[]

Türkiye'deki dinsizlik

Sizce % kaç? Geçnler arasında çok yaygın değil mi sizce de?İstanbul'da lise zamanı 3 yakın arkadaşım da dinsizdi. Okulda da bolca vardı birlikte sohbetler vs düzenliyorduk. Dinsizi geçtim akpli ya da ağır dindar arkadaşlarım bile bu durumu normal karşılayıp bize karşı olumsuz bi tavır almıyolardı. İzmir'de üniversiteye gittiğimde hazırlık sınıfındaki 10 kişilik arkadaş grubundan en dindarı ise deistti. Bildiğin ben müslümanım diyen yoktu. Kafa yapısına göre seçilmiş arkadaş grubu da değildi bu. Rastgele bir topluluk. Sizce her doğana dini islam ibaresi koyulması üzerine oluşturulmuş veriler dışında Türkiye'deki dinsizlik oranı nedir? Özellikle eski topraklar öldüğünde ve en yaşlı kuşak 90lardakiler olduğunda çok farklı bir Türkiye olacağımızı düşünüyorum.




 
%10 civarıdır bence. daha fazla olduğunu düşünmüyorum. ülkenin tamamı istanbullu kafa yapısına sahip değil sonuçta. bu ekşi sözlük'e bakıp türkiye'de çok medeni, açık fikirli, cinsiyetçilik ve homofobi karşıtı insan vardır demek gibi olur. yani kendi çevremizden yola çıkıp genellememeliyiz bana kalırsa.


  • nathanieltroy  (20.10.16 19:34:39 ~ 19:35:05) 
suradan tahmin et:


alkislarlayasiyorum.com
  • scars dont fade  (20.10.16 19:37:52) 
Bence fikrini söyleyen dinsizler %10 dur. Bir de etrafımızda bunu söylemekten korkan ve onlar gibi davrananlarla toplarsak minimum %20 dir


  • Erensq06  (20.10.16 19:43:52) 
en dinsiz gibi davrananlar bile biraz sıkıştırıldığında aslında inandığından bahsediyor. yani benim karşılaştığım durum hep böyle oldu. üstelik ülkenin batısı bu. ama şöyle bi ortalama yapabiliriz bence; ülkenin batısında %15, doğusunda %5 olmak üzere ortalama %10 dinsizdir gerçekten. bir de dinsiz gibi yaşayan ama kendisine itiraf edemeyen bir güruh var. yani bu konuda net bir ayrım yapılabilecek bir ülke değiliz. büyük çoğunluk ne olursa olsun rahat rahat ben ateistim diyemiyor.


  • pilavmaker  (20.10.16 20:00:42) 
Ben inanmıyorum ama ailem ve akrabalarımdan kimse bilmiyor. Bilmelerine de gerek yok bence. 2 arkadaşım inanmıyor onların da aileleri bilmiyor.


  • tahin pekmez yoğurt  (20.10.16 20:24:32) 
Bence de %5 civarındadır KONDA anketinden yola çıkarak mobil.hurriyet.com.tr gerçek düşüncesini saklayanların % 2 civarında olduğunu düşünüyorum.


  • candanag  (20.10.16 20:40:57) 
5.5 milyon ateist olduğu söyleniyordu. bence 90'lılarda ateist daha fazla bencede.


  • komando kani var bende  (20.10.16 20:55:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.