[]

linkteki görselin dadaizmle alakasını anlayamadım.

bilale anlatır gibi şeeder misiniz? tşk

koltukname.com


 
görsel duchamp'ın fountain'ı.
dadaizmle ilgili en ünlü eser bu herhalde.
kullanım dışı ve amaçsız olmasından geliyor muhabbeti diye anlatırlar.
  • brakgn  (20.10.16 18:39:38) 
Çeşme diyo ama pisuvar. Yani dam başında saksağan vur beline kazmayı muhabbeti. Yani dadaizm.

Biz yapsak napıyo bu aq derler ama marcel duchamp yapınca dada oluyor.

Edit: kendim ifade etmekte güçlük çektiğim için ekşide bulurum belki bir şey dedim ve tam yerinde bir anlatımla karşılaştım: eksisozluk.com
  • la rana  (20.10.16 18:42:38 ~ 18:48:04) 
bilal anlamaz onu, o yuzden bilale anlatir gibisi mumkun degil
www.tate.org.uk

  • joelskellington  (20.10.16 18:46:24) 
dadaistler absürd olan ne varsa sanat olarak görmeyi tercih etmişler. pisavur'da kimsenin kıymet vermediği işenilip geçilen bir eşya olduğu için onu sanatsal sunumla kıymetlendirmişlerdir. çiş yapılan şeye sanatsal değer biçmişlerdir. bunlar benim cümlelerim tabi denişik açıklamaları da mevcuttur. sen de neden pisavur'un sanatsal bir öğe olabilecğiyle ilgili cümleler kurabilirsin. çünkü eşşeğin z.'den dolayı da diyebilirsin. dadaistler seni bu açıklamanla da kabul ederler ama romantiklerin yanında böyle bir açıklama hoş olmaz. işte o zaman belki sen de bir dadaist olabilir hatta şirinleri bile görebilirsin.


aslında absürdlükten ziyade dadaistler sanatta anlamcılığa ve kurallara meydan okumuşlardır tabiri caizse. olur olmadık şeylerden sanat yapmaya çalışmışlar. bu dadaizmin konusumuydu emin olamıyorum ama üşütük herifin biri tek noktayla sanat oluşturmak için yıllarını vermiş. netekim başarmış da. adam ünlü olmuş düşünebiliyor musun. bazı sanat yorumcuları o tek noktayı bir akımın eseri olarak değerlendirmişler ona bakıp bakıp ağıt yakmışlar.
  • for day to break  (20.10.16 18:54:21 ~ 19:27:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.