuna daha mı kötü olup bize olan güveni de mi sarsılmıştır?

İlaçlarını düzenli kullansa gayet iyi durumdaydı, fakat iyiyken bile ben iyiyim deyip kafasına göre ilaç bırakıyordu, kendi doktoru iyi bir doktor ve o bile artık benim yapacağım bir şey yok ilaç kullansan iyileşecektin ama reddediyorsun o halde yatış şart deyip sevk kağıdı verdi. O durumda bile tamam kullanıcam demedi haliyle ilaca ikna edemedik ve elimizden ancak bu geldi.

Kadıncağız ağlayıp duruyor telefonda çok mu kötü bir ortam? İyileşecek derken travmalar ekler miyiz? Kafamız çok karışık...

 
ben bizzat görmedim ama, türkiyedeki diğer kapalı servislere kıyasla en iyi durumdaki yerin orası olduğunu söylemişti okulumdaki bir öğretim görevlisi. ama nihayetinde akıl hastanesi, tımarhane denilen bir yer ve annenizin algısında da bunun yeri var.

ama tahminim sorun ondan ziyade, siz ne yapsanız anneniz oyunun bir parçası derken kastettiklerine yoracak yaptığınızı. doktorunuz da, dediğiniz gibi kendi inisiyatifiyle ilaç kullanmayı reddettiği için böyle bir yola başvurmuş.

sizinle ve sizin napacağınız, nasıl tavır alacağınızla ilgilinecek birinden eşzamanlı olarak psikoterapi almanız sağaltıcı olabilir, bu hadde geldiyse napsanız anneniz muhtemelen oyunun bir parçası olmasına yoracak çünkü, yazdıklarınızdan çıkarsayabildiğim.
  • dafaisss  (22.10.16 18:12:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.