[]

üç harfliler ile ilgili yardım

iyi geceler beyler ve bayanlar

Ttnet’in borçlu kuluna verdiği 256 bitten sesleniyorum size,
Hiç alakadar olmadığım, hep yalan diye üffleyip püfflediğim üç harfli konusunu pek yakın bir abimden akşam boyu dinleyince şimdi uykusuzluk tuttu. Ben halen yapma, etme abi yok böle şeyler, doktora gidelim istersen felan dedim. Yok çekti. Size de danışam dedim. Birkaç olay anlattı sıralıyorum şimdi;

Kronolojik bir sıra tutmicam aktarıcam. Kendisi bizim kapıcı oluyor. Ondan önce biz kapıcıydık. Binadakileri dedikodulaşıyoruz. Evi, kazan dairesi ile bitişik. Bodrum(Kazan dairesi)’da tavuk tutuyor. Gece geç saatlerde (2-3 gibi) ses duymuş. Kontrole gitmiş, kömür torbalarının arasında kara iki göz görmüş, bi süre bakmış, kalbi buz kesilmiş korkudan. Sabaha kadar yatamamış. Bu uykusuzluk bundan önce de çok başına gelen bi durum. Dedim burada bitirir fikrimi söylerim; “abi kedi felandır fazla büyütüyorsun” demeye bırakmadan, eve taktırdığı çoğu sıfır ampullerin aynı gün veya 2,3 günde bir bozulduğunu söyledi. 5 çocuğu var, en büyüğü 12 civarında. Olayın bir hafta ardından gündüz vakti dama çıkıyor asansör arızasından orada aynı cismi görüyor (amk ne desem bilemedim ama şeytan diyip duruyor). Yine aynı mevzuat, tutkulu bakışlar ve Mehmet abim’in kalbinın buzlaşması vs. Ona göre huzursuz bir ruh binada veya arsa üzerinde olabilir.

Gelgelelim bu tek mevzu olsa …

Antep’te başına başka bir olay gelmiş. Eşinin ablası ve çocuğu ölüyor (sebebini sormayı unuttum). Antep’te pencereleri bahçeye bakan bir evde cenazeyi hazırladıktan sonra çıkarkene ölen çocuğun kendisine seslendiğini duyup yere yıkılıyor. Sesin çok net çıktığını ve ölen kişinin sesi olduğuna yemin billah ediyor.

Varan dörde gelelim, bir gece vakti eşinin çığlıklarıyla uyanıyorlar ve eşi, Mehmet’in onu boğduğunu söylüyor. Tek bu olsa hani aynı zamanda Mehmet abim geceleri belli bir aralıkta evinin içinde birşeylerin varlığını kalbinden hissedip uyanıyor ve bir daha yatamıyor. Gece 1 veya 5 arasında, haftada 3, 4 kez. Tuvalete giderken bazen eşini de çağırıyor. Sabaha kadar dini şeyler izliyor.
İman loading ...

Buraya kadar okuyorsanız teşekkür ediyorum. Başka bir günde sabah erken vakitte işe gidiyor etraf karanlık biraz, caddeye çıkmak istiyor, etrafta esrarcılara rastlamadan huzurlu gidebilmek için. Bisikletle gidiyor, yolda caddenin ortasında köşeden uzun bir gölge geliyor frene basıyor çarpmamak için fakat gölge geçiyor ama kimse yok.

Bir diğer olay Mehmet’in kardeşinin eşiyle evlerinde kaldığı bir zamana denk geliyor. Mehmet abinin evinin kapıları şu altı tahta üst cam olanlardan. Camları kırık olduğundan perde ile kapatmış Gece vakti yatağa girmişlerkene bu abimin kardeşi evin içinde kapının perdesinin aralandığını ve yaşlı bir süretin evdekilere bakıp çıktığını söylüyor.

Hatırladığım bunlar arkadaşlar… Nasıl yardımcı olabilirim abime, dini olsun, psikolojik olsun. Fakir ve eğitimsiz oldukları da var. Ama Mehmet abi çok görmüş biri kanımca.

Hasılı; Yakın bir abim üç harfli rastlantılarını pek sık yaşıyor son zamanlarda, kendisine nasıl yardımcı olabilirim.

 
gir koluna bir gece bakalım neler olucak. sen de görürsen ona göre, yok görmezsen niye sadece ona gözüküyo onu konuşursunuz.


  • dafaisss  (18.10.16 00:45:51) 
bunların hepsine inandım deme :/
bazı insanların hayal dünyası çok geniş ve halüsinasyon diye bir olgu var literatürde :)

  • cekilmis gayfe  (18.10.16 00:53:19) 
@cekilmis gayfe şüpheciyim hocam, dindar yönümde var. Hani pek de boşlayamıyorum. Yardımcı olmak istedim abime ne tür olursa.


  • legolas_21  (18.10.16 00:58:24) 
1. Harama (kul hakkı dahil) hiç el uzatmayacak, asla.
2. Kirli gezmeyecek, asla.
3. Yalan söylemeyecek, asla.
4. Bol bol felak-nas okuyacak. Aklına geldikçe okuyacak. İnanmıyorsa bile okusun. Bi de lütfen Türkçesini hatta tefsirini okusun. Bayraktar Bayraklı'nın geçen haftalarda YouTube'da yayınlanmış tefsiri var, can kulağıyla dinlesin.

İlk üç maddeyi uygulamazda dua falan etmesin. Allaha falan inanmıyor demektir.
  • yaren  (18.10.16 00:59:20) 
@yaren +1 Ayet'el Kûrsî


  • pomknos  (18.10.16 01:22:35) 
Allah yok, cin yalan.

Yapabileceğin en isabetli şey 1400 yıllık Arap mitlerini kendi kendine mırıldanmak değil bu tanıdığını bir psikyatra götürmek, belli ki bu şahıs ciddi bir psikolojik sıkıntı içerisinde.
  • once  (18.10.16 01:26:28) 
Cin değil cehalet çarpar. aklında bulunsun.


  • mytituaEd Yourvenom  (18.10.16 01:31:55) 
altta bir duyuru var, psikolog-psikiyatr sıkıntısı üzerine. :/ geçmiş olsun.


  • bir ileti paylastim  (18.10.16 01:39:45) 
Varan 1:Bu cinler izlanda da niye yok?

Varan 2: İzlanda futbolu bu seviyeye nasıl geldi?


Ps: once+1 olmakla beraber, kişinin doğduğundan beri öğrendiği ve artık bilincine kök salmış öğretiler psikolojik bağlamda kısa dönemde kurtarıcı olabilir. Ör, dua etmek. Ör, namaz kılmak. Benim alakam kalmadı dinle kitapla. Ama çok bunaldığım zaman telefondan iki sure açıp okuyorum. İnanıyor muyum? Hayır. İnanmadan okumama rağmen bilinç daha önce işlenmiş güvenli bölgeye girdiğini anlayınca durulmaya başlıyor. Kaç yaşına gelmiş herife metafizik anlatamazsın, anlamsızlığını gösteremezsin. Semptomlarını gidermek için çözüm üretirsin ancak.
  • mimimi  (18.10.16 02:42:29) 
1) Apartmanların bodrum, kiler vb. katlarına giren şey ya lağım faresidir ya da gelincik dediğimiz yaratıktır. Bu hayvanlar korkunca buldukları en yakın kovuğa kaçarlar. gözleri de kedi gözü gibi parlar. o abi aşağı indiğinde süreli otomatik ışık yandı ve ondan gelen ışık yansıdığı için gördüğü göz bu gözler.
Kapcı dairelerinde müteahhitler her türlü masraftan kaçarlar. O dairelerde kullanılan malzemelerin çoğu standart dairelerde kullanılan malzemelerden daha kalitesizdir. Elektrik tesisatı ve elemanları da dahil. sigortanın da dandiği olduğu için tesisatla ilgili en ufak bir problemde ampuller kütür kütür gider.
2) Antep de yaşadığı olay tamamen büyük bir üzüntüye bağlı travma. o anlık bir halüsinasyon.

3) o abi korkuyu din edinmiş. cinleri allah yerine koymuş, cinleri allahtan daha güçlü ve başına buyruk hareket edebilen varlıklar diye tanımlamış. musallat vb. vakalarda süreç bu şekilde işlemez. Önce bir psikoloğa görünsün diyeceğim ama o tür insanlar bunu yapmaz. Ankara'da bazılarının sahtekar diye atıp tuttuğu türden insanlardan birine görünmek, muayene olmak isterse isim ve adres verebilirim.
  • AWD  (18.10.16 04:03:27) 
cevabım: önce psikiyatriste, düzelmezse hocaya götürün bu işi bilen. hoca para alıyorsa, süryanice şeyler falan okuyorsa bilmiyodur. oranın köylerinde bilen eden vardır mutlaka.

@once mit diyeceksen 1400 yıllık arap miti değil, binlerce yıllık mit. sümerlerde bile var cin.

@mimimi dünyada cinlere en çok inanan halk izlanda halkı olabilir. google: kayalık cini
  • jangbogo  (18.10.16 04:17:35) 
@AWD+1 Son paragraf çok çok doğru. Korkuyu din edinmiş evet. Fakat bu adam doktorlara inanabilecek mi güvenebilecek mi, doktorun yaklaşımı içine sinecek mi, manevi doyum yaşayacak mı... Bunlar hep birer alengir, garantisi yok. Onu en çok rahatlatacak şey konuya algılarının çalıştığı yönden yaklaşmak. Allah'ı tanımaya çalışsa keşke, biraz okur sorgular hiç olmazsa.


  • yaren  (18.10.16 04:27:11) 
mehmet abin ya kolpada cigir acmis bir troll ya da ciddi psikolojik sikintilara sahip. doktora gotur.


  • der meister  (18.10.16 07:02:26) 
ya anlattıkların bir üç harfli çağrıştırıyor ama o da cin değil. :( belki de amcanın ruhlarla (ya da fiziksel olmayan herhangi bir varlıkla) bağlantı kurabilen 5ten sonraki tüm hisleri açık bir bünyesi var? ölen kişilerin sesini duymak gölgeler gözler görmek falan korkutucu olsa da zarar veren bi şey olmamış daha rahata salınabilir. şeytan falan diyor, zararsız amcalar falan ziyaret etmiş halbuki, şeytan dediğin çarpar, bedeni ele falan geçirir vs. belki biraz holuvud korku filmi izlerse işleri normalleştirir ve şeytan veya cin etkisinde olmadığını anlar. ayrıca böyle şeyleri aramayıp kendisini bu tarz iletişimlere açık tutmazsa zaten görmeyeceğini düşünüyorum.

tabii kısmet.
  • freya  (18.10.16 09:18:22) 
Sayin arkadaşım
Beyindeki kimyasallarin degismesi bir cok sanriya yol acar
Keske caktirmadan düzenleyici bir seyler icirilse.
Doktora gitmez bu dayi diye düşünüyorum.
Kisisel fikrim bu tarz deneyim yapay olarak yasansa sorun kalmaz ama onu da yapmaz.
O yuzden doktor + 1.
Cin yok + 1
  • kingcyrax  (18.10.16 09:25:33) 
Bu cinler kendini hic akli basinda, bilincli, okumus etmis insanlara gostermiyor nedense. Ya koylerde gosteriyorlar kendilerini ya da buyuk sehirlerde yasayan koylu vatandaslara.
Ne bileyim, cin goren universite hocasina hic rastlamadim mesela.

  • stavro  (18.10.16 09:54:23) 
Gördüğünü sanıyor, hayal görüyor. Çünkü kafayı bunlara takmış durumda. Psikiyatriste gitmeli +1


  • peggy  (18.10.16 09:59:38) 
Psikiyatri +1

Fazla dindar olunca ister istemez kafa o tip halusinasyon görme eğiliminde oluyor. Ayrıca uykusuzluk da büyük etken.

@stavro'ya görenler konusunda katılıyorum ama görmeyenlerde değil. Sanırım Camel'in Camel olduğu zamanlar geçtiğine ithafen, üniversite hocalarının eğitimli, kalifiye bireyler olduğu zamandan bahsediyor :)

Cin konusu inanan, inanmayan herkeste etkili çünkü çocukluktan beri korku hikayeleri dinledik. O yüzden her zaman derim, şeytan gelmiş, vampirmiş, kurtadammış falan bizi ben korkutmuyor. Cin konusuna yürüsek çok güzel korku filmi çekeriz ama düşük bütçeli dabbeler dışında pek bir olay yok maalesef.
  • nawar  (18.10.16 10:12:02) 
konunun cinlerin gerçekten olup olmadığıyla uzaktan yakından alakası yok. iki durumda da dayı açısından çözüm aynı.

cinler varsa, x duası okunacak. (ya da gitmesi için ne yapılırsa o)
cinler yoksa, dayı inandığı için yine x duası okunacak. psikolojisi rahatlayacak.

ben de kendisinin ciddi psikolojik sorunları olduğunu düşünüyorum. yukarıda anlatılanların hiçbir gizemli yanı yok benim için.
  • cikmaz sokaktan cikagelen cocuk  (18.10.16 10:12:21) 
(bkz: psikoz)


  • hurt  (18.10.16 11:21:03) 
@nawar
Dusun iste, simdiki hocalar bile gormuyor:)

  • stavro  (18.10.16 13:16:23 ~ 13:16:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.