[]

çin yemeği pazarını turkiye'de luks olmaktan çıkartsak?

böyle noodle falan diyorum temelde. resmen boş bir tuval ve ister uzak doğu tarzına uygun istenirse de türk damak tadına uygun şekilde hazırlanabilir ve maliyeti konan malzemelere göre farklılık gösterse de tuval'in fiyatı aslında çok ucuz olabilir(ki öyle). ancak neden uzak doğu konseptli mekanlar sürekli bir lüks talebin peşinde koşuyor anlamıyorum. leş gibi köhne mekanda leş gibi kebapsal ürünler yapıp her tarafa sipariş gönderen mekanlar gibi sen de aç bir tane, doldur noodle'ı bas içine biraz tavuk soya sosu falan ver 10 liradan bütün şehri doyurursun üstelik taşıması vs de çok kolay kurye için çünkü kebap veya dürüm gibi şeklinin bozulmaması için ekstra geniş şeylere koymaya da gerek yok oldukça düzenli ver gitsin motor kuryene şehri ele geçir. yok mu lan parası olup böyle bi işe girecek, biz de biraz farklı bir şeyler yesek.

tuğla için kusura bakmayın öyle dertlendim bir anda da yazayım dedim.


 
ankarada vardı bir tane bahçelide kapatılıp dönerci yapılmıştı 6 ay falan anca açık kaldı.


  • isminivermekistemeyensuser  (17.10.16 17:50:45) 
Uzak doğu mutfağı lüks tüketimden çıkalı çok oldu ya.
İstanbul'un birçok semtinde dediğin gibi hafiften türk usulu de yapan mekanlar var. 10 liradan noodle satıyor.
Mesele damak zevki. Uzak doğu mutfağı hala çoooooook yeni Türkler için.

Orta segment fast food'u özümseyeli kaç sene oldu ki?
  • anten  (17.10.16 17:56:50) 
iyi düşünmüşsünüz de pratikte yenilen şey soslu makarna eğer düzgün bir yerde yemiyorsanız. yani bahsettiğiniz şeyi halihazırda istanbul'da uygun fiyatlı yapan yer var, ve bence gerçekten başarısız yapıyor bu yerler. beş lirayı, on lirayı geç. insan buna neden para versin ki? ben vermem, evimde makarnamı haşlar içine mis gibi sosunu katar yerim. zaten türkiye'de yaşıyoruz, mutfağı oldukça zengin ve leziz bana göre; gidip keko gibi soya sosu filan tüketmem. belki de vizyonsuz biriyim, bilemiyorum.


  • evde liyakat kalmamis  (17.10.16 17:58:42) 
belki de ben ankara'da olduğum içindir en azından burada bilmiyorum hiç böyle bi yer. istanbul'da durum farklı olabilir tabii.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (17.10.16 18:02:45) 
Sebebi gocmen eksikligi.

Biraz gocmen olmali, uzakdogulu gocmen olsa kendi kendine gelisir bunlar zaten. Cin yemeginin luks olmadigi yerlerde hep gocmenler var mesela.
  • kuehles blondes  (17.10.16 18:04:57) 
Turkiyr'de tutmaz Cin mutfagi falan. Gayet zengin mutfagimiz var, boyle seyler tutmaz o yuzden.


  • stavro  (17.10.16 18:52:54) 
Ben de stavro'ya katılıyorum. Bizim mutfağımız kendi içinde zaten oldukça kozmopolit


  • burya  (17.10.16 19:08:12) 
Lüks değil bence. Lüks gibi görünmesinin temelinde kötü ve rezalet olması dolayısıyla damak tadımızla uyuşmamış olması yatmaktadır. Yani insanlar o yemekleri yemektense gidip aynı fiyata kebap yemeyi tercih ediyorlar. Ayda yılda bir kere meraktan gidince de sanki lüksmüş ve yılda bir kere gelinebiliyorumuş algısı oluyor.


  • tekila shot bardağı  (17.10.16 19:09:02) 
Ankara'da Kumrular sokakta tam dedigin vardı. 5-6 liraya kutu icinde noodle veriyordu. Bahceli'de vardı gayet de guzel yapıyordu. Ankamall'de vardı -1.katta.

Bunların hepsi battı.
  • babilbaligi  (17.10.16 19:41:43) 
çin ve japon restaurantı çağrı merkezinde olmamızdan mütevellit arkadaşlarla böyle bir projeyi hayata geçirmek istiyoruz ama açılıp kapanan bu tarz mekanların sayısının çok olması ve lokasyon kararsızlığı bişeyler yapmamız konusunda düşündürtüyor.Bakalım napacaz :)


  • ozi34  (17.10.16 20:08:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.