[]

İki kediyi birbirine kaynaştırma

İki farklı evde büyümüş kedi. Gofret ve şerbet. İkisi de dişi. İkisi de daha önce evlerinde başka bir kedi ile karşılaşmamışlar. Ev sahibi olan gofret aylık, bundan sonra onunla evi paylaşacak olan şerbet 2 yaşında.

Şerbet eve gelmeden önce 2 gün boyunca bilimum eşyalarını gofrete koklattık. yalnız bir yerde hata yaptık. Dün şerbet eve girer girmez gofretle karşılaştı ve ikidi de birden irkildi ve tahmin edebileceğiniz üzere tıslamalar ve tehdit vari sesler çıkarmaya başladılar.

Bir gün boyunca gözlemlediğim kadarıyla ev sahibi olan altı aylık gofret daha meraklı daha sokulgan ve iletişime açık. Gelin görün ki 2 yaşındaki şerbet öyle korkak öyle kaçak ki Gofret kendisine 3 metreden fazla yaklaştığı an tıslamaya başlıyor. O tıslarsa gofret durur mu? Durmaz. O da tıslıyor. Hatta gofret bazen ev sahibi kedi olmanın içgüdüsel yetkilerine dayanarak şerbetin kokularına sinirleniyor ve şerbetin üzerine gidip yakalamaya meylediyor sonrası zaten cat fight. Hemen araya girip müdahale ediyoruz bağrıştılar ama birbirlerine zarar vermediler hiç. (Fırsat bulamadılar) çünkü gözüm üstlerinde.

Mevcut durum bu. Biliyorum aslında ikisinin kokularını birbirine iyice tanıtmadan ve şerbet henüz eve alışmadan karşılaşmamaları gerekirdi fakat yeni ev arkadaşımın gözüne çok ukala bi tip olarak görünmemek için ses çıkarmadım.

Soru şu: bu aşamadan sonra nasıl bir yol izlenmeli ?

Belirtmemde fayda var : şerbet dünyanın en asosyal kedisi. Gofretse sanırım en enerjik kedisi.

 
Tuvaletinden kokuyu digerine surun demislerdi bize. O mu ise yaradi bilinmdz ama sonucta iyiler. Bize gelen 3-4 aylikti, 2 yasindaki erkek kediyi anne yerine koydu ve aralari duzeldi. Digerine kalsa cabuk alisamazdi sanirim ama biri disi biri erkekti. 2 disi biraz daha zor.


  • red g  (19.10.16 22:08:07) 
Ödül mamalarımdan alın. Ya da çok sevdiği bir yiyecek. Yalnızken ona verin. Sonra ikisi bir aradayken verin. Eskisinden daha fazla sevip okşayın. Rekabete gerek olmadığının farkına varsın. Bunu yaptıpımda direk birbirini yalamaya başladılar


  • cilekli krep  (19.10.16 22:36:40) 
Benim ikinci kedim de eve gelir gelmez karşılaşmışlardı. Aynı şekilde tıslamalar, vurmaya çalışmalar, vs. Ben gün içinde odalarını değiştiriyordum. Sabahtan akşama kadar ayrı odalarda, akşamları ise oda değişikliği yapıyordum. Tişörtle tüylerine sürüp koklamalarını sağlıyordum. Dördüncü günün sonunda aynı odaya getirdim, (tabi bu aralarda 5 dakika da olsa aynı odaya koyuyordum) baktım birbirlerini yalıyorlar. Kedilerimin ikisi de dişi. İnanılmaz anlaşıyorlar. Sadece biraz sabır ve dikkat gerektiriyor. Ben çok korkmuştum ya alışamazlarsa birbirlerine diye.


  • kirmizibalon  (19.10.16 22:53:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.