[]

squat sırasında ağrı

SL 5x5 yapıyorum. bugün 50 kiloyla squat yaptım ve bacaklarımda -resimde daire içine aldığım bölgede- tam yukarı kalkarken bir ağrı/acı oluyor her iki tarafta da. yani kalça dizleri geçip de hareketi bitirirken tam. tüm yük üst bacaklarıma biniyor o noktada ve bugün ilk kez seti tamamlayamayacak kadar rahatsız etti bu. korkup tamamlamadım ben de sakatlanmayayım diye, formumu da bozdu çünkü bu ağrı. (üst bedeni hafif öne doğru eğip belden güç almama neden oldu istemsizce)

2 gün sonraki antrenmanda yine 50 kiloyla çalışıcam arttırmadan. bunu önlemek için ne yapabilirim? açma ve ısınma hareketlerini arttırmalıyım belki de. bu arada şu an ağrım yok fakat o bölgeyi zorlayacak şekilde yürürsem ya da oturursam falan hafif bi acı oluyor orda.


 
ne kadar zamandır spor ve squat yapıyorsunuz?


  • kurnaz  (18.10.16 14:59:37) 
o bölgeyi esnetecek hareketler yapmalısınız bana aşırı derecede gerginlikten oluyormuş gibi geldi. ben 5 ay boyunca squat yaptım haftada 2-3 kere 5x5 olarak. şimdi 2-3 ay oldu hala o bölgelerimi esnetiyorum. tabii formunu kötü yapmıştım.


  • empat  (18.10.16 14:59:57) 
@kurnaz spor 1 seneye yakın, squat 6 ay falan sanırım. ama düzgün formla yeni yeni yapıyorum, yani SL'ye başladığımdan beri. boş barla başladım zaten.


  • nathanieltroy  (18.10.16 15:01:30 ~ 15:01:46) 
Gergin hip flexor kaynaklı bir problem olabilir. "Hip flexor stretch" diye Youtube'da bak.


  • arnold schwarzeneger  (18.10.16 15:03:55) 
@nathaniel

aslında şundan sordum, squat öncesi vücudu güçlendirin diyecektim ama normal sporda 6 ay güçlenme yeterli squat için. belki bazı şeyler eksik kalmış olabilir ama programa bağlı işte.

ısınmada sorun olabilir ya da o bölgeyi çalıştıracak egzersizlere yönelin 1 ay kadar. abi squat iyi güzel ama sakatlığı kötüdür. dikkat edin.
  • kurnaz  (18.10.16 15:05:34) 
birebir aynisi sl 5x5'e basladigim zamanlarda basima gelmisti. salondaki personal trainer arkadaslar formdan kaynaklandigini soylediler, yeterince dik durmadigimi ve bacaklarimi yanlara yeterince acmadigimi fark ettim. 5 kg deload edip forma dikkat ederek tekrar denedim duzeldi.


  • joelskellington  (18.10.16 15:06:04) 
youtu.be

Bu esnetmeleri antrenman öncesi yapıyorum. 6 ayda güzel esnedim. Ayrıca shoulder breaker denen hareket ile esnetme yapıyorum sırt için. Tekrar sıfırdan başla esnetmeler ile. Yaptıkça gelişiyorsun. Ağırlığa çok takılma. Bide güzel ısıt bacakları. Bide direkt 50 ye girme. Boş bardan başlayıp ağırlığa alıştır air 20 30 40 50 şeklinde bi kaç tekrar, yormak için değil ısınmak için. Daha rahat olur.
  • hasmetizm 2046  (18.10.16 17:46:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.