[]

Komşulardan gelen yiyecekleri yiyor musunuz?

Hani komşular kek, pogaça, börek, çörek getirirler ya onları yiyor musunuz? Ben hiç evine gitmediğim, tanımadığım insanların yemeklerini yiyemiyorum. Normalde asiri hijyen takıntılı bir insan değilim ama yiyecek konusunda hassasim. Annem ben küçükken bir iki komşumuzun yaptıklarını yedirmezdi mesala, hatırlıyorum.

alt komşu teyze aşure yapmış getirmiş. Ben de aşure pek severim. Kendimle cebellesiyorum su anda yemek için :) hem öyle cope atmak da ayıp geliyor, o kadar emek vermiş. Dışarda yemek yediğimiz yerler ne kadar steril, onu da bilmiyoruz.

Yine de aklımdan atamıyorum. Neyse efendim siz yiyor musunuz? Benimki saçma bir takıntı mi? Yoksa 'bilmediğim mutfakta yapılan yemeği yemem' mi diyorsunuz?

 
aa, hiç böyle düşünmemiştim. dün hiç tanımadığım komşudan gelen aşureyi gömdüm mesela, bayağı da güzeldi pişman değilim. ama beğenmeseydim asla yemezdim. sanırım bu soruya cevabım evet yiyorum, hem de ne biçim yiyorum :(


  • evde liyakat kalmamis  (19.10.16 12:35:22) 
Hayır. Yemek konusunda çok seçiciyim. Bazen yakın bir akrabamın yaptığı yemeği bile yemem. Cinsim biraz.


  • dissendium  (19.10.16 12:35:35) 
Sevdiğim bir şeyse yerim.


  • arnold schwarzeneger  (19.10.16 12:37:21) 
goruntusu ve kokosuna bagli :)


  • kamyonsans  (19.10.16 12:37:36) 
Yerim, ben eve gidene kadar yenmemişse tadına bakarım, beğenirsem acımam, ki hijyen takıntım var. Ye aşureyi düşünme bile.


  • elikası  (19.10.16 12:37:49) 
Evet yerim, biraz takıntı yapmışsınız:) Dışarıda restoranda yediklerimiz çok daha beter.


  • peggy  (19.10.16 12:38:48) 
Benim durumum da garip.
Komşudan gelen yemeği yemem ama sokakta satılan köfte ekmeği götürürüm ya da kokoreç hastasıyımdır mesela.

Kektir poğaçadır hele ki aşuredir asla yemem komşudan geldiyse.

Dökmek kötü ama bazen evde kimse yokken gelen helvaları döküyorum ben ne yapayım bozulacak zaten. Genelde açmıyorum kapıyı ama boş bulunup aldıysam gidiyor yapacak bir şey yok.
  • mutekebbir  (19.10.16 12:41:17) 
hiç düşünmem yerim . sonuçta komşu kendi ve ailesi de yiyeceği için olabildiğince temiz yapmıştır. bir ev kadını bile bile pis olmaz mutfakta diye düşünürüm. başıma bir iş gelmedi bugüne kadar.


  • devilone  (19.10.16 12:42:11) 
Özellikle bi pisliğini görmediğim komşulardan gelenleri yerim.

Cinslik yapmayın yahu, 1000 yıllık komşuluk bu, kendi yemek için yapmış, sana da getirmiş.
  • mhm  (19.10.16 12:46:46) 
yemek sevdiğim bişeyse yiyorum. sonuçta dışarda restorantta da yiyoruz ve eminim ki evlerden bin kat daha kötüdür. ha sen dışarda da yemiyorsan komşununkini de yeme :)

bak 1 sefer saç çıkmıştı. sadece o tabağı yemedim. sonraki getirdiklerini de didikleyip yedim. insanlık hali düşebilir...

ama evinde kedi köpek olanlar getirirse yemem. kimse kusura bakmasın. hayvan seviyorum, benim de 10 senedir baktığım köpeğim var ama gerçekten kılları her yerde. temizlikle alakalı bi durum değil bu. kıl yani uçuyor, yapcak bişey yok
  • la noix  (19.10.16 12:48:45) 
hayır yemiyorum. çok yakın olduğumuz biriyse ve getirdiği şey el değmeden hazırlanabilen bir şeyse belki biraz..
öyle şeyler gördü ki bu gözler açlıktan ölsem yiyemiyorum.
tuzunu kontrol etmek için kaşığı ağzına sokup tekrar yemeğe daldıranlar, orasını-burasını kaşıyıp elini kullanmaya devam edenler, yemek yaparken bir yandan konuşup tükürük saçanlar, upuzun tırnaklarıyla hamur yoğuranlar vs vs.
  • treize  (19.10.16 12:53:17) 
Treize yazana kadar mutfağa gidip yemeye karar vermiştim. Örnekleri detaylı vermeseydin, iyiydi.

Bu arada tanıdığım komşuların yaptıklarını tabii ki yiyorum. Bu apartmana yeni taşındım, kimseyi de tanimiyorum. Teyze ' hoşgeldiniz kızım apartmanimiza, aşure dagitiyordum sana da getireyim dedim' diye getirdi bana.
  • fraise  (19.10.16 12:55:56) 
Ben yemiyorum açıkçası, eskiden yerdim ama sonraları takıntım oldu, "hmm, patatesli börek, normalde severim ama ya içine siyanür koydularsa?" diye şeyler düşünüp önce sevgilimin yemesini bekliyorum, bir şey olmuyorsa ve tadı güzelse ben de yiyorum.


  • devorgilla the gunslinger  (19.10.16 13:01:43) 
Asla.


  • köstebek kurabiye  (19.10.16 13:03:20) 
Yahu yiyin gitsin arkadaş bu kadar dert etmenin ne anlamı var. İçtiğiniz kolaların fabrikasında neler olduğunu biliyormusunuz? Aldığınız ekmeğe kimlerin dokunduğunu biliyor musunuz? Komşunun getirdiği şeyin steril olup olmadığını tartışıyorsunuz. Bir kaşık alır bakarsın tadı hoşuna gitmez de yemezsin bu kadar basit.


  • eski sozluk  (19.10.16 13:07:55) 
yerim dışarıda yemek yediğimiz yerler komşularımızdan daha temiz değildir


  • hernezıkkımsa  (19.10.16 13:08:00) 
Hah işte ben de bu dışarda yediğimiz yer kısmını düşünüyorum. Dışarda her yerde yemek yemem ama yediğim yerler de ne kadar temiz, emin olamıyorum. Bu sebepten kırk yılda bir dışarda yerim onda da salata filan asla yemem. Yine de evden daha temiz olmadığı kesin. İstedikleri kadar denetlesinler.

Aşure de pek lezzetli görünüyor. Zaten sırf bu aşure için değil, genel olarak takıntımı kirabilmek açısından soruyorum.
  • fraise  (19.10.16 13:14:16) 
Ye gitsin:) Aşure yenmez mi?
(Gaza getireyim:p)

Ayrıca dışarıda yediklerimizi adam müşteriye özel hazırlıyor, misal yere düşen yemeği alıp geri kokuyor, nasıl olsa kendi yemeyecek. Tuvaletten çıkıyor, ellerini yıkamadan yemek yapıyor. Bunlar kesin oluyor.
Evde yemek yapan bu teyze ise yemekten kendi de yiyecek ve ailesine yedirecek, bu yüzden mutlaka dikkat ediyordur.
  • peggy  (19.10.16 13:20:33) 
@peggy ben ısırılmış turşu gördüm iskenderin üzerinde :D onun üstüne tanımam :D

nolmuş tırnağıyla hamur yoğurduysa? yemeğin tuzuna kaşıkla baktıysa? ne bulaşacak yani merak ediyorum. şu tırnak takınıtısından kullanılan lateks eldivenler 10 kat daha zararlı
  • la noix  (19.10.16 13:22:27) 
Ben de yemek konusunda çok hevesli değilim ama yemem dediğim sayı, yerim dediğimden çok daha azdır.

@treize +1 ama hijyeninden çöl şüphe etmediğin kişilerin getirdiğini ye gitsin. Bağışıklık sistemine antrenman olur, güçlenir. Arada sağlıksız besin iyidir :P

Bu arada uzun zamandır gelmiyor, kafam rahat o konuda. Ayrıca treize'nin duyduklarını fabrikasyon temizliği yapacak şeyler gördüm. Bazı insanlar reçele bir kaşık koyup, reçeli o kaşıkla ağızlarına atıp Onu geri koyuyorlar her lokma için. Ailece böyle besleniyorlar. Bir de double-dip konusu var mesela.
  • nawar  (19.10.16 13:31:08) 
@kobuzchu kiz ve @fraise pardon, iştahınızı kaçırır gibi olmuşum :))

isteyen yesin arkadaş. "ne olmuş öyle yapmışsa böyle yapmışsa.." bilmem ne.
benim midem kaldırmıyor, zorla mı? yiyen yesin önünüzden aldım sanki.
yediğim şeyin içinde birinin tükürüğünü istememek de suç oldu hayret bi şey. tırnağının içindeki pisliği, deri kırıntısını, cilt tortusunu, kılını tüyünü yemek istemiyorum kimsenin, neredeyse zorla ağzıma sokacak bazılarınız enteresan.

dışarıda da öyle her yerde yemek yiyen biri değilimdir, belli 3-5 yere giderim yemek yiyeceksem. eğer bu sizi rahatlatacaksa onu da ekleyeyim.
  • treize  (19.10.16 13:34:28) 
Yillardir herhangi birinden yemek falan geldigi olmadi da ben kucukken oluyordu, yemiyordum. Sadece bir kadin vardi annemmin arkadasi, onunkileri yerdim.
Genelde baskalarindan gelen yiyeceklerden tiksinirdim kucukken. Ozellikle 2 farkli kurt komsumuzun gonderdigi hicbir yemegi yemezdim, istisnasiz. Igrenc gorunuyorlardi:) Asiri yagli falan.

  • stavro  (19.10.16 13:40:29) 
eğer güvenmediğim biri değilse yerim, benim bu konuda iğrenme sınırlarım epey yüksek


  • limoncello  (19.10.16 13:42:07) 
yemem. tanıdığım insanların da bir kısmından geldiyse yememeyi tercih ediyorum. yıkanabilecek meyve falan getirirse yerim.


  • freya  (19.10.16 13:44:59) 
görmedikten sonra bir şey olmaz, yiyorum :)


  • sayns  (19.10.16 13:57:33) 
benim için yemeği başkasının yapması ya da yemeğin hangi koşullarda yapıldığı çok önemli değil, hassas değilim o konuda gömer geçerim ama ben genelde "komşuya ikram etmelik" yiyecekleri sevmiyorum. işte aşuredir, kektir, börektir, sarmadır, dolmadır vs. soğuk soğuk geliyor ya bir de hiç yiyesim gelmiyor. hani pişirir pişirmez sıcak sıcak getirmiş olsa daha kadın lafını bitirmeden ben tabağın kendisini de yemiş olurum ama diğer türlü soğuk soğuk hiç canım çekmiyor. o yüzden yemem ben. yanlış anlaşılmasın ha kadın zahmet edip getirmiş, "NİYE SICAK GETİRMİYO YA :s :S" diye çemkiriyo değilim. o işin oluru odur yani öyle getirirler ama ben öyle şeyleri yiyemiyom işte.

ya ayrıca o teyze ne kadar tatlıymış, ben aksaray'da yurtta kalıyorum, çevredeki binaların kadınları birbirlerine atom bombası atıyor balkondan. bu kadar kalitesiz, varoş, sığır insanı başka hiçbi yerde görmedim. aksaray'ın kendisi güzel ama bi sokağa giriyosun moskova bi sokağa giriyosun halep bi sokağa giriyosun diyarbakır... new york yanında halt etmiş pehey.
  • der meister  (19.10.16 14:02:59) 
yemeği getirenin "pisliği" tarafımca tescillenmediği sürece yerim, yemek getirenin daha önceden pis bir insan olduğuna dair herhangi bir bilgiye ya da kanıta sahipsem yemem. düşünmem yani "acaba bu yemeği yaparken kullandığı kaşığı kulağına sokmuş mu" diye.


  • baba jo  (19.10.16 14:06:34) 
Biraz abartmışsın, ye gitsin bence de.

Ben kokusunu veya ilk kaşık sonrası tadını beğenmediysem yemeye devam etmem, evde yiyecek başka biri de yoksa çöpe dökerim ama öteki türlü tam bir midesizim, afiyetle yerim hele ki aşureyse yani ^^
  • chicha  (19.10.16 14:13:20) 
getirenin bende olumsuz imaji yoksa bir tadina bakarim, begenirsem, tiksinmezsem yerim.

ama bazi evlerin yemekleri, tatlilari kokuyor, bir garip oluyor tadi.
  • jimicik  (19.10.16 14:30:58) 
bu kadar kıl olmayın gömün gitsin.

aşure hariç her şeyi yerim affetmem. aşureyi hiç sevmiyorum o yüzden. hatta yemek geldiğinde acaba ne var diye merak edip mutlu oluyorum. güneydoğulu komşularımız sürekli et, çiğ köfte getiriyor deliriyorum, yan komşumuz köylü, köyden zeytin-domat getirir ya da börek yapar, zaten 10 senelik komşularımız minimum. biz de arada fırın makarna falan yapıp götürüyoruz çok seviyorlar.
  • nice tnetennba  (19.10.16 14:35:31) 
kişinin ve yemeğin görüntüsü doğrultusunda karar veriyorum


  • fragile lady  (19.10.16 14:43:12) 
Komsular yemek getirmiyor bana :( .. getirseler gomerim her turlu..


  • mirandaiam  (19.10.16 14:43:19 ~ 14:51:36) 
yiyorum. hastane yemeği yiyen her şeyi yer ;_;


  • shotgunwoman  (19.10.16 14:49:46) 
Komşudan gelen bir tabak olsa düşünmeden yerim+1.
Dışarıda yenen şeyler her zaman daha pistir, bu sebep içim rahat yerim+1

  • kaymaktutmayansicaksut  (19.10.16 14:52:11) 
annem getirene göre muamele yapıyor.
kadın temiz-titiz biri ise yiyoruz, değilse çöpe :)

  • supermatik  (19.10.16 14:54:48) 
hem de nasıl yanlız yaşadığım için bulunmaz nimet oluyor benim için çocuk gibi seviniyorum görünce.


  • klakie  (19.10.16 14:56:23) 
gelse yerim, yerdim. ulan muharrem ayında apartmanda bir insan da aşure getirmez mi? allah razı olsun, kız arkadaş olmasa yiyemeyecektim ev yapımı aşure.

gevur olsa getirirdi be...
  • mermize  (19.10.16 14:59:53) 
Hindistan'da falan yasamiyorsan ye gitsin. Ben yiyorum.


  • sckxyss  (19.10.16 15:01:07 ~ 15:01:33) 
Yerim.

Not: Kedimle dondurmamı da paylaşırım.
  • Lim5  (19.10.16 15:14:35) 
kıl dedim diye alınıp tik atmamış lel.

ama benim için kıllık.
  • nice tnetennba  (19.10.16 15:19:59) 
Nice, görmemişim ki yazdığını. Senden önce benzer şeyi yazan da olmuş. Olabilir, herkesin düşüncesi ayri. Hakaret içeren bir cevap degilse tikliyorum genelde ben.


  • fraise  (19.10.16 15:51:22) 
komşu teyzenin kıllı böreğinden sonra asla komşuların getirdiği şeyleri yemiyorum. ayıp olmasın diye alıyorum direkt çöpe döküyorum.


  • sarlatan  (20.10.16 15:04:34) 
önceden yerdim..
artık yemiyorum.
sebep: komşumuzun bize bahçesinden elma getirmesi ama o akşam onlara misafirliğe gittiğimde dolaplarında çok çok güzel elmaları görmem. bize ufak tefek, hasarlı kendi yemek istemediklerini getirmiş uyanık.
  • durgunfoton  (20.10.16 15:48:42) 
daha önce kendilerinde bir yemeğe falan katılmadıysam yani hijyen ve tat açısından nasıl yemek yaptığını az çok bilmiyorsam, kesinlikle yemem.


  • adamlara fisildayan at  (20.10.16 15:51:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.