[]

kaza tespit tutanağı

akşam ufak bir kaza hadisesi oldu. ben sinyalle girdiğim adadan sola dönüşümü tamamlamak üzereyken o esnada yukarıdan gelip sola dönen servis aracı sol arka taraftan bana çarptı. fotoğraflar:

i.hizliresim.com
i.hizliresim.com

adam başta suçu bana attı. o esnada trafik karıştı. araçları müsait bir yere çekelim dedi. araçlara bindik ama adam bastı gitti. ben de peşine takıldım. kırmızı ışıkta yakaladım. hayırdır nereye dedim. ben fazla hasar yok diye gideceksin sandım dedi. çektik kenara. tutanağı hazırladık. çarptığını kabul etti imzaladı.

sorular:
1-sakin kafayla tekrar baktım ve o anın telaşıyla çizimi pek iyi yapamamışım. çok önemli mi?
2-adam basıp gittiği için olay anının fotoğraflarını çekemedim.
3-adamın tüm bilgilerini aldım ama ruhsat, ehliyet ve sigorta fotokopileri elimde yok.
4-tüm formu ben doldurdum. adam sadece imzaladı. sorun olur mu?

kusursuz olduğu halde kusurlu çıkanlar oluyormuş. emin olamadım kazayı bir de siz değerlendirebilir misiniz? adamın çarptığını kabul etmesi yeterli mi bu durumda?

kaza anı çizim:
i.hizliresim.com

 
Tutanak işini pek anlamıyorum ama 2 numara hatalı bu pozisyonda. Şu belge olaylarını halletsen en azından fotolarını çeksen sanki daha garanti olurdu. Adam imzaladığı sürece bir sorun olmaz diye tahmin ediyorum.


  • gozu acik sevisen yahudi  (17.10.16 23:13:48) 
1- cizim cokta onemli degil bence sonucta herkes ressam diye bisey yok onemli olan savunma kismina senin ve karsi tarafin ne yazdigi sigorta sirketinden adamlar gelip bakacaklar hem savunmada ne yazdi diye hemde arabanin vuruk kirik yerine. Onlar zaten anlarlar kimin suclu oldugunu. Profesyonel olmustur adamlar bu iste merak etme.

2- Keske fotograf cekseydin, aciklama kisminda bunu belirttin mi peki? Ya da sigortaci geldiginde adama durumu anlat

3- ruhsat ehliyet ve sigorta resimlerini telefonun ile cekseydin en azindan onlar onemliydi.

4- Peki adam kendi savunma kismina bisey yazmadi mi? imzalamissa kabul etmis olur eger sen adamin savunma kismina biseyler yazmis olsan.

Arabana pek bisey oldu diyemecegim. Cokta biseyi yok 1-2 gunde halledilir ufak bisey bence herneyse gecmis olsun. Istanbulda her an kaza olabiliyor :)
  • atcapar  (18.10.16 00:14:46) 
bunun icin bir uygulama var telefonda, adamin ruhsatini kimligini falan fotograf cekip o sekilde yukleyebiliyorsunuz sanirim, epey oldu ben kullanali.

gecmis olsun, umarim en kisa surede halledersiniz.
  • safepassage  (18.10.16 00:15:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.