[]

buharlı pişiricinin içinden gelen kahverengi sıvı

ulan ne iğrenç bir başlık oldu be. neyse, olaya geçeyim.

eskiden alınmış, artık piyasada olmayan bir beko marka buharlı pişiricim var. şu resimdeki: mcdn01.gittigidiyor.net

pişirme işleminin ardından o alttaki haznenin dışını deterjanlı süngerle siliyorum, sonra da içine bol su doldurup iki üç kere çalkalamak suretiyle duruluyorum. bir iki hafta önce yemek hazırladıktan sonra, yıkama esnasında aletin içindeki su aksın diye ters çevirdiğimde kahverengi bir sıvı aktığını gördüm bir miktar. böyle hafif sulandırılmış soya sosu gibi rengi. pis bir kokusu da yok. bu olduğunda pişirdiğim şeyler: tavuk, brokoli, bezelye, mısır, pirinç. onlarca kez yıkadım, çalkaladım, artık sıvıdan eser kalmadı, aleti kullanmaya devam ettim.

az önce yıkarken aynı sıvının yine geldiğini fark ettim. pişirilen şeyler: patates, pirinç.

bu sıvının nedeni ne olabilir acaba? iki seferdeki tek ortak şey pirinç ama o da öyle koyu renkli bir sıvıya niye neden olsun ki?

 
tam kurumadan hazneyi tepesine koyuyor olabilir misiniz?


  • gotic  (19.10.16 23:37:51) 
bir kere yaptım onu ama zamanlama olarak bunlara denk geliyor mu hatırlamıyorum. yine de içinden kahverengi sıvı çıkmasına nasıl neden olabilir ki bu?


  • knight of cydonia  (20.10.16 00:09:32) 
bu kahverengilik pas olabilir mi? ya cesmeden gelen su pasli olabilir ya da aletin icinde bir yerler paslanmis olabilir.


  • idexo  (20.10.16 08:40:32) 
hmm, pas en mantıklı neden gibi duruyor. içme suyu koyuyorum içine, o yüzden su kısmı mümkün değil ama içeride bir şeyler paslanmış olabilir evet. bir daha aynı sıvı gelirse kokusuna daha fazla dikkat edeyim, oradan anlaşılır herhalde.


  • knight of cydonia  (20.10.16 09:42:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.