[]

sizce yapabilir miyim? uzerime umut atar misiniz

sigara iciyorum, ama inanilmaz hafif bir sigara, nikotin orani 0.1. iki gunde bir paket bitiriyorum. daha fazla nikotin orani olan sigaralar icince ilk sigarada mutlaka rahatsiz oluyorum, agir geliyor ama yine de bagimliyim, her seye usenip buna usenmeyip sigara almaya giderim vs. ve elbette sigarayi birakmak istiyorum. ama birakmaya calisip birakamazsam bu sefer de hic birakamam gibi geliyor, onun icin denemiyorum bile.
bir de nikotin oraninin cok az olmasi icimi rahatlatiyor, sigara gibi degil ki diyorum. ama bir yandan da nefes nefese kaliyorum, cok kotu uyaniyorum daha dogrusu uyanamiyorum [burada yorum yapan arkadaslara gore sigara ciddi bir etkenmis], kokusundan nefret ediyorum, surekli elimi yuzumu yikiyorum.
ise giderken bir tane, isten cikinca bir tane, yururken gibi boyle sanirim daha cok el aliskanligim olan cok durum var, o zamanlarda ne yapacagimi bilmiyorum.

soru: nikotin bantlarindan alip oyle denemeye baslayim diyorum. dogrudan birakamam biliyorum. baska bir oneriniz var mi? zaten nikotin orani da cok az, bagimliligin azi cogu olmaz ama mesela camel icene gore daha rahat birakirim degil mi? yani birakabilirim degil mi?

 
Bu kadar nefret ediyorsan bırakmaman için hiçbir neden yok. İkincisi, nikotin oranının az olması içini rahatlatmasın o kendini kandırmak oluyor.


  • angelus  (21.10.16 11:18:38) 
Bant falan hikaye abi kırın atın bırakın gitsin.


  • gozu acik sevisen yahudi  (21.10.16 11:19:36) 
e-sigara deneseniz?
o şekilde çevremde cok bırakan oldu.hem nikotin oranını siz ayarlayabiliyorsunuz hem de esanslı seçip ya da tamamen kokusuz,sigara kokusundan da kurtulursunuz.
sigaradaki nikotin dısındaki bir dolu diğer kimyasala da maruz kalmamış oluyorsunuz.
yani giderek nikotin oranını azaltıp sonrasında bırakmak kolay olur diye düşünüyorum.
  • demoniclewinsky  (21.10.16 11:22:55) 
az biraz içiyorum diyosun, nikotin bandı, sakızı, elektronik sigara gibi türevlerle bu nikotin bağımlılığını arttırmayasın , kaş yapayım derken göz çıkarma olmasın.

sigarayı bırakmak için baştan kesinlikle inanmak lazım, eğer sen gördüğüm kadarıyla da pek inanmıyorsun, bu şekilde denersen büyük ihtimalle bırakamyacaksın

ayrıca sigarayı bırakmaya yardımcı olan ilaçlardan da yardım alınabilir ama her halukarda kesinlikle inanmak şart

ama ben bırakamıyorum ama elektronik sigara ile bağımlılığımın çeşidini değiştircem bana teknik konuda yardımcı ol dersen herşeyini anlatırım sana elektronik sigaranın.
  • killerbee  (21.10.16 11:23:50 ~ 11:26:15) 
günde 10 taneden 3-4'e indir, bir süre öyle git. yürürken içme mesela. her öğünden sonra bir tane, belki bir tane de yatmadan önce, o kadar. gün içinde ödülün gibi olsun sigara. hazır değilken bırakmaya çalışma, bu defa bırakma işi de yalama oluyor. tek seferlik atışın var, onu en uygun zamanda kullan.


  • sir gawain  (21.10.16 11:35:31) 
arkadaslar cok cok tesekkurler gercekten.

@sir gawain evet farkindayim tam da bu iste, tek seferlik atisim var onun icin bir turlu deneyemiyorum zaten, basla birak basla birak sacma bir dongu oluyor bu sefer. ama indirerek yapabilecegimi de sanmiyorum, o paket bende oldukca iciyorum ben onu.

@killerbee cok cok tesekkurler! ben bu elektronik sigara olayini da bir arastirayim, burada da cok yazildi. sana bom bos bana her seyi anlat demek istemem, daha spesifik sorular sorarim basini daha az agritirim. cok tesekkurler!
  • kassiopeia  (21.10.16 11:44:18) 
rutine donusturdugun sigaralardan birini iptal etmekle basla bence de. sir Gawain in dedigi gibi, yururken ictigini iptal et mesela bir hafta.


  • jimicik  (21.10.16 11:48:55) 
Bırakamazsın maalesef. Kafanda hafifletici sebepler üretiyorsun. Bugün bıraksan aynı sebepler yarın seni tekrar sigaraya başlatır.


  • dissendium  (21.10.16 14:08:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.