[]

kapıya doğuran kedi / bilenler bi baksın hemen

bizim apartmana sızan bir kedi, dün gece 9 numaranın kapısının önündeki paspasa doğurmuş. şimdi ben gece görebildiğim komşulara kediye ve yavrulara asla dokunmamaları konusunda tatlı sert bir uyarı yaptım ama benim sertliğim de anca bugün idare eder. yarın oradan almak gerekecek hayvanları. biraz ayaklanana kadar ben eve alayım diyorum (bir üst kat) ama şimdi anneyi yerinden kaldırmak 1 günlük yavrulara dokunmak ne kadar doğru, anne ne kadar müsade eder buna, hepsi soru işareti. napıyım siz söyleyin.




 
Bi kutu hazırla, içine eski battaniye polar vs bişey koymuş ol. Köşesine pet şişe içinde sıcak su koy, şişeyi çorap veya havlu gibi bişeyle sararak ama. Anne kediye göster. O ısıyı algılar, korunaklı olması da hoşuna gider. Muhtemelen kendi koyar yavrularını oraya. Birazcık da mama alıp verirsen, yeni doğum yapmış kediler için mamalar var. Çok mutlu olur...


  • yaren  (19.10.16 09:45:15) 
anne kediler doğurdukları yerden çok memnun değilse yavruları taşıyabiliyor. siz evde bir yer ayarlayıp mamayla anneye gösterseniz, orayı benimserse yavruları da getirir. apartmanda doğurduğuna göre insanlardan kaçmıyor. kediye ayarladığınız yer evin hemen girişinde olursa daha kolay olur işiniz. yastıklı minderli rahat bir köşe, mama ve su kabı koyarsanız gelme ihtimali yüksek. özellikle yaş mamanın kokusu daha baskın oluyor.


  • ofelia  (19.10.16 09:49:08) 
bizim balkon kapısının önüne doğurmuştu, ben bulduğumda anne de yoktu el mahkum kedileri bir bez gibi bir şeyle tutup kutuya almıştım, bir süre sonra anne gelmiş kapıya, baktım yavruları arıyor onu da içeri aldım, direkt yavruların üzerine yattı zaten. aslında en güzel bir koli ayarlayın, içine de biraz emziren anne için mama koyun, sonra tutabilirseniz anneyi kutunun içine alın, o mamaya da kendi gelebilir. o arada yavruları elinize sürmeden yanına koyun farketmeyecektir, sonra da hemen kutuyla eve alın.

evde ben 2 ay besledim. bir büyük bavulum vardı, içine havlular ve sıcak su torbası koydum, tüm kediler içinde zaten anne iki gün filan aralıksız uyudu çok yorgun oluyorlar, maması suyu yanındaydı arada kalkıp yemek yiyordu, yavrular da birkaç hafta ayaklanmaz zaten emip duracaklar. siz kutuyu mamayı ayarlayın hepsini eve alın en iyisi. arada anne bir iki yavruyu götürmeye kalktı ama geri döndürdük bavuluna.. bir de bavulu evin sakin köşesine koyun korkmasın kaçmaya kalkmasın güvende hissetmesi, sizi çok görmemesi daha iyi.
  • kaputt  (19.10.16 10:19:41) 
ortam ne kadar sıcak olursa o kadar iyi. nereye koyarsanız koyun sıcak su torbasını eksik etmeyin. yavrular çok üşüyor.
kedim doğurduktan sonra en zayıf olan yavrusunu emzirmeyi reddetti. veteriner ne dediyse, aklımıza ne geldiyse yaptık ama ne yaptıysak olmadı. iki hafta sonra öldü yavru. diğerlerini yaşatabilmek için yapıyorlarmış bazen. bu durumda yapacak bir şey olmuyor. allah korusun böyle bir durum olursa ben nerede yanlış yaptım demeyin, üzülmeyin.
süt içmeyen yavru kediler için tarif: yarım çay bardağı sıcak keçi sütü, yarım çay bardağı sıcak su, yarım çay kaşığı tereyağ, yarım kesme şeker karışıtırıp damlalıkla verebilirsiniz.
  • istanbul kanatlarimin altinda  (19.10.16 11:18:16) 
eldiven gibi bişeyle bebekleri alırsan sıkıntı olmaz, annenin müsade edip etmeyeceğini tıslamasından anlarsın zaten.


  • pazardanaldimbirtane  (19.10.16 13:25:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.