[]

ispanyol patronumun istanbulu bilmemesi

sorun bu degil tabii ki. olay su:
turkiyedeki sirketlere onlara stajyer bulmak icin calismaya baslayacagiz. benden her sehir icin minimum ve maksimum oda kirasi, ortalama faturalar tutari, aylik ulasim ucreti, ortalama 1 ogun yemek ucreti vs seklinde bir arastirma yapmami istiyor. dedim ki istanbul devasa, neresine gore ortalama alicaz? en merkezi ve ogrencilerin en cok yasadigi yere gore dedi. yahu istanbulda her yer merkezi? ogrenciler her yerde? ben simdi neye gore yapayim bu arastirmayi? ortalama kira tutari icin nereleri arastirayim? diger sehirler tamam, kolayca arastirilir da kocaa istanbul bu. bana yarim edin nolur :(



 
sanırım istanbulun en çok öğrenci barındıran yeri üsküdar buraya göre alabilirsin


  • masa penisi  (18.10.16 18:00:00 ~ 18:00:15) 
al ettim:

www.numbeo.com
  • ya ben lan neyse  (18.10.16 18:02:27 ~ 18:02:44) 
hisarüstü olabilir, gültepe olabilir, beşiktaş olabilir. gültepe hariç buralar biraz daha pahalı ortalamalar verir.


  • reavelyn  (18.10.16 18:03:11) 
beşiktaş
kadıköy
mecidiyeköy-şişli
fatih kocamustapaşa tarafları

max tek cıkarsa min 5 kişiyle yaşarsa olur.
  • burchak  (18.10.16 18:07:14) 
en merkezi ve öğrencilerin en çok yaşadığı = beşiktaş


  • peggy  (18.10.16 18:07:42) 
bir de diyelim ki evde 3 ksii kaliyor. kisi basina dusebilecek toplam fatura ne kadar olur yaklasik? elektrip su ve isinma dahil olmali.


  • letheavendangered  (18.10.16 18:10:10) 
istanbulu bilmeyen- ama öğrencilik olaylarını bilen birisi olarak düşün
mesela ben öyleyim :P
İTÜnün avcılar (yahut başka bir) kampüsü, istanbul üniversitesinin beyazıt tarafı (daha büyük kampüsü varsa o da olur) bir de yıldız veya boğaziçini alabilirsin-özelleri boşver (özel okul mezunuyum) ya da sizin sektöre göre belirle artık böyle 3 tane büyük üniversite, bunların en yoğun olan/öğrencilerinin en yoğun olduğu semtler.
elektrik 70 lira, su 30 lira, apartman aidatı 40 lira, ısınma 150 lira tahminen- istanbul için ankarada daha fazla oluyor. internet 50-60 lira.
  • niye ama  (18.10.16 18:27:22) 
niye ama, bu faturalar tum ev icin mi yoksa kisi basina dusen miktar mi?


  • letheavendangered  (18.10.16 18:32:12) 
3 kişi için toplam miktarlar
ben tek yaşıyorum ailem 5-6 kişi ortasını aldım. faturada sabit olan miktarları filan gözettim. aşırı lüks ve aşırı sefil olmayan rakamlar.
apartmanda kapıcı vs. bir şey yok, site değil. ama ev normal bir banyosu, mutfağı, çatısı vs olan ev, gibi.
  • niye ama  (18.10.16 18:38:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.