[]

Video Kameralardan Anlayanlar Yardımcı Olabilir mi?

Arkadaşlar bir proje için videolar çekeceğiz onun için işimizi görecek bir kamera lazım oldu. Ancak şimdiye kadar sadece telefon kamerası kullandığım için bu konuda cahilim ve yardımınıza ihtiyacım var.

Aradığımız gereksinimler yarım saat civarı sorunsuz 4k video çekebilmesi, ve arkayı flulaştırıp öndeki nesneyi netleştirmesi.

Teknosa, bimexe, vatana gittim hepsi gopro ve diğer aksiyon kameralarını önerdi ama onlarda bu arkayı flulaştırma olmuyormuş. Lens, mercekle alakalı galiba bu olay. Canon, nikon bölümündeki arkadaş profesyonel fotoğraf makineleri işini görmez video çekerken ısınır, kapatır. Uzun süreler çalışamazsın bunları alma sakın dedi. ben para kazanacağım halde diyorum dedi.

İnternetten araştırdım. Şu makineyi çok övmüşler:
urun.n11.com

ancak vatandaki arkadaş ekstradan lens, mercek bişey alman lazım sana bu yaramaz dedi ve şu kamerayı önerdi:
www.vatanbilgisayar.com

bunu alırsan bütün işini görürsün, hafıza kartı dışında extra bişey alamana gerek yok dedi. adam haklı mı beyler?

 
sen fotoğraf çekecek misin, cevabın hayırsa hiç bunlara bakma video kamera almalısın. arkasını flulaştırma olayı da direkt olrak diyafram ile alakalı f2.8 ve üstü(rakam olarak daha küçük) işini görür.

kameralarla ilgili pek bilgim yok ekstra soru sorma bana :)
  • cikmaz sokaktan cikagelen cocuk  (19.10.16 15:58:38) 
@wertyu prodüksiyon işiyle uğraşan arkadaşıma mesaj attım, yanıt bekliyorum.

@cikmaz sokaktan cikagelen cocuk kameralarla ilgili bilgin olmadığı belli zaten. aynasız makineyle canavar gibi video çekebilirsin.
  • teknikekip  (19.10.16 16:01:44) 
nikonların sanıyorum bir çok modelinde bende olan d 5200 de dahil 20 dakkadan sonra otomatik olarak durduruyor videoyu,

canon'un özel video için makinaları var ama fiyat konusuna bakarsan öyle pek ucuz şeyler değil mesela 9 liraya bi body si var, ona lens falanda isteyecektir

sen en önemli şey olan bütçeyi yazmalısın bence

bide profesyonel amaçlı 4 k oldumu üff bi ev parası verirsin

www.canon.com.tr

mesela 55 binlira bu body

bide bu var

fotografium.com

mesela 4 k istemesen 12 liraya profesyonel omuz üstü kamerası da var canonun


ayrıca sen geç canon nikon bölümünde ki teknosa çalışanın salladığı şeyleri, nerde görmüş yukarı da ki makinaları da incelemişte bilgi sahibi olmuş sorsan bi tane fx makina yoktur ellerinde. anca bi iki basit dslr


ayrıca benim d5200 de bu arka flulaştırma bokeh etkisi olayını 35 mm f 1.8 lens te denedim

arka arkaya gelecek 3 obje koydum makinayı sabitledim, f değerini de 1.8 e düşürdüm, netleme ringiyle oynadığımda gayet oldu

ama asıl sorun bunu kamerayı tripoda sabitlemeden, hem haraketli bi nesneyi takip etmeye çalışıp hemde manuel fokuslayabilmek

bunun için çeşitli aparat yapanları gördüm lensin ringine, sanıyorum omuz üstü kameralarda çok daha rahat olur bunlar
  • killerbee  (19.10.16 16:45:17 ~ 17:18:58) 
@teknikekip ya illa adamı çileden çıkaracaksınız. canavar gibi video çekilmez mi dedim ben? kafanızda kurup kurup yazıyorsunuz.

@wertyu ne çekeceksiniz? merak ettim.
  • cikmaz sokaktan cikagelen cocuk  (19.10.16 16:49:59) 
fotoğrafçı veya videocu değilim ama bildiğim bir kaç şey var; paylaşayım:

öncelikle öndeki nesneyi netleştirip arkayı flulaştırmak bildiğim kadarıyla bir ayar. dslr makinalar bunu yapabiliyor..

ayrıca 4k görüntü çekmek esasen zor olmasa da 30 dakikalık 4k görüntüyü editlemek zordur.
bilgisayarın bunu kaldıracak mı? en baba makinalar bile 3-5 dakikalık 4k videoyu zar zor editlerler, renderı saatler alabilir veya editleyemezler...
bu konuya da kafa yormak lazım belki de..

ayrıca, hiç bir aksiyon kamerası istediğin görüntüyü vermez, bilgin olsun.
  • jeanluc  (19.10.16 17:08:03) 
Stüdyoda videolar cekecegiz. Yarim saat civari videolar. Resimle isimiz fazla olmayacak.


  • wertyu  (19.10.16 17:35:41) 
Bu arada arkayi oyle yok edecek kadar flulastirmasina gerek ondeki nesneye hizli odaklanip netlestirmesi onemli. Arka hafif flu olunca vudeo guzel oluyor. Yutupta bu tarz videolar var. Nasil yapiyorlar nerak ediyorum. Butcem maximum 7,500.


  • wertyu  (19.10.16 17:39:52) 
@wertyu o zaman şöyle bir tüyo da vereyim. üç nokta belirleyelim. kamera, odaklanacak nesne ve arka plan.

odaklama dediğin mesafe işidir. dolayısı ile odaklayacağın nesne kameraya ne kadar yakın, arka plana ne kadar uzak olursa o kadar flulaştırma yapabilirsin.

sen daha kamera ararken bu bilgiler için henüz erken ama denk gelmişken söyleyeyim dedim.

sen a6300'ü al en iyisi. tarafsız incelemesi burada: teknoseyir.com
  • cikmaz sokaktan cikagelen cocuk  (19.10.16 17:49:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.