[]

Futbol yorumcusu

merhaba ;

maçları spikerin yanında yorumlayan yorumcularda olması gereken en önemli özellik nedir? ya da ne tipte bir yorumcu size göre başarılıdır? nelere dikkat edersiniz?

teşekkür ederim.

 
Çok değil öz konuşması. Mesela bi gol ya da penalti pozisyonu gibi onemli bir pozisyondan sonra ve her 15 dakikada bir genel bir degerlendirme şeklinde konuşması, futbolun taktiksel kısmından iyi anlaması, o an izledigi takımları iyi tanimasi ve maçı iyi takip ederek doğru yorumlarda bulunması


  • nundu  (21.10.16 16:50:25) 
ömer üründül diyorum.

futboldan anlamam, bir kaç kaliteli düzeyde maç haricinde de izlemem ama ömer üründülü biliyorum, severim, öyle olsun yorumcu. ovvv filan desin arada, gerçekten heyecanlansın ve futbolu sevsin, oradan gelen parayı değil.
  • kurnaz  (21.10.16 16:59:25) 
önemli pozisyon varken/doğmak üzereyken susmasını bilsin.


  • pispinti  (21.10.16 17:16:17) 
kameranın gösterdiği şeyleri değil, kameranın göstermediği yerlere ilişkin de bilgi versin, yoksa aynı yere bakıyoruz yani. örneğin x oyuncusu topsuz koşularda ve alan boşaltmada çok iyi bugün bla bla.


  • re noreno  (21.10.16 17:39:04) 
ben rıdvan dilmen tarzı hoca veya takım şunu şunu yaparsa başarılı olabilir, skoru değiştirebilir diyen yorumcuları daha çok seviyorum. ama önceliğim spiker ve yorumcunun birbirine uyumlu olması. ingilizler bunu çok iyi yapıyorlar.


  • eksisozluk kullanici sozlesmesini okudum  (21.10.16 17:44:28) 
Ben gereksiz tarihi bilgi verenleri sevmiyorum. Oyunun heyecanı bozuluyor. Bir yorumcu bilmem kaç yıl önce bu takım bize geçirmişti, bakalım şimdi ne yapıcaz dediği zaman benim konsantrasyonum bozuluyor. Sana ne mk 10 yıl önceki maçtan. Oyuna dayalı analizler yaparsa daha iyi olur. Mümkünse Arap yorumcular gibi sürekli Allah Allah falan demesin. Biraz zeka pırıltısı bekliyorum.


  • dissendium  (21.10.16 17:59:34) 
Ridvan dilmen, hakan unsal gibi adamlar iyi yorumculuk yapiyor ya da oguz cetin falan. digerleri cok bayiyor, gereksiz bilgi verip duruyorlar.


  • England  (21.10.16 18:29:28) 
erman'a bayiliyorum ben.


  • diego de almagro  (21.10.16 19:07:20) 
Fırsat bulursan Engin Kehale abimizin eşlik ettiği bir Premier Lig maçı izleyin. Her hafta en az 1 maç yorumluyor hemen hemen. İşte bu abi gibi abiler yorumcu tanımının karşılığıdır. Bence.


  • Skey295  (22.10.16 00:40:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.