[]

gerçekten mal mıyım ben ya? cidden bi mallık var mı bende?

selam ulu romalılar;

şimdi 30 yaşında hali hazırda askerliğini devireli 5 sene olmuş maliye mezunu(aöf) yine aynı zamanda adalet mezunu(aöf) ingilizcesi öyle çok über olmayan ama konuşabilen anlayabilen bi adamım. totalde 5 senelik bi iş deneyimim var 4 farklı firmada.

şimdi benim derdim ben ciddi ciddi gerçekten bi noktadan sonra kendi isteğimle ciddi anlamda hayatımı sonlandırmak istiyorum. hemen attention whore lan bu demeyin sebeplerim var;

birincisi çok geri zekalı bi hayat planlaması yapan bi ailem olduğundan ve tek çocuk olduğumdan yine çok salak bi okul okumak zorunda kaldım. yaptığım işleri hiç sevmedim muhasebecilik ya işte muhasebe tandanslı işler.

baktım böyle gitmeyecek hukuk okurum ben dedim. 2 kez dgs ye girdim artan oranlarda puanlar aldım mesela tekrar iibf okusam o puanla istanbul'a falan giriyorum ama kodumunun yerinde herkes hukuk okuduğundan yetmedi tabi. bu arada tabi işimden ayrıldım zaten verdikleri para 1450 lira maaş tek yaşayan biri olarak kiram olmamasına rağmen açıkçası yetmiyor yetemiyor.

sınavdan sonra ailemin yanına geldim, sınavdan önce gel bu bölgede ne iş yapmak istersen yap 3 kuruş paraya çalışma diyen ailem şimdi göt kadar bi ilçede ne iş yapacaksan yap yoksa evlenene kadar bu göt kadar ilçede yaşamak zorundasın diyor.

sürekli bi evlilik planları var. ortada kız bile yokken bu planlar var benim üzerimden fikir yürütülüyor yorum yapılıyor. nitekim ben de bu göt kadar ilçede yaşamak istemiyorum. 10 sene istanbul'da tek ama sürekli eksi bakiyede yaşadığım günleri köpek gibi özlemedim desem yalan olur.

ha bu arada ailem son 5 senedir hayvancılık yapıyor bu son 2.5 ayda bildiğin maraba gibi çalışıyorum. bayağı ırgat işçisi gibi çalışıyorum ki peder bey eski memur olduğundan sürekli komutla çalıştığından 25 küsür sene şimdi aynı şeyi kendi yapıyor ki bunu sadece bana yapıyor başkalarına öyle de kibar bi adam ama iş bana gelince o adam gidiyor emir kipiyle konuşan bi adam geliyor.

2.5 aydır böyle boktan bi hayat yaşıyorum. iş bulmam takdirde buradan gitmeme de izin vermiyorlar. illa çalışacaksan burada iş bul diyorlar.

sınava 275 gün kalmışken oturup çalışsam diyorum ama bu sefer de istanbul'da olan evi satıp bu göt kadar yerden ev alalım diyorlar. vakıf kazanırsan satarız satarız evi okursun diyorlar ki mal almak çok kolay mal satmak çok zor buralarda. ona da ben razı gelmiyorum.

ya benim hayatım neden bu kadar boktan arkadaş ya? gerçekten yani mallık bende mi yani nedir ben mi geri zekalıyım?

 
Hocam ben 15 yaşında Anadolu ticaret meslek lisesi kazanmıştım, annem gitmem için baskı yaparken o yaşta annemle ve babamla tartışıp düz liseye gitme kararı almıştım. O yıllarda Anadolu meslek liseleri daha yeni yeni açılmaya başlamıştı. Ben yine de karakterimden ödün vermeyip istemediğim şeylere bulaşmadım. Eğer o okulda okusaydım şu anda mühendislik okumuyor olurdum. Sen 30 yaşında olmana rağmen daha annenle ve babanla belli bir kopuş yaşamamışsın. Önce bu sorunu çözmen gerek. Ondan sonra da ne istiyorsan onun peşinden git. Sınav için daha çok vakit var. Kazanabilirsin hukuku. Benim okuduğum bölümde Yıldız Teknik Üniversitesi'nden 90'lı yıllarda atılmış bir abi var. Adamla aynı derse giriyoruz. Teorik bilgisi sıfır ama bir şekilde geri dönmüş. Yaş olayını çok takma.


  • dissendium  (21.10.16 00:48:17) 
cevabı kendin vermişsin
- 2.5 aydır böyle boktan bi hayat yaşıyorum. iş bulmam takdirde buradan gitmeme de İZİN VERMİYOLAR. illa çalışacaksan burada iş bul diyorlar.

bu tabi kafana göre hareket et demek değil,
tamamıyla uyduruyom ve basitleştiriyom ve abartıyom:
diyelim ki akşam dışarı çıkıcam
izin istiyosam:
- baba akşam dışarı çıkabilir miyim?
- nereye gitcen
- falancayla filan yere
- falanca kimdi ki
...
izin isteyen tonda konuşma uzar gider en sonunda
- tamam çok geç saate kalma'ya varır.

bir diğeri
- baba ben akşam dışarı çıkıcam, geç gelebilirim merak etmeyin ya da belli olmaz gece falancada kalırım yolu geri tepmeye üşenirsem (ki bunu bir dostunla aynı evde yaşıyosan da söylersin pekala)

yumuşatılmış hali üsttekinin benzeri
- baba ben akşam dışarı çıkıcam, geç gelebilirim merak etmeyin ya da belli olmaz gece falancada kalırım yolu geri tepmeye üşenirsem. dışarıdan ya da o taraflardan eve lazım bişey var mı alayım?

sen izin ister konumda tutarsan kendini; tabi baban da emir veren tonda konuşur, ya da öyle yapmıyosa bile; sen öyle sert algılarsın söylediklerini. çünkü nasıl olsa oğlum, abim, ablam, kardeşim... diye pekala gelsene, gitsene, yapsana, versene, şunu bana ver... diye konuştuğumuz olur. yani bizim oluyo ve emir veren tonda algılamıyom bunları, ben de söylüyom öyle.
  • dafaisss  (21.10.16 00:52:57) 
@dafaisss

anlatmak istediğim öyle bi şey değil. zaten dediğin şekilde bi diyalog hiç olmadı olamaz da zira burası kırsal bi yer ve sadece tv ve internet var işte. onun dışında sabah akşam ırgatlık bi de hafta bir alıveriş için ilçeye gidiyoruz hatta ona da ben gitmiyorum.

anlatmak istediğim şey bi adam herkese ama herkese karşı aynı konuşup bana neden farklı konuşur hitap eder? üvey evlatmışım gibi hissediyorum. mesela asla bi dediği bi dediğini tutmuyor adamın. hani yapsam da yapmasam da suç oluyor bi şeyi. bunu söyleyince de ben ikizler burcuyum karakterim böyle deyip kestirip atıyor.

konuşma olayı öyle normal değil hocam işte. sürekli ya misal atıyorum sandalyede minder var minderi kaldıracak pomaks gel al şunu kaldır demesi bana abes geliyor. minder lan al koy bi kenara yani ben isviçre çakısı mıyım?

bi şey söyleyince benim konuşmam öyle hala alışamadın mı bik bik bik diye cevaplar alıyorum :/
  • pomaks  (21.10.16 00:59:24) 
anladım, ben olduğundan farklı anlamışım bir mikdar.
ama oradan gitmene izin vermemeleri nasıl oluyo onu anlamadım demek ki o zaman, napıyolar tehdit mi ediyolar bizi bir daha göremezsin diye, zorda kalırsan zırnık koklatmayız mı diyolar, yani kendini öldürmeyi düşünücek kadar öfkelendircek noluyo?

kırmadan dökmeden karşına almaya ihtiyacın var diye düşündüm ben. ya da gönülleri olsun kalpleri kırılır gibi mi düşünüyosun? bana açıklamasını gerek görmüyosan yazman şart değil de, kendine sorasın diye; soru şekliyle yazıyorum.
  • dafaisss  (21.10.16 01:05:26) 
okudum yazmaya üşendim be kardeşim.
benim de benzer sorunlarım var onlara dayanarak konuşuacam. bence de hayatın kötü ya da güzel değil diyelim.
sende de mallık var tabi ki.
mutlu değilsen mutlu olabileceğin şeyler yapıp mutlu olacağın yerde olmalısın.

bunları düşünüp yazabiliyorsan mallığı aşabilirsin bence.
çözümlemeri yap hemen o bölgeden uzaklaş. sonra ileri hayatını inşa et.
  • Caaannn  (21.10.16 01:07:01) 
@dafaisss

ya yok işte ben diyorum ki iş bulursam neresi olursa gider çalışırım yok illa burada kalacaksın. gidersen de git bi daha gelme diyorlar. ben zaten para pul istemiyorum ki bu zamana kadar hep kendi kendimi finanse ettim. bana sürekli istanbul işi bitti orayı kafandan sil evlenene kadar ilçede bi ev alırız orada yaşarsın diyorlar. lan ben orada yaşamak istemiyorum ki. bunu diyorum bu sefer yok gidip 3 kuruş maaş alıyorsun zaten zor geçiniyorsun diyorlar. ya ben geçiniyorum siz mi geçiniyorsunuz hayret bi şey para pul istemiyorum ben kendimi finanse ediyorum diyorum yok.

hayır ne alkolüm ne sigaram ne kahvem ne başka bi şeyim var işten eve evden işe giden adamım hani sicilim kabarık olsa diyeceğim haklılar eyvallah da yani çok saçma sekilde diretiyorlar.
  • pomaks  (21.10.16 01:21:02) 
Babanin söylediklerinden bu kadar alınmana bence artık çocuk olmaman sebep oluyor olabilir. Ama baban da seni hâlâ emir kipiyle bir şeyler yaptırabilecegi küçük oğlu olarak görüyordur. Yani sadece tahmin.

Bence gidersen bi daha gelme falan demeleri biraz lafta olabilir. Sen çıkıp gitsen cidden "tekrar bu eve gelme" moduna gireceklerini sanmıyorum. Ama tabi ki durumlari sadece yazdığın kadar biliyoruz, yanlış tespitler olabilir :/
Bence kendini intihar etme fikirlerinin içinden çıkar, odağında çözüm olmalı. Madem gitmek istiyorsun, onları ikna etmeye çalış, kendine hakli sebepler bulmaya çalışabilirsin, mesela sinava hazirlanacaksan, dersaneye gitmek istiyorum, orda daha iyi çalışabilirim vs gibi haklı sebepler bulursan ikna etmen daha kolay olabilir. Yok burdan ayrılmam mümkün değil diyorsan, bulunduğun yerde bir şeyler yapmaya çalış, ilçede bir iş bulmaya çalışabilirsin, dersnaye falan gidebilirsin, ne bileyim ne yapmak istiyorsan onu yapabilirsin. Bu tür durumlarda aileyle zıtlaşmak bence işleri daha kötü yapıyor, ikna etme politikasi daha iyi sanırım. Ama ikna etmek de kolay değil, dedigim gibi kendine sağlam bahaneler bulmalisın ki tezini çürütemesinler :)
  • turuncu tonlarda  (21.10.16 01:36:44) 
@turuncu tonlarda

Hocam ben zaten son 2 senedir dersaneye gittim ama iş hayatıyla verimli olamadı maalesef tek yaşadığım için pek vakit ayıramadim. Yani dersane işi tutmaz o yüzden. Geçen sene sınavı kazanamadigimda mesela hayatında ilk defa beni kovmustu evden sakalımı bahane edip bu sene şükür kovmadi :) bana sunulan seçenek şu otur 9 ay sınava calis ya da gidersen bi daha gelme. Diyorum ya iş bulursam yine gidip çalışayım kendimi finanse ediyorum zaten ki bu zamana kadar dersane ücretlerimi bile ben ödedim yani para da istemedim ama yok illa burada kalacaksın. Ya ben burada yaşamak istiyor muyum diyorum evlenene kadar burada kalacaksın evlenince esin nereye isterse oraya gidebilirsin diyorlar.

Misal bi bayram gelmesem hemen tamam hiç gelme ya gelme yani bayramda gelmiyorsan hiç gelme diye hemen trip koyuyorlar. Anlatamıyorum ya benim de arkadaşlarım var benim de kendimce çevrem var yani ben de insanım yok arkadas.
  • pomaks  (21.10.16 01:48:18) 
Ben şunu anlamadım, hayatını sonlandırmaya cesaretin var da ailene rest çekip istanbul'a gitmeye mi cesaretin yok?? eğer seni daha çok mutlu edeceğine inanıyorsan ailene ciddi olarak kararını bildir, izin falan isteme ve git, sonra barışırsınız. Bu tür aile ile kapışmalar çok insanın başına geliyor, bi noktada yapman gerekeni yapmalısın. Senin hayatın ailene fazla bağımlı yaşadığın için boktan ve düzeltebilirsin.


  • mikro patlama  (21.10.16 02:05:57) 
Evlensen de seni sana bırakmayacak, sürekli yönetmeye çalışacak, marazlı annelik denen türde anne içeren bir ailen var. 30 yaşındasın, hayat ne zaman bitecek bilinmez, kendini gerçekleştiremezsen bir gün sen bizzat kendin babanın 5 beteri olursun. Evet babana da bu hak tanınmamış ve o maalesef ailesinin yamacında kalmakla kendine yüklenip kalmış, sonucu sen çekiyorsun. Bi didikle bak aynen dediğim çıkar.

Aileni SEN karşına almak zorunda değilsin. Koskoca adamsın, istediğin yerde hayatını kurarsın, onların rızasını gerektiren bir durum olduğunu sanmıyorum. Çünkü hayat senin hayatın, ne kadar ailenin sende hakkı olsa da bu hayatı yönetmek senin hakkın. Onların değil.

Karşısına alan kişi sen olma, ""sizden izin istemiyorum, para da istemiyorum, sadece anlayış ve manevi destek bekliyorum, vermiyorsanız da canınız sağolsun yine benim anam babamsınız hürmetler eder ellerinizden öperim, her zor günde yanınızdayım"" şeklinde davranarak samimiyet ve kararlılığını, bir de hürriyetini ortaya koyabilirsin ve belki de ailen ilginç bir manevrayla sana daha çok güvenmeye başlar. Baban bence hiç de şapşik bi adam değil, bence o seni anlar ve destekler. Babanın ruhunun güzelliğine güvenerek hareket et.

Daha ilerde evlencen baba olcan... nasıl insan yetiştircen? Nasıl kocaman bir sülaleyle anlaşcan, insanlarla nasıl başarılı olmayı bilecen? Dimi?

E bunlar için intihara gerek var mı allaasen, intihar ancak sana olan güvenlerini azaltır, seni aklından zoru olan biri gibi gösterir. Hiç gerek yok.

Şimdiye kadar yaşadıklarını kendine birer hayat tecrübesi olarak al, inan çok işine yarayacak. Vaktin gelmiş senin, bence muhteşem bir doğuş yaşayacaksın. Azcık zorlanacaksın sadece, o da olur o kadar. Hadi görelim seni be, yaparsın.
  • yaren  (21.10.16 08:15:47) 
Öncelikle sen ne yapmak istediğini bilmiyorsun ki.

İstanbul'da köpekler gibi süründüğün günleri yaşamak mı? Okumak mı? Yani bence senin sorunun mallık değil, ne istediğini bilmemek, hatta biraz şımarıklık.

Önce gerçekten ne istediğine karar ver. Sonuçları ne olursa olsun kabul edeceksen, ailene rest çek ve yapmak istediğini yap.
  • lcha  (21.10.16 09:54:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.