[]

aöfte pdr psikoloji açılır mı?

sb.




 
Acilmamasi icin caba sarf ediyoruz.


  • red g  (21.10.16 12:51:27) 
Mumkunse açılmasın. O kadar da ayağa düşmesin yani.


  • fraise  (21.10.16 12:56:09) 
aslında ayağa düşmek bakımından diğer bölümlerin günahı ne @fraise


  • limoncello  (21.10.16 12:59:03) 
bu bölümleri bitirdikten sonra psikologluk, danışmanlık yapılması geçerli olmasın yani yeterlik vs. yapmak zorunda olunsun aslında diğer bölümler için de geçerli olsun bu ve giriş ve bitirme koşulları çok daha zorlaşsın aöf daha mantıklı olur ve belki diploma değeri yükselir, parayla diploma alma gibi olmaz.


  • limoncello  (21.10.16 13:07:43) 
zaten üniversiteyi bitirmen klinik psikolog ünvanı alman için yeterli olmuyor. bazı sınavları aşmalısın. bu engeli aşan kişi bir açıköğretim mezunu da olabilir. bir üniversitede okuyup bu sınavları aşamayan da olabilir. ben açılmasını istemeyenlerin tek kaygısının işsiz kalmak olduğunu düşünüyorum. keşke açılsa.

üniversitede eğitim alanlarla aralarındaki niteliği mezuniyet sonrasında tabii oldukları sınav belirleyecekse sıkıntı olmaz. benim için sallıyorum kpss gibi bir sınavı geçememiş üniversite mezunu bu sınavı başarıyla atlatmış açıköğretim mezunundan daha güvensizdir.
açıköğretim'de okuyanların uygulama dersleri göremeyecek olmaları tek sıkıntı olurdu diye düşünüyorum.
  • for day to break  (21.10.16 13:24:04 ~ 13:39:41) 
açıköğretimde okumayıp diploma sahibi olarak vasıfsız olan yine çok kişi vardır ama aöf'te bölüm açılsa binlerce insanın arasından birkaç nitelikli insan çıkabilecekken örgün eğitimde niteliksiz bir psikolog olabilme ihtimali çok daha düşük. açılsa diyen arkadaşlar keşke vasıfsız bir insana binlerce liralarını verse ve daha da hasta olsalar şeklinde bi beddua etmiyoruz tabii.

açılmamalı.
  • sayns  (21.10.16 13:31:05) 
Acılmalı açılsın. Neymiş ayağa dusmesinmis ulan bu ülkede isletmeyi, iktisatı, maliyeti, kamu yönetimi ayağa düşüren aöf nun Ta kendisi. 600 bin mezun işsizi var toplam iibf nin. O zaman sesini cikartmayanlar şimdi kalkmış ayağa düşmesin diyor.

Bankalarda mühendisler çalışıyor, ogretmenler çalışıyor bu adamların yerleri banka değil ama neden ayağa düştü iste aöf yuzunden bu bolumler. Maliye bölümü mezunu adamı banka almıyor gidip gıda muhendisini alıyor akıl mı mantik mi? O zaman hep dedik arkadaslar gün gelir bu ok size de döner gelin tepki verin dünya elime minare gözüme diye kimse iplemedi. Sonra sosyoloji açtı aöf sonra türk dili ve edebiyatı açtı sanırım teker teker düzeltiyor bölümleri. Şimdi de pdr psikoloji açılsın çok da umrumda okuyanı varsa açılsın abi. Nasılsa aöf niteliğe degil alacağı harca bakıyor. Açılsın 2.üniversite olarak bile açılsın biz senelerdir ağlıyoruz biraz da siz ağlayın bakalım kpss de milyon tane adamla yarismak nasıl bi şeymiş onu bi tadın. Bi banka mulakatinda makine mühendisi ile iktisat öğrencisi yarışıyor sizde bi bunu tadın bakalım nasıl olacak. Ha ayağı mi düşüyormuş? Magmaya insin mümkünse. Hep lahana olacak hali yok arada sapı da gelecek kusura bakmayın.
  • pomaks  (21.10.16 13:57:00 ~ 14:10:41) 
İmkânsız.


  • dissendium  (21.10.16 14:11:01) 
Bu arada pomaks bana saldırmis ama ben psikolog değilim, dolayısıyla is konusunda herhangi bir kaygım yok. Babam psikolog, o da yıllardır yurtdışında yaşıyor zaten. Turkiye'deki sistemden haberi bile yok.

Sadece sosyoloji, iktisat vs gibi bölümler insan sagligi ile doğrudan ilgili değilken psikolojinin ilgili olduğunu düşünüyorum. Bu durumda daha kontrollü bir şekilde mezun olan insanların psikolog unvanı almalarının doğru olacağı kanaatindeyim.
  • fraise  (21.10.16 14:26:11) 
pomaks; iktisat ve diğer alanlar da 'ayağa düşmesin'? çok doğru bir şekilde ifade etmiş fraise, ne var bunda?


  • sayns  (21.10.16 14:29:28) 
evet, bunun için de daha çok yayılsın daha da vasıfsız olalım mı diyorsun? çok saçma bir mantık, kusura bakma. @justmental


  • sayns  (21.10.16 15:08:26) 
devlet okullarındaki rehber hocalar ne iş yapıyor ben öğrenciyken hiç görmedim.


  • partizan  (21.10.16 15:20:31) 
açılıp açılmaması bir şey farkettirmez. sorun teori pratik arasındaki mesafeyle ilgili, aldığım çoğu ders metinleri okumaya dayalıydı, bu iş onlardan ziyade o bölümde okuyanın yaşadıklarıyla ilgili. süpervizyonmuş uygulamaymış bunları telafi etmiyo. mezun olurken ya da yıllardır bu işi yapıp hala eşcinsellik hastalık mı değil mi düzeyinde kalanlar birsürü birsürü. ya da evliyken başka bir kadınla-adamla yatana vay orospu, vay gavat, boynuzlamışlar herifi gözüyle bakan; ya da disiplinsiz olanı karşılaşır karşılaşmaz hasta olarak ele alan. daha neler neler. dişini fırçalamamakta inat eden çocuğu doğrudan sorunlu çocuk olarak ele alan. sözün özü, kafalar böyle olunca etik metik de kağıt üstünde kalıyo, diğer her şey gibi. freudun teorilerinin ya da başka teori ve yaklaşımların ders kitaplarında anlatıldığı kadarını kafasına iyi kodlayan birinden iyi psikolog olmuyo, iyi pdrci de olmuyo.

ama mezun edip bu işi yapma ehliyetini veriyolar.

bu gevşekliği aöf'te psikoloji-pdr açılıp açılmaması değiştirmiycek.
  • dafaisss  (21.10.16 15:36:24) 
Justmentale, bu kafa yapısıyla siz gitmeyin zaten psikoloğa. Playing Star again söylemis; 4 yıllik psikoloji mezunu herhangi biri hasta göremiyor zaten. Yüksek lisans ve üstüne bir sürü eğitim alması gerekiyor. Bununla da bitmiyor, çoğu kişi hayatı boyunca egitimine devam ediyor.

Zaten aklı başında hiçbir psikolog ben doktorum diye dolaşmiyor etrafta. Sıfır norokimya demişsiniz, adamların noropsikoloji diye yüksek lisans bölümleri var. Lisans eğitimlerinde de bu konuda az çok dersleri var bildiğim kadarıyla.

Sozelcilerin şifa dağıtmasi ne kadar da kötü bir arguman öyle? Dünyada sözel zekayı küçümseme de bir tek bizim ülkemizde mevcut sanırım. Beğenmediğiniz psikoloji tüm dünyada bir bilim dali olarak kabul görüyor. O psikologlar da birer bilim insanı. belgesellerde izlediğimiz zihinle ilgili testleri yapan çoğu insan psikolog.

Babam doktor olmadığı halde kaç tane insana yardimci oldu bu yaşına kadar, o bile yeterli.

Ha çok ağır hastalar var, onların tabii ki doktor kontrolünde olması gerekir. Bunu da kimse reddetmez ama her seferinde psikolog ile psikiyatristi karsilastirmak kadar komik bir durum yok. İkisinin işlevleri tamamen farklı.

Neyse çok uzattim; bu kadar çok konu varken psikoloji gibi bir bölümun aöf içinde bulunması kadar tehlikeli bir durum yok bence. Keşke iktisat, sosyoloji vs gibi bölümler de biraz kontrol altına alinabilseydi ama geç kalındı artık. Eğitim bu kadar basit olmamalı.
  • fraise  (21.10.16 16:14:44) 
Tartışmaya girmeyecektim ama birkaç bir şey söylemeden edemedim. Daha önceden AÖF'te İngilizce Öğretmenliği bölümü vardı ve bu bölüm kapatıldı. Bunun sebebi ise öğretmenlik gibi bölümlerin ciddi şekilde eğitim gerektirmesidir. Ben AÖF Adalet bölümünden 2015 yılında mezun oldum. Şu anda makine mühendisliği okuyorum. AÖF'te 32 ders geçmeme rağmen AÖF'ün çok ama çok dandik bir eğitim sistemi olduğunu söylemekten çekinmiyorum. Öyle bir sınav düşünün ki 4 yanlış 1 doğruyu götürmesin. Sınavlar soru ezberleyerek geçilebilsin. Böylesine kalitesiz bir sistemde maalesef psikoloji gibi doğrudan insanı konu edinen bölümlerin eğitimi verilemez. Verilse bile bu eğitim hiçbir şekilde yeterli olmaz. Örgün öğretimi savunuyoruz çünkü örgün öğretime boru gibi sınavlarla giriliyor. Makine mühendisliği bölümüne fizik, kimya, biyoloji, matematik, geometri testlerinden hatırı sayılı netler elde ederek girdim. AÖF'te psikoloji okuyacak çoğu insan benim lisedeki matematik ve kimya seviyemde bile değildir. Böyle insanların deneysel yönü bulunan bilimlere girmesini doğru bulmuyorum.


  • dissendium  (21.10.16 16:40:37) 
Topluca cevap vereyim;

İşte tam bu kafadan kaybediyoruz. Ben psikoloji okumadım babam da zaten yurtdisina psikolog beni ilgilendirmez demek mükemmel bi zeka örneği. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın.

Yok biri insan sağlığıni ilgilendirirken diğeri ilgilendirmiyormus o yüzden ayağa dusmemeliymis. Peki bebeğim sen atanamayan kaç tane iibf li intihar etti kaç adam iş bulamadığı için hayatına son verdi bundan haberin var mi? Al sana insan hayatı madem konu insan hayatı ise aç bak araştır. Koç Bilkent istanbul dışına isletmeyi bitireni piyasada sallamiyorlar. Bunun sebebi de aof nun ilk bölümlerinden biri olan işletme maliye iktisat kamu nun acilmasi.

Ne demis bak adam 4 yıllık mezun adam hasta görmuyormus tonla eğitim alıyormuş. Ulan iibf mezunu da elinde diplomayla gidince 5k maaş almıyor hemen. İşletme diploması elinde olan adama bugün verilen ortalama maaş 1.5k özel sektörde koç mezunu falan değilse. Bizim okuduğumuz bölüm insan sagligiyla ilgileniyor yaee sosyal bilimle bir mi elitizmligine hiç girmeyeceğim.

Demiş ki arkadaş bizim sorunumuz başka bölümler değil alandan olanlar konuşsun. Diğerleri de şartları iyilestirmeye çalışsin ben ne yapayım minvalinde şeyler yazmıs. İşte bu yüzden dedim ya sıra size de gelecek ki gelsin. Bu ülkede aöf kadar saçma bi sistem yok. Senede 2 kere sınava girip 4 senede 8 sınava girip diploma alıyorlar bu adamlar. Siz diyorsunuz ya hani alan dışından konuşan adam çok diye kalibimi basarım ben psikoloji okuyan tonl adam da işletme okuyordur ya da işletme yüksek lisansı yapıyordur evet durum böyle maalesef. Yani sen de şu ayağa düşmek konusunda vuruyorsun iibf mezunu adama. Neden? Ya iki diplomam olsun işletme zaten yata yata geçerim mehehhe dediğin için işte.

Kimse kusura bakmasın bu ülkede ilk kurban iibf'liler verildi aöf sistemine ve kimse ama kimse dönüp de yav bu adamlar ne diyo neden tepki veriyorlar diye kimse gık demedi alan dışı olduklarindan. Kimse demedi ulan bugün bunların bölüm aöf oluyor da yarın bizim de olur mu diye? Demeyin abi şimdi inanin çıkası yoksa bile aöf ye bimer'e mail atacağım bölüm açılmasi için. Bu ülkede bu işler böyle. Sen benim hakkımı alanım dışı diye savunmazsan ben de senin hakkını savunmam. Ha konu teorik olarak nitelik acisindan dogru bi konu ama bu ülkede bu sistem yüzünden ne ocaklar ne hayatlar söndü. Ne gençler harcandı 5 metrekarelik ofislerde çay kahve getir götür yaptırılarak ne adamlar elendi mülakatlarda ne zehir gibi cocuklar yok oldu banka sinavlarinda. Bugün bi banka sınav açtığında tüm lisans bölümleri girebiliyor sınava banka için. Neden acaba hiç düşündunüz mu? 600 bin mezundan adam mı çıkmıyor o kadar kafası çalışan? Hayır. Ayneb işte bana dokunmayan yılan bin yaşasın kafası olduğundan yarın işletme mezunu bi adam psikologu ile de mühendis ile de avukatı ile de mimari ile de yarışıyor kıçı kırık bankaya girmek için. Nitelik mi? O çoktan ayağa düştü zaten geçmiş olsun. Şimdi sizlanmanin manası yok.
  • pomaks  (21.10.16 16:50:32) 
Pomaks, okuduğunu anlamiyorsun. Ben, sen bana saldırdığın için is kaygım olmadığı halde, bana dokunmayan yilan bin yasasin demedigim icin doğru bulmadığımı açıklamaya çalıştım. Kalkıp da benim zekamin ölçüsunu tartmak sana düşmez. Hele ki bu okuduğunu anlamaz halinle.

ayrica aof mezunu insanlarin orgun egitimlerdekiyle ayni diplomaya sahip olmalarini da elestirdim. ben yok baskani filan miyim? bana neden cemkiriyorsun? ben mi actim iktisat, isletme fakultelerini?
  • fraise  (21.10.16 16:52:42 ~ 17:00:19) 
zaten daha önceden böyle bir durum söz konusu olmuştu ama psikologlar derneği ve özel üniversiteler engellemişti sanırım ama aöf de ertelediğini söyledi bu fikri, açmayacağını söylemedi. Muhtemelen yakın zamanda açılır.
@sour lisans psikoloji eğitimi almadım ama yakından ilgiliyim psikolojiyle ve aöfte de hem önlisans hem lisansta staj şartı olan ve staj yapmadan mezun olunamayacak bölümler var. Ayrıca Türkiye'deki lisans psikoloji müfredatının tıpla falan bir alakası yok, sosyoloji ve felsefeyle çok daha benzer, amerikada eğitim sistemi ve yetkinlik derecesini farklı olabilir ve doktora yakın yetkileri olabilir. Belki kognitif nöropsikoloji gibi alt dallar daha yakın olabilir tıbba. Zaten örgün psikoloji lisans mezunları da terapi yapamıyor zaten. Aöf psikoloji mezunları da gereken yüksek lisans ve terapi,sertifika ve süpervizyon eğitimi alarak alanında yetkin biri olabilir. Tabii aöfte her bölüm için giriş ve mezuniyet koşullarının ağırlaştırılmasını savunuyorum. Ama aöfteki bölümler psikoloji ya da diğer bölümlerden daha vasıfsız değil, zaten aöf psikoloji bitirecek kişi de yarın terapiye başlamayacak. Ama aöf psikoloji mezunu da b grubu düz memur statüsünde psikolog olarak atanabilir iibfciler gibi mesela.

Gerçekten duyarlı istisnai bir kesim haricinde ben bu durumun zaten halihazırda psikolog ve pdrciler arasından paylaşılamayan pastaya bir de aöfçülerin dahil olma endişesi olduğunu düşünüyorum
  • limoncello  (21.10.16 17:18:36) 
açıköğretimde sosyoloji okudum, üniversitede de sosyoloji bölümünde yan dal yapıyorken bıraktım. aöf sosyoloji benim üniversitede aldığım sosyoloji derslerinin yanından bile geçemez, o kadar kalitesiz. üniversitedeyken ciddi emek gerektiriyordu ama şu an bakıyorsun, senede 4 testle sosyoloji mezunu oluyor insanlar.

örgün öğretime nefret kusmak da ayrı bir durum. neden diğer bölümlerin de kalitesi düşürülüyor, düşürülmesin demek yerine "diğer bölümler de çok kötü, psikoloji de çok kötü olsun kendilerini ne sanıyorlar" diyen ve bu cahilliğini şiddetle savunan kompleksli bir insana laf anlatmak için bu kadar insan toplanmış açıklama yapıyoruz bir de.
  • sayns  (21.10.16 19:00:00 ~ 19:03:09) 
Supervizyonun ne demek olduğunu öğrenmeden gelip de pdr AÖFde açılsın demek ne kadar mantikli doğrusu anlayamadim
Biz 4. Sinifta bireylere danışmanlik yapiyoruz yani acaba AÖF de diyelim açıldı pdr her görüşmenin olduğu dosyalar nasil incelenecek?
Ki sadece bir uygulamali ders de yok uygulamali olmayan derslerde de ödevlerle uygulama yaptiriliyor.
  • coca cola  (21.10.16 20:35:53) 
Açılmamalı..

Sektörün bbu kadar düşmemesi gerek.
  • ruh i tibbiye  (21.10.16 20:52:25) 
millette de nasıl bir kompleks var anlayamıyorum. İstanbulda 25 tane psikoloji bölümü var neredeyse. Burslu puanları bile düşük. Bu devirde bu bölümleri kazanamayanlar düşük zekalıdır zaten.

işletme-iktisat konusuna hiç girmiyorum zaten. En kötü marmara-istanbul üni-ankara üni ayarında işletme iktisat bölümü kazanamayan ciddi anlamda geri zekalıdır. Ancak memur olursa olur.

Sorun AÖF de değil, kişilerin zihinsel kapasitesinde. Lys denilen sınavda soru yapamayan bu bölümlerde hiçbişey anlamaz.
  • roe  (22.10.16 00:40:45 ~ 00:46:16) 
@roe bence asıl kompleksli olan sensin, şuna bak ya. Adam hala liseli ergenler gibi lys diyor. Merak etme işletmeci-iktisatçı değilim o yüzden tepki göstermiyorum.Benim zamanımda 2000in başları; küçümsediğin işletme-iktsat en yüksek puanlı bölümlerdi. Hukuklar kıçı kırık pdrler çoook çoook sonra gelirdi. Ben de şu Pdrcilerin kendilerini fasulye gibi nimetten zannetmelerini anlamıyorum. Pdr kadar gereksiz bölüm de var mı bilmiyorum. Hadi psikolojiyi anladık psikolog oluyor bitiren psikoloji mezunu psikologların yanında pdrciler ne iş? Ne iş yapar, ne işe yararsınız cidden merak ediyorum? Okulda öğretmenler odasında çay içip, kuru pasta yemeK dışında. Ne yaraya merhem oluyorsunuz? Boşa para alıyorsunuz, oohh kebap. Terapi için zaten eğitim fakültesi mezunu pdrciyi değil en önce psikiyatrı sonra olmadı psikologu tercih ederim.

Bak benim annem sosyoloji mezunu sosyolog, ama uzun yıllar mebde felsefe öğretmenliği yaptı. Birkaç yıl önce bazı üniversiteler aile danışmanlığı sertifika kursu açtı; psikoloji,sosyoloji,tıp,pdr, sosyal hizmetler, hemşirelik mezunları gidip kursa sertifika alıp aile danışmanı olup ofis vs. açabilirlerdi. Annem izmir katip çelebi üniversitesinin uzaktan eğitim aile danışmanlığı sertifika programına kaydoldu dersleri uzaktan takip etti canlı ders anlatımları,slaytlar,kitaplar olsun aynı aöf gibi, ama birkaç saat canlı süpervizyon eğitimi de aldı ve sınavı geçerek aile danışmanlığı sertifikası aldı ve aile danışmanı oldu, gerçi o işi yapmıyor ama istese bir yer açıp yapabilir. Bu tarz bir şey olabilir yani,istedikten sonra.

Ayrıca ben zaten halihazırdaki sistemin zorlaşmasını girme ve geçme koşullarının zorlaşmasını savunuyorum tüm bölümler için,sen kitap açmamış olarak geçmiş olabilirsin başkası severek okur.

Bu arada bence sizin öncelikle bir terapi ve kompleksleri yenme eğitiminde geçmeniz gerek bu şekilde insanlara yaklaşarak gerçekten faydalı olabileceğinizi mi zannediyorsunuz, mazallah senin karşına anadoludaki bi okuldan işletme mezunu biri gelse ayyyh gerizekalı bu, falan diyip karşındakinin özgüvenini iyice yaralarsın,acıdım şimdiden öğrenci ya da danışanlarına.
Ayrıca senin eğitim fakültesindeki kıçı kırık pdr'en iibfden daha üstün değil, okul puanlarıyla hiç alakası yok, o da alımı çok oluyor kebap meslek yatarak para kazanıyorsun diye yüksektir. Şu pdrcilerdeki ego da kimsede yok utanmadan bölümü tıpla kıyaslıyorsunuz ve utanmasanız kendinize tıp doktoru ünvanı vereceksiniz. YUUH!
  • limoncello  (22.10.16 14:21:04 ~ 14:23:12) 
limoncello, hayır annen aile danışmanı o-la-maz. olmaz. herkesin anlatmaya çalıştığı da bu. sertifika programı saçmalığı ne? psikoloji okuduktan sonra o sertifika programını alsın, yine bunu yapamaz. türkiye gibi basit bir ülkede yapar/yapacağını sanıyordur tabii. ama bu kadar basit değil.


  • sayns  (22.10.16 14:28:52) 
@sayns yalan söylemiyorum tabii ki annem ege üniversitesi sosyoloji lisans mezunu olarak yıllarca mebde felsefe öğretmenliği yaptı ve emekli oldu. Ve aile danışmanlığı sertifikası var, isterse aile danışmanı sıfatıyla-ki napıyorlar bilmiyorum- terapi yapıyorlar demiyorum ama çiftlere-ailelere danışmanlık hizmeti verebiliyordur bir ofis açarak ki yapanları da bizzat biliyorum psikoloji mezunu vs. olup. Yök, üniversiteler böyle bir hak tanıyıp, yasa çıkarmışlarsa bunu yapan insanlar da var evet. Annemin zamanında 2013tü galiba, ısparta süleyman demirel, izmir katip çelebi üniversitelerinde belki başka okullarda da vardı. Birebir derslere girebilir ya da uzaktan takip edebilirdin. Annem katip çelebide olana kaydoldu, 2500 liraya o zamanın parasıyla, annem izmirde yaşamadığı için uzaktan eğitime kaydoldu ve internetten dersleri canlı olarak takip etme, slaytları çalışma, kitaplardan çalışmayla ve birkaç saatlik bir süpervizyon eğitimini izmire gidip alarak ve sınavını da geçerek aile danışmanı sertifikası alıp aile dnaışmanı ünvanını aldı ve istese bu alanda danışmanlık hizmeti verebilir, verenler var. Galiba tıp,psikoloji,sosyoloji pdr, sosyal hizmetler, hemşirelik bölümü mezunlarına tanınan bir haktı. Ben bi mühendis olarak yapamam mesela. Valla yöke mi çıkarsınız tayyibe mi yazarsınız bilemiyorum sadece var olan bir uygulamaydı kaldırıldı mı bilemiyorum ama zannetmiyorum ki kaldırılsa bile sertifika alanlar devaö edebilirler. Türkiye için bu geçerli. Ha benim annem ilk girişte sınavını geçti ama zaten olmadı 2. sınavda 3. sınavda bir şekilde geçiyorsun yani sonuçta o kadar para vermişsin aöf sistemi gibi ne farkı var bunun şimdi?
Hatta şu an birçok üniversite de açmış sürekli eğitim merkezleri bu sertifika programı ama terapi yaparlar demiyorum sadece kanunen aile danışmanlığı hizmeti verebilirler bu sıfatla.
Aile danışmanının eğitimi ve nitelikleri

MADDE 14 – (1) Sosyal hizmet, psikoloji, sosyoloji, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, tıp, hemşirelik ve çocuk gelişimi alanlarından birinde en az dört yıllık lisans programlarından mezun olanlar, Milli Eğitim Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu veya üniversitelerden, biri tarafından uygun görülen en az üç yüz saati teorik ve en az otuz saati süpervizyon eşliğinde olmak üzere yüz elli saati uygulamalı toplam dört yüz elli saatlik aile danışmanlığı alanında bir eğitim programını başarıyla tamamladıktan sonra sertifika alanlar, aile danışmanı unvanı alabilir.

(2) Sosyal hizmet, psikoloji, sosyoloji, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, tıp, hemşirelik ve çocuk gelişimi lisans programlarını tamamladıktan sonra aile danışmanlığı alanında yüksek lisans veya doktora eğitimini tamamlamış olanlar aile danışmanı sayılır ve ayrıca bunlardan merkezlerde çalışmak için sertifika istenmez.

(3) Yükseköğretim kurumları dışında aile danışmanlığı eğitimi sertifika programı açmak isteyen kurum ve kuruluşlar Milli Eğitim Bakanlığından izin alırlar.

(4) Yükseköğretim kurumları dışında aile danışmanlığı sertifika programı eğitimini yürütecek kurum ve kuruluşlarda görev alacak eğiticilerde ulusal ve uluslararası standartta sertifikaya sahip ve aile danışmanlığı konusunda en az beş yıl çalışmış olmak ya da aile danışmanlığı alanında yüksek lisans veya doktora programlarında eğiticilik yapmış olma şartı aranır.
  • limoncello  (22.10.16 15:26:53) 
@roe aile danışmanlığını devlet memuru kadrosu olarak söylemedim zaten, daha doğrusu olunabiliyor mu ve devlette öyle bir kadro var mı haberim yok. Benim bildiğim kadarıyla bu sayılan bölümlerden mezun olup, sertifika alanlar aile danışmanı ünvanı alıp aile danışmanlığı hizmeti verebiliyorlar ama bu hizmetin içeriği nedir bilmiyorum ama aile-çift-ilişki terapisi yapıyorlar falan demiyorum bunun için ayrı eğitimler sertifilar vs. gerekiyordur. Ayrıca aile danışmanlığı sertifikasının para tuzağı olduğunu ben de düşünüyorum ve birkaç yıl önce sadece birkaç üniversitedeyken şimdi hemen her üniversitede olduğunu biliyorum.

Benim demek istediğim ayrıca nasıl ki aöf işletme-iktisat-kamu vb. mezunları gidip b grubundan düz memur kadrosuyla memur olabiliyorsa; a grubu kazanan aöf mezunu duymadım-görmedim; aöf pdr-psikoloji mezunu da b grubu düz memur kadrosunda kpss b merkez atamayla atanabilir tıpkı örgün psikoloji-pdr mezunları gibi. Terapi yapman psikoterapist olmak zaten apayrı uzun eğitim para sertifika çaba vs. gerektiriyor. Aöf pdr-psikoloji mezunu yarın terapiye başlasın demiyoruz.
  • limoncello  (22.10.16 23:25:06 ~ 23:27:37) 
Koskoca bilimi hiçe sayıp konuşarak olmuyor diyende liyakat çok fazla haklısın :). 2 soru çözemeyip bir de bilimi kötüleyen sınır ıq fazlasıyla liyakatlı :)) hatta direk doktor falan yapsınlar. Aöf de sallayarak beyin cerrahı yapsınlar seni kank


  • roe  (23.10.16 01:31:11) 
justmentalamele, cidden çok cahilce konuşuyorsun ve bilmeden sallıyorsun. filmlerde görmekle itham ediyorsun ama yazdıklarını okuyan ve bu meslekte olan biri ne kadar attığını/bilmediğini çok rahat görebilir. ayrıca sabancı/koç vs. bu kadar hayran olunacak ve fanatikçe savunulacak bir yönleri yok, rahat ol biraz.


  • sayns  (23.10.16 13:52:34) 
açılır mı bilmiyorum da, benim tüm meslekler için uygulanmasını istediğim bir yöntem var, o da sürekli değerlendirme.

özel / kamu farketmez, bir insan nerede çalışıyor, hangi işi yapıyorsa yapsın, o işin gerektirdiği niteliklere sahip olmalı ve periyodik olarak test edilmeli, eğer mesleğinin gereklerini yapamıyorsa yapacak hale gelene kadar ücretsiz eğitim alabilmeli, bunu da duruma göre devlet veya çalıştığı kurum karşılamalı çünkü ilk seferde mesleğe başlamış, demek ki ışık var.

benim görüşüme göre önemli olan şey bir insanın bitirdiği okulun adı değil mesleğini icra edip edemediğidir. edebiliyorsa sorun yok, bu insan topluma yararlı bir birey olmuş demektir. Bu arada bunu elitizmden dolayı söylemiyorum ama çok az tecrübesi ve teknik bilgisi olan, az buçuk kod yazan birçok kişi kendine "yazılım mühendisi" diyor. olmaz. ben house m.d. izlediğim için "lupus değil" diyemiyorum mesela.

bana faşist diyebilirsiniz ama ben bunun doğru olduğuna ve verimliliği uçuracağına inanıyorum.
  • hayirsiz  (23.10.16 14:21:21 ~ 14:31:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.