[]

sıfır tanıdıkla nasıl iş buluyorsunuz?

bu kariyer, yenibiriş falan zerre dönmüyor lan nasıl iş buluyorsunuz siz tanıdıksız torpilsiz? her gün cv'mi güncelliyorum iyi kötü 2 kurumsal firmada da tecrübem var 3 sene, ingilizcem fena sayılmaz iki firmadan hatta 3 firmadan toplam 6 tane referansım var keza ama o kadar ilana başvuru yapıyorum biri bile aramıyor lan! siz nasıl iş buluyorsunuz linkedin de zaten ya 1 ya 2 ilan oluyor onlar da cort. nasıl oluyor da iş buluyorsunuz bi püf noktası falan var mı?

meslek:f&a departmanında ne iş olursa yaparım abi.

saygılar şelale.

 
ilan açtılar başvurdum sınava girdim kabul edildim
tanıdık vs yoktu.
biraz şans biraz şirketin acil ihtiyacı vs.
  • basond  (22.10.16 14:05:04) 
İlan açtılar. İlana başvurdum. İçime sinmedi mail attım cvmi. Beş dakika sonra aradılar maile istinaden. Kariyerde yaptığım başvuruyu görmemişler bile.


  • kablelvuku  (22.10.16 14:17:35) 
@kablelvuku

iyi de tonla firmaya tek tek mail mi atalım nasıl yani?
  • pomaks  (22.10.16 14:18:36) 
Şans faktörü: yüzde 50
Cv: yüzde 50

O kadar söyleyeyim. Kimin ne olacağı hiç belli olmuyor, sadece referansla dahi nerelere gelen insanlar var..
  • body electric  (22.10.16 14:20:40) 
kpssde 120 soruda 110 dogru yaptim sonra bir baktim atanmisim.


  • baldur2  (22.10.16 15:06:11) 
firmanın aradığı adam olursan onlar seni arıyor.


  • niye ama  (22.10.16 17:37:19) 
İs gorusmelerinde kendine guvendigini ve isini iyi bildigini hissettirmekle alakali bence. Bunun icin de gercekten isini iyi biliyor olman gerek tabi.

Hatta kendi isinle ilgili uzmanlasmissan, bir sure sonra bakiyorsun kariyer'de profilin acik diye onlar seni ariyor.
  • btlylmz  (22.10.16 17:48:12) 
Sektöre göre değişiyor. IT sektöründe Linkedin'den iş bulan bir çok tanıdığım var mesela, onlar buluyor seni.


  • roket adam  (22.10.16 18:34:58) 
@roket adam

IT sektöründeki adam işsiz kalıyorsa zaten sıkıntı ondadır :)
  • pomaks  (22.10.16 19:51:28) 
onlar aramıyorsa başkası arar.
ilan gördüm başvurdum, uçsuz bucaksız sınavlara, mülakatlara girdim. teklif yaptılar işte sonunda
verebileceğim tek tavsiye, sadece kariyer.net ve onun muadili siteler üzerinden başvuru yapma. ilanına başvuracağın şirketin kendi kariyer sitesi varsa oradan başvur. kıytırık kariyer.net üzerinde oluşturulmuş cv yerine adam akıllı hazırlanmış bir şey görsünler. Bir de uyduruk da olsa mutlaka bi cover letter yaz.
başarılar
  • naberabi  (22.10.16 19:56:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.