[]

Duşakabin mi Küvet mi ?

Herkes niye küvet kullanışsız olur diyo ? Sorun su sıçraması vs ise onda da camlı, kapılı sistemler var. Sizce hangisi ?




 
cevap basit: küvete su dolabilir, duşakabine dolmaz :)


  • probiyotik  (17.10.16 17:02:37) 
kimin temizleyecegine bagli. dusakabin gercekten pratik. kuvet keyif yaparsan guzel yoksa bir anlami yok.


  • kassiopeia  (17.10.16 17:04:36) 
mesele kullanışsız olması değil kullanmıyor oluşumuz galiba. ee biraz da moda.

küvet iyidir yine de.
  • kljgslsdkjsd  (17.10.16 17:05:35) 
ikisini de tecrübe ettim..Duşakabin.


  • qazaqwsx  (17.10.16 17:05:39) 
ikisini de tecrübe ettim duşakabin
küvet doldurup içine yatarsan baya rahat bişey ama 40 yılda bir yapıyodum ben o yüzden çok yer kaplayıp az kullanıyodum.
Duşakabin daha az yer kaplayıp daha kullanışlı.
temizlik olayı da ayrı tabi.
  • basond  (17.10.16 17:07:33) 
ikisininde avantajları var ama bence küvet. eğer banyo genişse ikisininde olabileceği çok güzel tasarımlar var gerçi.


  • theworldismine  (17.10.16 17:11:16) 
duşakabin altına ister küvet, ister düz tekne koyarsınız. bu durumda küvetli duşakabin diyorum.


  • evde liyakat kalmamis  (17.10.16 17:13:42) 
Ben küveti daha çok severdim banyo keyfi vs. hep böyle çekici gelmiştir. Ama küvetli evde kalırken olmuyor öyle, kimsenin neyse kendim için konuşayım öyle küvet keyfi yapacak vaktim yok yani. Toplasan 3 kere uygulamışımdır bu fantazimi.
Sonrası hep apar topar duş almayla geçtiği için duşakabin daha rahat diyorum.
Vaktin varsa ve çok iyi bir duş başlığın varsa o banyo da gayet keyifli geçebiliyor.

Ama mümkünse ikisi bir arada daha iyi olur tabii :)
  • mutekebbir  (17.10.16 17:18:45) 
walk-in küvet ya da mermer/seramikle meyil verilmiş lineer süzgeçli duş alanı

hatta yine mermer/seramik karkasından konsol çıkan oturma alanı


küvet olacaksa da hidrobox bathtub ama bunun için banyonun doğal ışık alması şart

www.archiexpo.com
  • sameidiot  (17.10.16 17:20:26) 
Kuvet

Kuvette dus da alabilirsin kimse engellemiyor seni

Dusakabin, ayak eklem rahatsizliklari olanlar icin uygun
  • la noix  (17.10.16 17:21:06) 
küvet kullanılıyorsa tercih sebebi ama onun haricinde artık dev gibi duşakabinler var içinde durması ve kullanması daha rahat. küçük olanlar işkence ama :(


  • freya  (17.10.16 17:24:10) 
Mesela dizimdeki sakatliktan oturu kuvet benim icin iskence haline donusuyor. O yuzden ben her zaman dusakabinciyim. Ama iki kisi rahat sigmali kippsss


  • kuehles blondes  (17.10.16 17:32:53) 
Geniş duşakabin. Küveti küçüklüğümden beri sevmem.


  • fraise  (17.10.16 17:45:51) 
küvet


  • yue  (17.10.16 17:53:58) 
küvette keyif yapmak gerçekten çok güzel bir şey. ama duş daha pratik. ben olsam, banyom da büyükse ikisini de alırdım. ikisinin de ayrı kullanımı var bence.


  • ruhen hastayim ben  (17.10.16 18:00:21) 
Öncelikle duşakabin küvetten küçüktür diye birşey yok, banyonun durumuna göre daha geniş veya küvet gibi uzunlamasına yaptırabilirsiniz. İkinci konu küvetin aşağı yukarı şekli bellidir her yere verimli şekilde uymayabilir ama duşakabini girintili çıkıntılı bir köşe ya da duvar arasına uydurabilirsiniz. Üçüncü ve asıl bence önemlisi, ortalama bir küvetin kavisli yapısı yüzünden enlemesine düz kısmı çok dardır ve bu yüzden ayakta durmak sıkıntılıdır. Duşakabinde geniş bir düz zemin vardır. Ayakta duş alınacaksa duşakabin her durumda daha iyidir, oturulacaksa en veya en+boy daha geniş bir duşakabin gene daha iyidir, yüzülecekse :) küvet alınmalı tabi.


  • mikro patlama  (17.10.16 18:06:46) 
küvetin içine gir çık sorun, ayağın kayıyor vs, duşakabin düz ayak. küvetin içinde ayakta yıkanmak çok mantıksız geliyor bana.


  • peggy  (17.10.16 18:10:45) 
Herkes duşakabin demiş de küvette kimse suyu dolduracaksınız diye zorlamıyor ki, nasıl duş alıyorsanız küvette de aynısını yaparsınız. Ama küvetin keyfini duşakabinde alamazsınız.

Benimki 90cm genişliğinde jakuzili küvet. İki sabit, tek parça hareketli cam kabini var, su sıçraması filan olmuyor. Günlük olarak normal duşumu alıyorum. Haftada birde küveti doldurup, su jetlerini açıp masaj sistemi ile banyo köpüğü ile köpürterek ile keyif yapıyorum :) O sırada telefondan da müzik açıyorum. Çıktığımda inanılmaz hafiflemiş hissediyorum. Böyle bir keyfi duş teknesi ile yapamazsın.
  • neyehbe  (17.10.16 19:52:49) 
küvet kullanışsız diyenlerdenim, nedenini açıklayayım:

-banyoyu her kullanmak istediğinde engelli atlama yapmak zor oluyor,
-ufak bi denge kaybında ıslak zemin olduğu için kayma riski oluyor.
-küvet temizliği duşakabin temizliğinden çok daha zahmetli.
-bi ayak yıkayacaksın küvete girip yıkamak işkence gibi.
-kovaya su alacaksın, fizik problemi çözer gibi kovanın eğimini, suyun kovaya doldukça artan ağırlığını vs hesaplaman gerekiyor. kovayı sür çeşmeyi aç, kova dolsun yapamıyorsun. çünkü bataryanın uzunluğu küvetin eninden çok az uzun oluyor.
-ve o kova haftanın en az bir günü doluyor merdiven temizliği için. küvetten kovayı çıkarma işi riskli iş. diz çarpmaları, disk kaymaları... türlü çeşit arıza..
-küveti doldurup banyo alacaksan önce küveti bi güzel temizlemen, hijyen hale getirmen gerekiyor.
- küvete su doldurmak için bekliyorsun, suyun ısısını ayarlıyorsun, köpükler filan seronomi tamam, girdin, 5-10 dakika keyif, hadii su soğumaya başlıyor.
- her şeye göğüs gerdin, ayarladın ettin, küvet keyfini yaptın, pammuk oldun çıktın, ardından küveti bulduğun hale getirmen lazım. suyu boşalt, temizle.. yine terledin. yıkanmak yabana gitti.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (17.10.16 21:03:21 ~ 21:06:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.