[]

Elektro Gitar ve Amfi Önerileriniz

Selam.

Elektro gitar ve ekipmanları konusunda fikir önerisine ihtiyacım var.

2005 - 2006 yıllarında kursa giderek elektro gitar çalmayı öğrendim. o yıllardan beri düzensiz olarak, uzun süreler ara vererek gitar çalıyorum. (Yani "ben 10 yıllık gitaristim" değil de, 10 yıl önce gitar çalmayı öğrendim ve hala buna yakın birnoktadayım demek istiyorum)

seviyemi nasıl belirtirim bilmiyorum ama nothing else matters, knockin' on heavens door, another brick in the wall, red hot chili peppers - snow gibi şarkıların tüm kısımlarını çalıyorum. (youtube'da ders videolarından öğrenip)
Zaten başka pek de bir şarkı bilmiyorum. arkadaş ortamında duman, teoman vb. şarkılarını çalıyorum ama bunlar pek kriter sayılmaz sanırım.

3-4 aydır tekrar gitar çalmaya döndüm ve bunun için ayırdığım 3.000 tl civarında bütçem var. Şuan elimde olan ekipmanlar aşağıdakiler.

Gitar (1997 yılında üretimi durmuş, o yüzden gitarla ilgili pek bir kaynak yok)
model: yamaha rgx 420 dz

www.musicradar.com

efektör:

digitech.com

amfi:

www.musiciansfriend.com

şimdi, yine yukarıda bahsettiğim türde şarkılar, bunun yanında genellikle metallica, rhcp, guns'n'roses gibi grupların şarkılarını çalacağım. (evde ve tek başıma)

mesela aşağıdaki ürünler nasıldır, bunların yerine ne önerirsiniz?

gitar (shecter hss strat)

www.do-re.com.tr


amfi:

www.hepsiburada.com

ya da;

urun.n11.com

sanıyorum ki gerekli tüm bilgileri verdim (hangi seviyede çalıyorum, nerede çalıyorum, ne çalıyorum, elimde hangi ekipmanlar var, toplam bütçem nedir gibi), buna göre yazdığım yeni ekipmanlar nasıl, sizin elinizde olsa ne alırdınız? (tamamen başka ürünler de önerebilirsiniz, bütçe + 500 tlye kadar çıkabilir :) )

çok teşekkür ederim.

tıkları yarın atacağım.

 
hocam valla ben ne kadar üstün gitar olursa olsun tremolo koluna girmiyorum, yani gercekten para kazanacagim ve o isi gercekten kullanacaksam tremolo kollu alirdim da benim tarz les paul kasa. zaten les paul kasa gitar var. onun disinda manyetikler önemli benim icin bir de tellerin perdeye yakinligi. ilk acemi zamanimda bundan cok canim yanmisti.

paranin hepsini gitara yatirmam acikcasi, efekt aleti bana göre şart bir de amfi tabi. efekt pedalı da tek efekt olmazsa iyi. ilk boss metal zone almistim mt2 sonra devamli metal metal sıkıldım. Vah aldım geçen sene hala kullanamadım orası da ayrı.

edit: Schecter marka olan biraz daha alınası strat kasa yanılmıyorsam. single single işi değiştiriyor. slipknot'da şaşirmistim, adamlar deli gibi hardcore yapiyor. Bir tane videosunu izleyince eleman baya fender ile hardcore caliyor yahu.
  • evimin paspasi  (19.10.16 23:02:57 ~ 23:08:04) 
amfi en önemli şey. paranın 3 de 2 sini amfiye yatırmanı öneririm.

sahibinden de 2. el fender blues jr amfiler var. onlara bakman iyi olur. ya da en azından lambalı bir amfi olman iyi olur diyeyim.

tam olarak nasıl bir tarz çalmak istediğini anlamadığım için net bir şey söyleyemiyorum.

ama dediğim gibi, iyi bir amfi zaten işin %75 i gibi bir şey. gitar çok önemli değil bence, hangisi konforlu gelirse onu alın.

benim gönlümden geçen telecaster ya da strat olurdu. ya da epiphone dot, guild, belki ibanez. belki gibson sg. saymakla bitmez :)
  • sabirstone  (20.10.16 01:00:06) 
efekt pedalı olarak boss me-80'e bir bak. amfi olarak line 6 spider jam 75w. sahneye çıkmayacağın için ev için lüks bile kaçacak tercihler olur. iki cihazda da tek başına eğlenmeni sağlayacak looper, drum machine gibi özellikler var.

www.mydukkan.com
www.muzikenstrumani.com
  • kimlanbu  (20.10.16 01:40:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.