[]

İyileşmek için terleme

Selam

Hani grip olunca veya benzeri hastalıklarda "bi terle geçer" deniyor da terliyoruz ya? He işte o terlemeyi ilaç almadan nasıl sağlarım?

Bugün hem soğuk (serin aslında) su içtim hem terli terli cereyanda kaldım hem ayaz yedim... rezillik... boğazım yine kötü. İlaç alacaksam da fluoksetin hcl ve karvedilol kullanan birinin alabileceği bir terletici ilaç olması lazım. 10 iğne yedikten sonra yine kötüye gitti boğazım, nasıl terlerim?

 
Üstünüze bir battaniye alın. Ayaklarınizi da bir legen dolusu dayanabileceginiz kadar yuksek sıcak suya sokun.
Önce bunalır sonra terlersiniz ama doğal süreçteki gibi rahatlatmayabiliyor.

  • balik kraker  (22.10.16 07:11:07) 
Kazak ve yorgan?
Ben hep boyle uyuyorum bu aralar.

  • kuehles blondes  (22.10.16 11:27:53) 
Yani mesela tylol, theraflu falan almadan sağlam terlemenin bi yolu yok mu?


  • yaren  (22.10.16 11:50:05) 
Esasında terleyince geçmiyor, bilakis mikroplar sıcak ortamda üreyip çılgın attığı için hastalığın iyileşme süreci iyice uzuyor ama çok istiyorsan gir yorganın battaniyenin altına bekle terlersin zaten.


  • angelus  (22.10.16 11:50:59) 
@angelus

Bir arkadaşım, bol bol hareket edip su içmenin vücudu mikroptan/virüsten toksin atma yoluyla kurtardığını söyledi. Askerde de ateşi olanı koşturup banyo yaptırıp yatırırlarmış. Hareketten kaçmayayım mı şimdi? Ben vücudun hareketle harcadığı enerjiyi iyileşmek için kullandığını sanıyordum. Tamamen yanlış mı?
  • yaren  (22.10.16 11:54:14) 
@yaren

Ben gece uyurken boyle uyuyorum, sabaha terlemis oluyorum.

Birkac gundur cok fena burnum tikaliydi, ne yapsam gecmedi. Nurofen cold&flu mu almadim, 3 farkli damla mi damlatmadim, okyanus suyu spreyleri, tuzlu suyla burun dusu...
hicbiri acmadi.

Sonra canim sikildi spora gittim. Hicbir sey yapmamama ragmen o burun acildi! O gunden beri hic onceki gibi tikanmadi. Yine tikaniyor da cikiyor yani sonra. Resmen spor burnumu acti :D
  • kuehles blondes  (22.10.16 12:05:42) 
babannem bana küçükken bi tencere veya kapta suyu kaynatıyordu, beni oturtuyordu halıya üstüme tamamen kaplayacak kadar bir örtü örtüyordu. o tencereyi de bacaklarımın arasına koyuyordu örtünün altına. sucuk gibi çıkıyordum yarım saat sonra içeriden. çok bunaltıcı ama işe yarıyordu.


  • jonestown  (22.10.16 12:07:38) 
Şöyle düşün: Mikroplar soğuk ortamda değil sıcak ortamda ürüyor, misal senin vücudun ateş yapmamış henüz, yani mikropla savaşacak bir ortam oluşmamış. Vücut normal sıcaklığını koruyor. Sen iyileşmek için vücut sıcaklığını artırmaya çalıştığında mikropların daha kolay üremesi için ortam sağlamış oluyorsun sadece. Ha ama ateşlendiysen eğer, bağışıklık sistemin mikropları öldürmeye çalışıyor demektir ama bunu kendi dengesi içinde yapıyordur, buna senin ekstra bir destek göstermene gerek yok, sıcaklığın hesapta olmayan bir şekilde 1 derece artması bile havaleye neden olabilir. Dengeyi bozmaya gerek yok.

Onun dışında, ateşin yoksa hareketten kaçınmana gerek yok, ateşin varsa eğer dediğim gibi bağışıklık sistemi zaten içeride savaş halindedir senin ekstra enerji harcaman güçsüzleşen bağışıklık sistemini daha da zorlayacaktır. Sen terleyecem diye kapıyı çerçeveyi kapatma odanı havalandır bol bol su iç beslenmene dikkat edip proteinli gıdalar tüketip antibiyotik kullanma yeter. Yani ekstra terlemek seni mikroplardan kurtarmaz sistem bu şekilde çalışmıyor. Ekstra terlemek sana su kaybettirir ve planda olmayan şekilde vücut sıcaklığının yükselmesine neden olur. Bu terleyince iyileşme olayı kocakarı hurafesi sadece. Öyle bir şey olsa ateşlenen hastaya buz tedavisi yapılmazdı.
  • angelus  (22.10.16 12:17:31) 
Türüne göre değişmekle birlikte bakterilerin bir çoğu için ideal üreme sıcaklığı 5 - 65 derece arasıdır. Vücudunuzun sıcaklığını bu değerler dışına çıkarırsanız ölürsünüz zaten.
Terlemenin başka faydaları var ama bir iyileşme yöntemi olarak uygulamak doğru olmayabilir. Vücut ısınızın 40 derece üzerine çıkması beyin için çok tehlikelidir. Yorganın altına girip terlediniz diye mikroplar da daha fazla çoğalmaz.

  • creepy  (22.10.16 17:06:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.