[]

Proje okullara atanan İngilizce bilmeyen İngilizce öğretmenleri

Merhaba,

Az önce bir veli söyledi. Kadıköy Anadolu Lisesi' ne proje okullar kapsamında atanan yeni İngilizce öğretmenlerinden bir tanesi "Ben bunları bilmiyorum" diyor ve en sonunda ağlayarak sınıftan çıkıyor. (Bilenler bilir. Kadıköy Anadolu halen İngilizce hazırlık olan nadir liselerden biri) Cağaloğlu Anadolu Lisesi' nde yeni atanan bir fen öğretmeni "Bunları kendiniz çözün" diyor. Diğer okulları nitelikli okulların seviyesine çıkartacaklarına nitelikli ve bir okul kültürü olan okulları aşağı çekmeye çalışıyorlar. Ki bu okullara parasız yatılıyla Türkiye' nin her yetinen öğrenci gelir. Ne düşünüyorsunuz bu konuda?


 
İngilizce konusunu bilmiyorum da matematik ve fizik gibi derslerde bu çok normal. TÜBİTAK bilim olimpiyatları düzenliyor her yıl biliyorsunuz. Bazı okullar da bu sınavlara öğrenci hazırlamak istiyor. KPSS ile devlete atanmış bir öğretmenin olimpiyat sorularını çözememesi çok normal bir şey. Çünkü olimpiyat soruları doğrudan akademik konularla ilgili. Yeni mezun olmuş 22-23 yaşında insanların bu konuda yetersiz kalmaları normal. İngilizce için de benzer durum söz konusu. Eğitim fakültelerinde bile o kadar yoğun eğitim yapılmıyor.


  • dissendium  (21.10.16 20:15:50) 
sayılı anadolu liselerinden birinden (orta kısım) mezunum
ve bizim zamanımızda fen lisesi, anadolu lisesi hocalarını özel bir şekilde atıyorlardı
evet, bazı yerlerde bazı branşlara hoca bulunamıyordu
ama yine de benim ortaokulda, fizik biyoloji kimya gibi derslerime ayrı ayrı, hepsi ODTÜden mezun, ingilizce ders anlatan hoca bulup sokabiliyorlardı (büyük şehirlerde okumadım) yapabildikleri kadar yapıyorlardı. uğraşıyorlardı. okulda 10 hoca varsa en kötü 3-4 tanesi süper hocaydı, diğerleri de en azından onların %80i kadar olabilelim diye hiç olmazsa çaba gösteriyorlardı, en kötü 3-4 tanesi de fena olmayan hoca oluyordu böylelikle ve kalan 1-2 mal hoca arada kaybolabiliyordu. öğrenci talep ettikçe hoca daha iyisini veriyordu. gelenek dedilen şey salak müdürlerin saçma tripleri kadar bu dengelerle de oluşuyordu. Devlet okulu okuyup, (annem ilkokul mezunu, akademik olarak hiç katkı sağlayamayan bir kadınken, derslerime kimse yardım edemezken) hiç para harcamadığım halde derece yapabildim, devlet okulu okuyup inglizce ve almanca öğrenebildim...spor takımlarımız derece yapabildi, her türlü klübümüz faaliyetimiz olabildi. şimdi parayla çocuğuma o eğitimi aldıramam. zira alamıyorlar zaten, kuzenlerimden biliyorum, anneler babalar her türlü ders anlatıyor, ders aldırıyor, bunlarla olursa oluyor bir nebze.

ne düşünüyorum; yazık diye düşünüyorum.
  • niye ama  (21.10.16 20:36:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.