[]

Saçma sapan bir KYK yapılandırması

Arkadaşlar kafayı yiyeceğim, yardım edin.

2012'den beri ödemediğim KYK borcunu bilmem kaç sayılı kanun bünyesinde yapılandırdım, başta yapılandıracak borç bulamadık dediler, sonra tekrar yapılandırma başvurusu yaptım, bugün sonuçlanmış.

Yalnız rakamlar çok ilginç, bir bok anlamadım.

Borç ekranı: prntscr.com
Bu da yapılandırma sonuç ekranı: prntscr.com

Şimdi benim gecikmeli olan borçlarım 1021 ve 6716 tl --> toplam 7738 tl (kuruşlarla beraber)

E yapılandırma sonrası ödeyeceğim tutar da bunun aynısı?! Ne boka yaradı o zaman yapılandırma?

 
ödeme kolaylığı yapmışlar, ay ay bölmüşler ama faizi niye silmediler onu anlamadım ben de.


  • dedimmidemedimmi  (21.10.16 16:11:13) 
ben de baktım şimdi bende de faizi silmemişler. arayıp kanıyacam, sonucu bildiririm.


  • cekilmis gayfe  (21.10.16 16:19:22) 
Şöyle anlatayım aynı şeyi 1 ay önce yaptım.

devlet ödemediğin zamanlarda koyduğu faizi siliyor ancak yapılandırma yapınca kaç aya böldürdüysen aynı bankadan kredi çeker gibi üzerine vade farkı/faiz koyuyor. İşte o 1012 TL oradan geliyor. Bugün yapılandırdığın borcu peşin ödersen ancak kara geçiyorsun. Öteki türlü faiz yerine vade farkı geliyor ancak icra/takipten kurtuluyorsun.

Ekstra bilgi; günü vadesi gelmeyen borçları yapılandıramadığın için de onları da ayrıca ödemen gerekiyor. TAKİPLİ yazanlar da onlar.
  • gonulcelen87  (21.10.16 16:19:40) 
@gonulcelen ben tek çekim yapın dedim, benden de faiz silmemişler :/


  • cekilmis gayfe  (21.10.16 16:24:37) 
@cekilmis gayfe vergi dairesinde bana noktalı yazıcıdan uzunca bir kağıt verdiler. üzerinde peşin ödeyeceğim takdirde ödemem gereken tutar. Taksitli ödersem +1000 tl kadar fazlasına gelen aylık taksitler yer alıyordu. Böyle bir kağıt vermediler ya da yazılandan farklıysa yeniden vergi dairesine başvurun derim.


  • gonulcelen87  (21.10.16 16:29:14) 
şu kadar faizi sildik yazıyo muydu? bana 2200 silmişiz diyo ama ödüyorum ödüyorum borç azalmıyor bu nasıl iş anasını satiim


  • cekilmis gayfe  (21.10.16 16:36:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.