[]

pioneer anfi değerlendirme

babamın evde 1980'lerden kalma katlı müzik setlerinden var, kabinli falan. yer kaplamasın diye odanın bir kenarına kaldırdık öylece duruyor. atsan atılmaz satsan belki letgo ile falan satılır da para etmez, kıyamıyorum da.

şimdi bunun benim işime yaramayacak katları var. teyp, timer, pikap falan işime yaramaz. diyorum ki ben bunun şahane bi anfisi var. onu alsam, ekolayzır katını da alsam. evde kendi hoparlörüm var. onları da bağlasam. ama ne çalıcam. cd çalar yok. zaten cd mi kaldı? aux gibi bir kabloyla mp3 çalabileceğim ve usb girişi olan, hatta mümkünse uzaktan kumandası da olan bir player istiyorum şöyle uygun yollu.

ne olabilir? en basitinden telefon olur ama sabit bir şey olsun istiyorum, hep orada dursun.

 
evde masaustu bilgisayar varsa ona bagla dursun oyle. laptop'in varsa onunla muzik dinlemek icin de kullanabilirsin, dursun oyle kosede bi muzik istasyonu olarak. TV varsa ona da baglayabilirsin. hoparlorlerin nasil iyi mi?


  • hopeless  (21.10.16 22:18:52) 
valla bende de 2006'da aldığımız bi müzik seti vardı. öyle katlı falan değil, kasetli cd'li, mp3 cdsi okuyabilen bişey. onu dinlerdik epey. ama bozuldu. servisine götürdüm. şimdi tamir için dehşet bi fiyat söylerse tamir ettirmek yerine bu dediğimi yapmak istiyorum. hoparlörler onun hoparlörü. ha pioneer'ın da dana gibi hoparlörleri var şahane, ama benim onları eevdek oyacak yerim yok. hem babam üstüne bişeyler koymuş, sehpa olarak görev yapıyo, alamam onları.

masaüstü yok da, laptop bağlanabilir. ben daha çok sabit duracak bir şey istiyorum. haa aslında ıskartaya çıkmış eski bi laptop var, mp3 çalacak kadar iş görür. bak o olabilir.
  • kibritsuyu  (21.10.16 22:33:23) 
modelini yaz buraya uğraşmaya değer mi söyleyelim.


  • alperz  (21.10.16 22:52:08) 
amfinin muhtemelen coax kablo girişi vardır o input modlarında cd tape aux falan olarak ayırsa da aslında aynı giriş hepsi. bi 3.5mm - kompozit çevirici kabloylan her türlü elektronik aleti bağalrsın o amfiye, cavlım cavlım da ses alırsın büyük düşün.

bu arada bi tık daha ileri götüreyim dersen
tr.aliexpress.com
şu veya benzeri bi alet alarak müzik setini kablosuz olarak telefon/laptop bluetooth ses özellikli bilimum alete bağlayabilirsin. bu arada aliexpress'e güven olur mu falan dersen doğrudan eski alışverişlerim listesinden kopyaladım linki evde bu aleti kullanıyorum. sadece şarj mevzu için sürekli yakında bi kablo/şarj aleti bulundurmak gerekiyo.
  • yuto  (21.10.16 22:55:10 ~ 22:55:42) 
anfinin arkasındaki inputlar rca. yani 3.5mm-rca dönüştürücü bir kablo ile telefon da takılır, laptop da takılır ama böyle ucuz yollu bir şey arıyorum. yuto'nun linkindeki şahane bir şeymiş.bir ucu rca, bir ucu 3.5mm olan kablo ile nefis olur gibi.

www.sahibinden.com

şunun aynısı. oha düğmeleri falan kopmuş alete 1700 lira istiyor adam. para da ediyormuş aslında piyasası böyleyse.
  • kibritsuyu  (21.10.16 23:37:33 ~ 23:46:08) 
BT 4.0 destekli bir adaptörle canlandırırsın bunu aynen. Ama ben olsam bunu televizyona bağlardım. Müzik dinlemek için benim zevkime göre biraz sağır aletler bunlar.


  • alperz  (22.10.16 01:11:39) 
televizyonun arkasında analog rca ses çıkışı yok. sadece optik çıkış var. ya kulaklık çıkışından bağlanıyor, ya da scart'tan bağlanıyor (scart'ın çift yönlü çalıştığını, hem giriş, hem çıkış olduğunu bu sayede öğrendim hatta). kulaklık çıkışından bağlayınca televizyon kulaklık takıldığını zannedip bazı ses özelliklerini kısıtlıyor. scart'tan bağlayınca da seste milisaniyelik gecikmeler oluyor.

elimde başka bir analog ses sistemi daha var. onu televizyona bağlamak için zamanında çok uğraştım, yurt dışından kablolar getirttim ama olmadı maalesef. televizyona uymuyor. bu da uymaz.
  • kibritsuyu  (22.10.16 12:21:39) 
televizyonu da bağla kulaklık çıkışından bence, birini cd'ye birini aux'a bağla hayat kaliten artıyo yeminle, sonuçta stereo aletten dolby surround ses alamazsın zaten :)


  • yuto  (28.10.16 23:57:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.